Založ si blog

Zistite, ako moderné ERP systémy pomáhajú pri predaji a servise áut

ERP systémy sú stále rozšírenejším nástrojom pre podnikateľov v rôznych segmentoch. Už nejde iba o softvér navrhnutý na mieru pre tie najväčšie spoločnosti, na ktorý si bolo treba vyčleniť poriadnu sumu v rozpočte. Svoje využitie si nachádzajú aj pri predaji vozidiel a prevádzkovaní autoservisov. Ako to vyzerá v praxi? 

Skladové zásoby pod kontrolou

Jednou z výhod, ktoré so sebou prináša erp online systém, je možnosť vzájomného prepojenia s ostatnými používanými systémami. V praxi to znamená, že nebudete musieť manuálne prenášať údaje z jedného systému do druhého. Túto možnosť veľmi často využívajú napríklad autorizované servisy automobilov – majú samostatný objednávací aj skladový systém, pričom oba tieto systémy sú „zastrešené“ ERP softvérom. Vďaka prepojeniu dosiahnu dokonalý prehľad v skladových zásobách, pričom si zároveň ponechajú možnosť flexibilne reagovať trebárs na nedostatok niektorých dielov. 

zdroj: freepik.com

Dokonalý prehľad o záujemcoch a zákazníkoch

Kúpa auta je pre mnohých ľudí doslova životnou udalosťou a preto si vyžaduje špeciálny prístup zo strany predajcu. Predaj Range Rover, ako prémiových vozidiel je žiarivým príkladom toho, ako by mal predaj vozidiel vyzerať. 

Od prejavenia prvotného záujmu až po samotnú kúpu vozidla neraz prejdú týždne či dokonca mesiace. Každý zo záujemcov sa navyše nachádza v rôznej fáze nákupného procesu. To znamená, že kým jeden záujemca už má za sebou tri skúšobné jazdy, iný si ešte len zbiera základné informácie a porovnáva. Napokon, starostlivosť predajcu nekončí samotným odovzdaním vozidla, keďže zákazník sa spravidla vracia kvôli servisu. 

Manažment dodávateľských vzťahov

Popri vzťahoch so zákazníkmi sú nemenej dôležité aj dodávateľské vzťahy. Zvládnete tak rýchlejšie reagovať na nepredvídateľné situácie a bude pre vás ľahšie zlepšovať úroveň vašich služieb poskytovaných zákazníkom. Navyše, vďaka väčšej transparentnosti sa nestane, že síce niečo sľúbite, no pre problémy s dodávateľmi nebudete môcť svoje sľuby dodržať. 

zdroj: freepik.com

Pokročilé analýzy a predikcie

Jedným z argumentov, prečo sa oplatí zaviesť EPR systém, je aj dosiahnutie poriadku v dátach. Vďaka tomu budete schopní lepšie analyzovať a odhadovať budúci vývoj, čo vám v dlhodobom horizonte môže ušetriť množstvo financií. Zoznámte sa preto aj vy s jedným z najpopulárnejších online ERP systémov na https://www.flowii.com/sk/ a vyskúšajte ho zdarma. 

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 732536x
Priemerná čítanosť článkov: 1406x

Autor blogu