Založ si blog

Ako vyčistiť odtok vo vani bez škodlivých chemikálií

upchaty odtok vo vani

K upchatiu vane zvyčajne dochádza v dôsledku vlasov, mydlových usadenín a odumretej kože, ktoré sa časom nahromadili v odtoku. Nižšie vám vysvetlíme, ako uvoľniť odtok vane pomocou gumeného zvonu, a prečo by ste sa mali vyhnúť používaniu agresívnych chemických prípravkov a kedy by ste mali zvážiť inštalatéra.

Ako uvoľniť odtok vane pomocou gumeného zvonu

Použitie zvonu je najjednoduchší spôsob opravy upchatého odtoku. Zvon zvyšuje a znižuje tlak v potrubí, tlačí vodu smerom nadol a nahor, až nakoniec upchatý odtok uvoľní – nie sú potrebné žiadne drsné chemikálie.

Návod na použitie:

  1. Kúpte si pevný zvon do umývadla.
  2. Predtým sa pokúste vyčistiť odtok odstránením čo najväčšieho množstva vlasov a nečistôt pomocou klieští alebo pinzety.
  3. Upchajte prepadový otvor vane mokrou handrou. V opačnom prípade sa vám nemusí podariť vytvoriť dostatočná sacia sila pomocou zvonu.
  4. Umiestnite zvon nad odtokový otvor. Uistite sa, že úplne zakrýva otvor a že okraje sú v kontakte s vaňou.
  5. Zapnite kohútik a napustite vaňu takým množstvom vody, ktoré pokryje zvon. Bez tohto kroku nebude postup fungovať.
  6. Držte zvon v kontakte s vaňou a začnite tlačiť na rukoväť pohybom hore-dole. Týmto rovnomerným, opakovaným pohybom sa vo vnútri odtoku vytvorí tlak.
  7. Pumpujte piestom asi šesť alebo sedemkrát a potom ho zdvihnite, aby ste zistili, či voda odteká správne. Ak nedochádza k správnemu vypúšťaniu vody, skúste to znova. Možno budete musieť ponoriť niekoľkokrát, kým sa upchatie konečne uvoľní.

Kedy je potrebné privolať inštalatéra

Ak je upchatie vane problémom aj po viacerých pokusoch, je čas zapojiť inštalatéra. Oslovte krtkovanie Bratislava cena a spoľahnite sa na odborníkov. Vyhnite sa používaniu chemických prípravkov na čistenie odtoku ako lacného a jednoduchého riešenia. Okrem toho, že sa do ovzdušia uvoľňujú škodlivé chemikálie, niektoré v obchode zakúpené prostriedky na čistenie odtoku môžu byť na pokožke dostatočne horúce na to, aby spôsobili popáleniny teplom. Používanie týchto výrobkov môže ohroziť vás, vašu rodinu aj inštalatéra, ktorý vám príde vyčistiť odtok.

instalater


Pre spoľahlivý výkup nehnuteľností kliknite na odkaz.


Foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Vlak

Žena sa v Bratislave postavila pred idúci vlak, na mieste zomrela

01.05.2024 10:11

Rušňovodič ihneď použil rýchločinné brzdenie, no stretu už nedokázal zabrániť.

Ľubomír Solák / Matúš Šutaj Eštok / Polícia /

Začína sa reforma v polícii. Jej prípravu má riadiť nový viceprezident

01.05.2024 09:40

Zachovaný zostane aj existujúci post viceprezidenta, po novom viceprezidenta pre službu kriminálnej polície a migráciu.

Zrútenie diaľnice

V čínskej v provincii Kuang-tung sa zrútila diaľnica, zomrelo najmenej 19 ľudí

01.05.2024 09:18

Po kolapse 17,9-metrového úseku diaľnice spadlo dole 18 áut.

SR Bratislava EÚ referendum Dzurinda oslavy

20 rokov v Európskej únii. Brusel nám pozerá na prsty, ale to je dobre

01.05.2024 09:00

Malý štát v srdci Európy začal pred dvadsiatimi rokmi nielen cestu za svojou prvou Superstar, ale vykročil aj za svojou európskou identitou.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 734306x
Priemerná čítanosť článkov: 1409x

Autor blogu