Založ si blog

Jarné upratovanie doma aj na záhrade spojte s drobnými úpravami a ušetrite si námahu

Hoci to tak pri pohľade na ortuť teplomera a predpoveď počasia ešte nevyzerá, dni sú stále dlhšie a pomaličky sa blíži jar. V nižších polohách sa už teploty počas dňa neraz približujú k jarným hodnotám a teda najmä v tomto prípade sa už oplatí začať prípravu na jarné upratovanie. S dobrým plánom činností si môžete ušetriť množstvo námahy, ako na to? 

jarne upratovanie
zdroj: freepik.com

Jarné upratovanie v byte hravo zvládnete

Skôr, ako sa budeme venovať tipom na jarné upratovanie v záhradách, máme tu tip pre každého, kto býva v byte. Práve v byte totiž jarné upratovanie hravo zvládnete aj za jeden víkend, najmä ak ruku k dielu priložia aj rodinní príslušníci. Všetko poriadne vydrhnúť, povysávať, prípadne vytepovať a vyprášiť koberce. K tomu ešte stačí pridať dôkladné umytie okien a jarné upratovanie si s kľudným svedomím môžete odškrtnúť zo zoznamu úloh. 

Keď už ale viete, že sa chystá veľké upratovanie, skúste sa zamerať na činnosti, ktoré ste možno dlhšie odkladali. Typickým príkladom môže byť vymaľovanie stien. Nájdite si natieračské práce Bratislava, prípadne podľa vašej lokality a nechajte si v priebehu 2 či 3 dní vymaľovať celý byt. Na voľné termíny totiž ľahšie narazíte práve koncom zimy a tak sa už na jar budete môcť tešiť z krásne čistých stien. A čo je najlepšie, jarné upratovanie poľahky zvládnete spolu s upratovaním po maľovke. Navštívte malovanielux.sk a presvedčte sa, že krásne steny môžete mať aj bez stresu z veľkej námahy či príliš vysokej ceny. 

maliarske prace
zdroj: freepik.com

Dodajte svojej záhrade to, čo po zime potrebuje najviac

Čas letí a vám sa zdá, že iba nedávno ste riešili, ako záhradu pripraviť na zimu? Tak práve teraz je už načase premýšľať, ako záhradu zo zimného spánku prebudiť a prípadne aj na novú sezónu trochu skrášliť. Práve vo februári a marci, prípadne po roztopení snehu je vhodné začať s prvými prácami. Pôdu bude potrebné skultivovať a prevzdušniť, odstrániť nečistoty z trávnika a pozornosť by ste mali venovať aj kríkom a stromčekom, ktoré je vhodné podstrihnúť.

Menšie oživenie záhrady môžete podporiť výsadbou byliniek či tvorbou pestrofarebných záhonov a práve teraz je správny čas na načerpanie inšpirácie. Ak ste sa rozhodli vdýchnuť vašej záhrade nový život, pozrite si projekty záhrad, prípadne si nechajte takýto projekt profesionálne vypracovať od atelierduma.sk. Odborné oko záhradného architekta totiž uvidí zaujímavé priestorové príležitosti aj tam, kde by ste ich možno sami prehliadli. 

jarne upratovanie v zahrade
zdroj: freepik.com

Pripravte sa na drobné opravy okolo domu

Mrazy, sneh a aj vietor mohli počas zimy napáchať rôzne škody, ktoré ste si doteraz možno ani nevšimli. V rámci jarného upratovania sa preto nezabudnite vyzbrojiť prostriedkami na odstraňovanie nedostatkov a izolačnými prípravkami napríklad z bitumat.sk. Rôzne netesnosti, ktoré mohli pod vplyvom mrazov vzniknúť by sa vám v budúcnosti mohli vypomstiť. Poškodenia preto odstraňujte, kým sú malé a postačí vám na to napríklad montážna pena. Pod jarné upratovanie preto zahrňte aj drobné opravy a nevyhnutnú údržbu, čím jednoznačne ušetríte čas. 

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Pellegrini, Zuzana Dolinková, Raši,

Za koniec Rázsoch chcú odvolávať ministerku Dolinkovú. Je to politický bulvár, háji sa ministerka. OĽaNO a SaS sa hádajú

29.04.2024 17:35

Bola to len otázka času, kedy bude musieť ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas) čeliť achillovej päte rezortu - nemocnicou Rázsochy.

Mark Rutte

Turecko podporí kandidatúru Marka Rutteho na šéfa NATO. Výhrady má už len Orbán

29.04.2024 16:48

Turecko aj Maďarsko ako členovia NATO predtým vyjadrili výhrady voči Rutteho kandidatúre.

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42, aktualizované: 17:24

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 733058x
Priemerná čítanosť článkov: 1407x

Autor blogu