Založ si blog

Polovica sveta nakupuje cez mobil – nakúpi aj u vás?

nakupovanie cez mobil

Viac ako polovica svetovej populácie používa pri nákupoch na internete mobilný telefón. Ak sa pozrieme na Slovensko, čísla sú porovnateľné. Ako je váš internetový obchod pripravený na éru nakupovania cez smartfón? Spoznajte dôležité prvky optimalizácie vášho e-shopu pre mobilné zariadenia.

Internetový obchod, ktorý sa prispôsobí prostrediu mobilného zariadenia, zvyšuje spokojnosť zákazníkov, pomáha pri vyšších predajoch a jeho celkovej úspešnosti. Postupy pre mobilné optimalizácie vám poradí firma, ktorá rieši váš e-shop na mieru. K osvedčeným spôsobom patrí zlepšenie rýchlosti, responzívny dizajn, úprava obrázkov a videí, jednoduchá navigácia i spôsob platby.

Produktové stránky sú srdcom vášho e-shopu. A na mobilných zariadeniach musia vyzerať jednoducho skvele, či sa jedná o vonné svíčky, či ide o produkty na pleť Acnemy, alebo o upratovanie kancelárií.

Rýchlosť na prvom mieste

Žijeme v netrpezlivej dobe a rýchlosť rozhoduje. Skontrolujte čas, za aký sa webová stránka úplne načíta. Mobilní zákazníci očakávajú, že to bude doslova bleskurýchle, v priebehu niekoľkých sekúnd.

Ak vyhodnotia stránku za pomalú, hneď odchádzajú a navyše nespokojní.

Responzívny dizajn – rovnaký pre rôzne zariadenia

Váš e-shop by mal rovnako vyzerať a fungovať na rôznych druhoch mobilných zariadení. Zmeňte rozloženie a obsah tak, aby sa zmestil na celú obrazovku a dajte vašim zákazníkom bezchybný zážitok na mobile aj na tablete – bez približovania a posúvania.

Prehľadná a jednoduchá navigácia

Uľahčite vašim zákazníkom používanie vašej stránky v mobile alebo v tablete. Majte vaše ponuky produktov a služieb jasné a stručné. Používajte dostatočne veľké tlačidlá a odkazy, aby sa predišlo náhodným kliknutiam.

Sústreďte sa na navigačné menu a vyhľadávacie funkcie, ktoré používateľom zjednodušia nákupnú cestu k požadovaným produktom, službám alebo informáciám.

responzivny web

Dôraz na obrázky a videá produktov

Obrázky a videá na vašej webovej stránke vytvárajú vzhľad a ovplyvňujú dojem a emócie používateľov. Na druhej strane môžu rýchlosť vášho e-shopu spomaľovať.

Pre spokojnosť vašich stálych i nových zákazníkov optimalizujte obrázky produktov a videá, ktoré zavesíte na váš web. Používajte upravené veľkosti obrázkov aj videí bez straty kvality, poskytnite alternatívne texty pre všetky obrázky (pre lepšiu prístupnosť ľudí so zdravotným postihnutím) a využite responzívne metódy obrazu pre správne zobrazenie v rôznych zariadeniach.

Špeciálny tip: Pri tvorbe textov myslite na skenovateľné písmo a rozloženie textu.

Jednoduchá platba

S rastom mobilného nakupovania rastú i požiadavky na jednoduchý proces platby. Prejdite si celkový proces platby a upravte, čo sa dá – vypĺňanie formulára, začlenenie mobilných platobných platforiem, lineárny a priamočiary postup.

Tip odborníka: Akékoľvek zmeny na vašom webe precízne otestujte na rôznych typoch zariadení a v rôznych druhoch prehľadávačov.

Vaším prianím sú rastúce tržby a spokojní zákazníci, ktorí vám radi poskytnú referenciu. Optimalizácia vašej webovej stránky alebo e-commerce pre mobilné zariadenia je základným predpokladom, aby vaši zákazníci nakupovali rýchlo, jednoducho a pohodlne.

jednoducha platba

Foto: elements.envato.com

5 mýtov o Kindergeld, na ktoré hneď zabudnite

30.06.2024

Rodinné prídavky z Nemecka, takzvané Kindergeld, sú lákavou finančnou podporou pre slovenských rodičov, ktorí pracujú v Nemecku. Na druhej strane však koluje viacero nesprávnych informácií, ktoré odrádzajú od ich poberania. Pozrite sa na týchto 5 mýtov a ujasnite si, ako to v skutočnosti funguje.

3 jednoduché kroky, jak do svého domova vpustit letní atmosféru

25.06.2024

Vytoužené léto je konečně tady, což potvrzují i předpovědi počasí, které ukazují stále více dnů, kdy rtuť teploměru přesahuje 30 °C. Pokud se chcete připravit na všechna lákadla a radovánky, které nejteplejší období roku přináší, máte ještě čas se připravit a postarat se o to, aby váš domov naplnila letní atmosféra. Stačí pár drobných změn a [...]

Žiadate o rakúske prídavky? Nezabudnite na dôležité prílohy

24.06.2024

Slováci, ktorí pracujú v Rakúsku, môžu poberať rakúske rodinné prídavky. Vedeli ste, že prídavky na dieťa v Rakúsku je možné žiadať až 5 rokov spätne? K žiadosti sa prikladajú povinné prílohy, ktoré závisia od vašej životnej situácie. Určite ich nezabudnite priložiť, aby ste získali legálne prilepšenie pre vaše dieťa.

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 545
Celková čítanosť: 799917x
Priemerná čítanosť článkov: 1468x

Autor blogu