Založ si blog

Chcete zmeniť prácu a zarábať viac? Najviac sa oplatí štúdium cudzieho jazyka!

Ak nepatríte medzi šťastlivcov spokojných so svojím zamestnaním, možno by stálo za úvahu popracovať na zmene. Častým dôvodom, prečo aj nespokojní ľudia zostávajú v zamestnaní, ktoré ich nenapĺňa je, že inde by to bolo podobné. Takýto ľudia sa potom doslova „točia v blúdnom kruhu“, lebo nemajú motiváciu alebo možnosť, ako zvýšiť svoju kvalifikáciu. Z pohľadu šancí je tým najlepším riešením naučiť sa cudzí jazyk. 

Nadšenie z novej práce u niekoho rýchlo opadne

nova praca

Možno to aj sami poznáte – nastúpite do novej práce a všetko sa zdá ideálne. Absolvujete lekársku prehliadku, povinné školenia, ktorých ústrednou témou je bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci a môžete sa naplno vrhnúť do pracovného procesu. Počiatočné nadšenie však môže rýchlo vyprchať, najmä ak zistíte, že vás nová práca nenapĺňa a nedostávate za ňu adekvátne ohodnotenie. Vtedy by mala nasledovať zmena, ak ale nemáte dostatočnú kvalifikáciu, resp. skúsenosti, výrazne lepšiu prácu si nájdete iba ťažko. 

Naučiť sa cudzí jazyk je najrýchlejšou cestou k lepšej práci

Jednou z možností, ako vylepšiť svoj život po kariérnej stránke, je prehlbovanie vzdelania. Ľahšie sa to však povie, ako zrealizuje. Ak máte povedzme rodinu a ťahá vám na 50, len ťažko vás niekto presvedčí študovať na vysokej škole. Doplniť si vzdelanie vo vyššom veku vôbec nemusí byť jednoduché, a to rovnako z časového aj finančného hľadiska. Čo ale stihnete aj popri práci či rodine, je naučiť sa cudzí jazyk, pretože bez neho sa pri hľadaní lepšej práce nepohnete. 

Ako začať? Skúste si v okolí pohľadať jazykové kurzy a zaujímajte sa o to, či je možné po jeho ukončení získať aj relevantný certifikát. Veľmi nápomocné môžu byť aj rôzne online kurzy či aplikácie pre smartfóny zamerané na výučbu alebo precvičovanie cudzieho jazyka. Vedieť aspoň jeden cudzí jazyk je už prakticky nevyhnutnosťou, no ani to vám nemusí stačiť. Čím viac jazykov sa vám bude v životopise vynímať, tým lepšie. 

ucenie sa cudzieho jazyka

Popri angličtine, ktorá sa v mnohých odvetviach považuje takpovediac za samozrejmosť, je čoraz dôležitejšia aj nemčina. Ak sa obzeráte po práci v Rakúsku, Nemecku alebo Švajčiarsku, práve znalosť nemčiny bude pre vás nevyhnutnosťou. Napríklad aj pri pracovných pozíciách typu opatrovateľka Nemecko je práve aktívna znalosť nemčiny jednou z najdôležitejších podmienok. 

Nejeden personalista vám potvrdí, ako veľmi sú dôležité cudzie jazyky pri hľadaní práce, preto sa začnite zdokonaľovať práve v tomto smere. 

Zdroj: elements.envato.com

Prečo je prenájom fotoštúdia pre fotografov nevyhnutný?

28.03.2024

Ako fotografi neustále hľadáme nové spôsoby, ako posúvať hranice našej kreativity a zachytávať momenty, ktoré u zákazníkov vyvolajú odozvu. Hoci má fotografovanie v exteriéri svoje čaro, kontrolované prostredie profesionálneho fotoštúdia má v sebe niečo jedinečne podmanivé. Ak ste o tom ešte neuvažovali, tu je dôvod, prečo by prenájom fotoštúdia mohol zmeniť vašu [...]

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

27.03.2024

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou. Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií: Pravidelne si čistite zuby Hneď si to vyjasníme, [...]

Dokáže vás (ne)prekvapiť cesta na letisko? Vyskúšajte taxi Vienna Bratislava

26.03.2024

Jarná dovolenka v exotike alebo medzinárodný kongres letecky? Vaše nové dobrodružstvo aj zbieranie podnetných informácií začne v komfortnom a spoľahlivom taxi Vienna Bratislava. Rezervujte si online transferovú taxi službu, ktorá vás odvezie z Bratislavy (letisko alebo centrum mesta) do Viedne (letisko alebo centrum mesta) bezpečne a načas. A prečo práve oni?

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 516
Celková čítanosť: 710748x
Priemerná čítanosť článkov: 1377x

Autor blogu