Založ si blog

Pracovali ste v Holandsku v roku 2018? Využite poslednú šancu na vrátenie daní zo zahraničia

holandsko

Koniec roka 2023 sa blíži, najvyšší čas myslieť na vrátenie daní zo zahraničia. Ak pracujete alebo ste pracovali v Holandsku, zistite si nárok na vrátenie daní. Do konca roku 2023 máte poslednú šancu na vrátenie daní z Holandska, ak ste tam pracovali v roku 2018.

Vrátenie daní z Holandska do konca roku 2023

Základnou podmienkou pre vrátenie daní Holandsko je pre každého Slováka zamestnanecký pomer v krajine tulipánov. Môže ísť o ľubovoľnú profesiu a stačí, keď ste tam odpracovali len pár mesiacov (napríklad ako sezónny pracovník alebo formou brigády).

Žiadosť o vrátenie daní môžu stále podať Slováci, ktorí splnili predchádzajúce kritériá aj v rokoch 2018 až 2022. Čím prv sa musia rozhodnúť tí, ktorí tam pracovali v roku 2018. Nárok na vrátenie daní majú už len do konca roku 2023.

Slováci, ktorí pracovali v Holandsku v roku 2023, môžu podávať daňové priznanie od 1. januára 2024.

Žiadosť o vrátenie daní z Holandska

Vrátenie daní z Holandska je vlastne podaním holandského daňového priznania na príslušnom daňovom úrade Belastingdienst a získaním daňového preplatku, ktorý vám mohol vzniknúť.

Keďže daňový systém v Holandsku je pomerne zložitý, môžete využiť služby ekonomickej poradenskej spoločnosti zo Slovenska.

Dôležitý je výber správneho typu daňového priznania, jeho vyplnenie a tiež priloženie všetkých potrebných dokumentov. Pre profesionálnych konzultantov sú to bežné administratívne úkony, radi vám pošlú podklady aj pomôžu s podaním žiadosti.

Hlavné dokumenty pre vrátenie daní z Holandska

Pokiaľ sa rozhodnete podať žiadosť o vrátenie daní z Holandska, určite si prichystajte tieto základné dokumenty.

Ako prvú si urobte históriu všetkých vašich zamestnaní počas daného kalendárneho roka (v Holandsku, na Slovensku, v iných krajinách). Od každého zamestnávateľa by ste mali mať predovšetkým dokument Jaaropgaaf (holandské potvrdenie o príjmoch).

Druhým dôležitým dokumentom je formulár E9 (EÚ/EHP). Pokiaľ sa rozhodnete prenechať vybavenie holandského daňového preplatku na odborného konzultanta, zabezpečí pre vás aj tieto potrebné písomnosti.

dane a ziadosti

Efektívna spolupráca z pohodlia domova

Samotný proces vrátenia daní z Holandska trvá v priemere 16 týždňov, no všetko závisí od vyťaženosti daňového úradu Belastingdienst. Neodkladajte to na neskôr a začnite konať hneď.

Vďaka intuitívnym aplikáciám zašlete poradenskej spoločnosti žiadosť a priložíte potrebné dokumenty pohodlne z vášho mobilu. Potom už len čakáte na pripísanie sumy vrátených daní na váš účet.


Foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

SR Bratislava NRSR parlament 9. schôdza BAX

Opozícia kritizuje neskorú voľbu kandidátov na sudcu ÚS i počet uchádzačov

30.04.2024 11:05

Parlament by sa mal následne venovať aj návrhu na odvolanie členov súdnej rady, ktorí sú volení parlamentom.

DN - SIAF

Tohtoročný SIAF sa bude niesť v znamení osláv troch výročí i krstu stíhačky F-16

30.04.2024 10:31

Podujatie sa uskutoční na leteckej základni Kuchyňa-Malacky 31. augusta a 1. septembra.

nehoda, priechod, bratislava

Na priechode pre chodcov v Bratislave zrazilo auto 16-ročné dievča

30.04.2024 10:26

Alkohol v dychu vodiča nezistili.

Daniel Lipšic

Lipšic sa mal na generálnej prokuratúre dopustiť protiprávneho konania. Normalizácia pokračuje, reagoval prokurátor

30.04.2024 09:29

Prokurátor tvrdí, že rozhovor absolvoval počas obedňajšej prestávky.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 733799x
Priemerná čítanosť článkov: 1408x

Autor blogu