Založ si blog

Stoja Dannery za to?

Danner je meno, ktoré spája štýl, kvalitu a dobrodružstvo. Renomovaná značka obuvi z USA ťa prevedie cez divočinu aj mestské ulice so štýlom a spoľahlivosťou. V našom článku sa pozrieme na to, čo robí Danner takým špeciálnym a prečo je vo svete outdoorovej obuvi výnimočným hráčom.

Ak uvažuješ nad poriadnymi topánkami, pozri sa sem: https://wilderoben.com/sk/brands/danner-2

outdoorová dovolenka
Outdoorová dovolenka? Vďaka Dannerom ju zvládneš v suchu a pohodlí

Kto už o Danneroch počul, asi vie aj to, že je to totálna klasika, ale treba za ňu aj poriadne zaplatiť. Právom vyvstáva otázka, či tie boty staoja za to. Zozbierali sme preto množstvo recenzií od našich zákazníkov aj zahraničných užívateľov vrátane profesionálnych testerov. A výsledok?  

Stručne povedané, turistické topánky Danner sú solídnou investíciou, aj keď hodnota sa líši v závislosti od výberu topánok a frekvencie používania. Kvalita a starostlivosť sú kľúčové – láskavé zaobchádzanie s topánkami zaručuje, že obstoja v skúške času. Nemyslíme tým, že ich treba šetriť v teréne – naopak, tam ťa podržia. Ale poriadne ošetrenie pridá koži vitalitu na pár rokov navyše. 

Danner topánky
Dobýjanie vrcholov je v portfóliu Danner jednou zo základných položiek

Podpora etických výrobcov je taký bonus. Kvalitná miestna dielenská výroba poráža prchavé trendy a hoci topánky nie sú lacné, z dlhodobého hľadiska šetria peniaze. Záväzok Danneru ku kvalite sa rozširuje aj na materiály a udržateľnosť. Ich produkty sú vyrobené tak, aby vydržali, a v rámci doživotnej záruky ponúkajú opravy topánok ako napríklad výmenu podrážok. 

goratex danner
S goráčom ťa voda na túre neprekvapí

Pohodlie je dôležitým faktorom pri výbere obuvi. Zatiaľ čo ťažšia koža potrebuje trochu času, kým sa plne prispôsobí tvojim nohám, ľahké topánky ponúkajú okamžitý komfort. Recenzenti však svorne tvrdia, že aj celokožené Dannery sa rozchodia celkom rýchlo a majú odvahu obuť si také Mountain 600 rovno na 8 km túru po skalnatom chodníku. Podrážky značky Vibram poskytujú vynikajúce odpruženie a sú prispôsobiteľné, ak potrebuješ vložiť svoje vlastné, napríklad ortopedické vložky.

Nepremokavosť je pre niekoho rozhodujúca. V tom prípade si treba vyberať tú variantu, ktorá je vybavená membránou Gore-Tex. Ich partnerstvo zaisťuje špičkovú vodotesnosť a to aj na večne vlhkom severozápadnom Pacifickom pobreží, ako sa vyjadrila ďalšia spokojná užívateľka.

klasika topánky Danner
Po pár rokoch služby stále majú šmrnc

Trakcia je dôležitá na kamenistých, štrkovitých a šmykľavých cestách a Danner nesklame ani tu. Dannery zvládajú takéto terény obdivuhodne, najmä turistické ikony Mountain 600 alebo Mountain Light.

Čo sa týka odolnosti, recenzie sa zhodujú na tom, že aj po viacročnom používaní topánky zostávajú pevné. A keď si po viac ako 4 rokoch intenzívnej turistiky všimneš opotrebovanie podrážky na svojich Danner Mountain Pass, vzhľadom na tisíce kilometrov, ktoré prešli, je to asi celkom prirodzené.

Ručná výroba Danner
Ručná výroba zaručuje poctivosť a výdrž

Danner je značka so silnou fanúšikovskou základňou, ktorá na ne nedá dopustiť a odporúčajú Dannery všetkým na svete. Ale asi by nespievali ódy, keby mali zlé skúsenosti.

Zdroje: themomedit.com, thegirloutdoors.com, outdoorgearlab.com, popmechanics.ocm

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 732461x
Priemerná čítanosť článkov: 1406x

Autor blogu