Založ si blog

Polovica sveta nakupuje cez mobil – nakúpi aj u vás?

nakupovanie cez mobil

Viac ako polovica svetovej populácie používa pri nákupoch na internete mobilný telefón. Ak sa pozrieme na Slovensko, čísla sú porovnateľné. Ako je váš internetový obchod pripravený na éru nakupovania cez smartfón? Spoznajte dôležité prvky optimalizácie vášho e-shopu pre mobilné zariadenia.

Internetový obchod, ktorý sa prispôsobí prostrediu mobilného zariadenia, zvyšuje spokojnosť zákazníkov, pomáha pri vyšších predajoch a jeho celkovej úspešnosti. Postupy pre mobilné optimalizácie vám poradí firma, ktorá rieši váš e-shop na mieru. K osvedčeným spôsobom patrí zlepšenie rýchlosti, responzívny dizajn, úprava obrázkov a videí, jednoduchá navigácia i spôsob platby.

Produktové stránky sú srdcom vášho e-shopu. A na mobilných zariadeniach musia vyzerať jednoducho skvele, či sa jedná o vonné svíčky, či ide o produkty na pleť Acnemy, alebo o upratovanie kancelárií.

Rýchlosť na prvom mieste

Žijeme v netrpezlivej dobe a rýchlosť rozhoduje. Skontrolujte čas, za aký sa webová stránka úplne načíta. Mobilní zákazníci očakávajú, že to bude doslova bleskurýchle, v priebehu niekoľkých sekúnd.

Ak vyhodnotia stránku za pomalú, hneď odchádzajú a navyše nespokojní.

Responzívny dizajn – rovnaký pre rôzne zariadenia

Váš e-shop by mal rovnako vyzerať a fungovať na rôznych druhoch mobilných zariadení. Zmeňte rozloženie a obsah tak, aby sa zmestil na celú obrazovku a dajte vašim zákazníkom bezchybný zážitok na mobile aj na tablete – bez približovania a posúvania.

Prehľadná a jednoduchá navigácia

Uľahčite vašim zákazníkom používanie vašej stránky v mobile alebo v tablete. Majte vaše ponuky produktov a služieb jasné a stručné. Používajte dostatočne veľké tlačidlá a odkazy, aby sa predišlo náhodným kliknutiam.

Sústreďte sa na navigačné menu a vyhľadávacie funkcie, ktoré používateľom zjednodušia nákupnú cestu k požadovaným produktom, službám alebo informáciám.

responzivny web

Dôraz na obrázky a videá produktov

Obrázky a videá na vašej webovej stránke vytvárajú vzhľad a ovplyvňujú dojem a emócie používateľov. Na druhej strane môžu rýchlosť vášho e-shopu spomaľovať.

Pre spokojnosť vašich stálych i nových zákazníkov optimalizujte obrázky produktov a videá, ktoré zavesíte na váš web. Používajte upravené veľkosti obrázkov aj videí bez straty kvality, poskytnite alternatívne texty pre všetky obrázky (pre lepšiu prístupnosť ľudí so zdravotným postihnutím) a využite responzívne metódy obrazu pre správne zobrazenie v rôznych zariadeniach.

Špeciálny tip: Pri tvorbe textov myslite na skenovateľné písmo a rozloženie textu.

Jednoduchá platba

S rastom mobilného nakupovania rastú i požiadavky na jednoduchý proces platby. Prejdite si celkový proces platby a upravte, čo sa dá – vypĺňanie formulára, začlenenie mobilných platobných platforiem, lineárny a priamočiary postup.

Tip odborníka: Akékoľvek zmeny na vašom webe precízne otestujte na rôznych typoch zariadení a v rôznych druhoch prehľadávačov.

Vaším prianím sú rastúce tržby a spokojní zákazníci, ktorí vám radi poskytnú referenciu. Optimalizácia vašej webovej stránky alebo e-commerce pre mobilné zariadenia je základným predpokladom, aby vaši zákazníci nakupovali rýchlo, jednoducho a pohodlne.

jednoducha platba

Foto: elements.envato.com

Letná sezóna je tu – zabezpečte, aby žiarila aj vaša pleť

21.06.2024

Letná dovolenka plná oddychu a nových dobrodružstiev je o chvíľu tu. Skôr, ako sa vydáte na cesty po Slovensku alebo do ďalekej exotiky, venujte starostlivosť vašej pleti a telu. Tak zažiarite nielen počas dovolenky, ale i počas celého leta. Čo si dopriať, aby si leto užila aj vaša pleť?

Prečo riskovať upchaté potrubie? Vyberte si odborné krtkovanie

20.06.2024

Je upchatá kanalizácia vašou nočnou morou? Nepríjemný zápach, neodtekajúca voda, nefunkčná toaleta a umývadlo sú len niektoré z problémov, s ktorými sa stretávate. Mnohí majitelia domov a bytov sa pokúšajú tieto problémy riešiť svojpomocne, no často bez úspechu. Prečo sa hneď oplatí investovať do odborného čistenia kanalizácií?

Prečo je (pre malého podnikateľa) dôležitý UX/UI dizajn webovej stránky?

19.06.2024

Premýšľate nad úpravami webovej stránky? Myslite na UX/UI dizajn vašej virtuálnej vizitky. Tým sa postaráte, aby zákazník vašu stránku rád navštevoval, nakupoval u vás a zdieľal jej obsah na sociálnych sieťach. Prečo sa oplatí aj malému podnikateľovi investovať pri tvorbe webu do dobrého UX a UI dizajnu?

Polícia / Kontrola /

Rekord roka: Za volantom nafúkal 4,2 promile. Šoférovi od Košíc hrozí rok basy

22.06.2024 11:50

Policajná hliadka 37-ročného vodiča zastavila a kontrolovala v obci Bukovec v okrese Košice-okolie.

monolit

Ďalší záhadný monolit uprostred púšte. Polícia v Nevade ho rýchlo odstránila

22.06.2024 11:15

Ide o pokračovanie série takých prípadov, ktoré zatiaľ zostávajú nevysvetlené.

blesk. búrka

Búrky, krúpy, vetrisko. Počasie potrápi Slovensko, meteorológovia vydali výstrahy

22.06.2024 11:03

SHMÚ upozorňuje aj na možnosť vzniku materiálnych škôd.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 540
Celková čítanosť: 774816x
Priemerná čítanosť článkov: 1435x

Autor blogu