Založ si blog

So stresom sa dá bojovať aj pravidelným cvičením, stačí začať!

Stres je reakciou organizmu na rôzne situácie a pre ľudské telo predstavuje zvýšenú záťaž. Zažíva ho každý, no nie každý ho aj dokáže zvládať. Ak máte pocit, že je toho na vás príliš a stres nezvládate, prípadne vás paralyzuje a neumožňuje vám normálne žiť, je načase nájsť riešenie. Môže ním byť aj pravidelné cvičenie, ako si vybrať a začať?

Mnohým ľuďom sa už len pri pomyslení na nejakú stresovú situáciu rýchlejšie rozbúcha srdce. Stres dokáže byť pre ľudské telo aj prospešný, ak ho je príliš, stáva sa škodlivým. Keď vás čaká napríklad finančný audit vo firme, náročná skúška v škole či máte problémy v partnerskom živote, ľahko sa môže stať, že stres vám prerastie cez hlavu, čo sa môže prejaviť nielen subjektívnym pocitom diskomfortu, ale aj rôznymi zdravotnými ťažkosťami. To vám už telo dáva jasne najavo, že stres nezvláda a treba začať niečo robiť. 

pracovny stres

Pravidelné cvičenie proti stresu? 

Staré známe – v zdravom tele, zdravý duch – sa nehovorí len tak. Na zvládanie akútneho stresu vám pomôžu rôzne dychové cvičenia, ktoré vám pomôžu stabilizovať psychiku a upokojiť sa. To je však iba prvý krok, nahromadený stres vás ale môže prekvapiť neskôr, takže keď máte problémy dlhodobého charakteru, mali by ste nájsť aj trvácejšie riešenie. 

Riešením pri boji s dlhodobým stresom môže byť aj pravidelné cvičenie a dôvod je celkom jednoduchý. Pri pohybových aktivitách dochádza k znižovaniu hladiny stresových hormónov a zároveň dochádza k stimulácii vylučovania endorfínov. Tie sa postarajú o zlepšenie nálady a dodajú vám tak potrebný optimizmus. Možno ste už aj na vlastnej koži zažili, že po dobrom cvičení ste sa cítili vynikajúco. A bolo to práve vďaka endorfínom. 

pravidelne cvicenie

Zostáva teda  vybrať si správny typ cvičenia. Neplatí, že čím bude cvičenie intenzívnejšie, tým lepšie sa vám bude dariť zvládať stres. Nemusíte teda denne behať 10 kilometrov či trápiť svoje telo extrémne náročnými tréningami, pokojne vám postačí aj pozvoľné tempo či joga, dôležité je hýbať sa. Nájsť si v okolí cvičenie, ktoré sa vám páči nebude určite problém a vďaka tomu, že využijete rezervácie na cvičenie online, nečaká vás žiadne zložité dohadovanie termínov. 

Zdroj: elements.envato.com

Čo je parfum na pranie?

29.03.2024

Zaujíma vás, prečo niektoré oblečenie v porovnaní s iným nádherne a sviežo vonia? Takúto úžasnú sviežu vôňu im nedokáže dodať len aviváž. Dokáže to pomerne nový výrobok známy ako parfum na pranie. Je to jedinečný výrobok s upokojujúcou vôňou, ktorý je navrhnutý tak, aby udržal vôňu bielizne až niekoľko týždňov. Na rozdiel od aviváže nemá žiadne [...]

Prečo je prenájom fotoštúdia pre fotografov nevyhnutný?

28.03.2024

Ako fotografi neustále hľadáme nové spôsoby, ako posúvať hranice našej kreativity a zachytávať momenty, ktoré u zákazníkov vyvolajú odozvu. Hoci má fotografovanie v exteriéri svoje čaro, kontrolované prostredie profesionálneho fotoštúdia má v sebe niečo jedinečne podmanivé. Ak ste o tom ešte neuvažovali, tu je dôvod, prečo by prenájom fotoštúdia mohol zmeniť vašu [...]

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

27.03.2024

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou. Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií: Pravidelne si čistite zuby Hneď si to vyjasníme, [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 517
Celková čítanosť: 711354x
Priemerná čítanosť článkov: 1376x

Autor blogu