Založ si blog

Vrátenie daní z Nemecka – zohľadnite všetky detaily (3 príklady z praxe)

Žiadosť o vrátenie daní z Nemecka ovplyvňuje mnoho faktorov. Vôbec ich nemusíte poznať, aby ste získali maximum legálneho daňového preplatku. Odborný konzultant zhodnotí adekvátne možnosti a vybaví za vás všetko potrebné. Vedeli ste, že aj tieto položky si môžete uplatniť v nemeckom daňovom priznaní (za istých okolností)?

Ak pracujete v Nemecku, každý rok riešite vrátenie daní z Nemecka. Môžete to urobiť vo vlastnej réžii alebo prenechať celú záležitosť na odbornú poradenskú spoločnosť s dlhoročnými skúsenosťami a vedomosťami nemeckého daňového a sociálneho systému.

Dôležitou výhodou takejto spolupráce je, že expert z praxe pozná detaily a výnimky, ktoré platia pre rôzne daňové bonusy a odpočítateľné položky v rámci daňového priznania. Poznáte tieto možnosti?

dane priznanie z nemecka

Čo vám hovorí Inflationsausgleichspauschale (paušál na zmiernenie inflácie)?

Jedno z opatrení nemeckej spolkovej vlády umožňuje zamestnávateľom dobrovoľne poskytnúť svojim zamestnancom plnenia k zmierneniu inflácie.

Paušál na zmiernenie inflácie (Inflationsausgleichspauschale) môže mať podobu finančných prostriedkov, stravovacích poukážok alebo poukážok na benzín. Podstatnou výhodou je, že je oslobodený od dane a sociálnych odvodov.

O jeho poskytnutí či neposkytnutí a tiež o forme a výške rozhoduje zamestnávateľ.

Pre vás má význam informácia, že táto suma (ak ju zamestnávateľ poskytol) musí byť jasne označená v mzdovom vyúčtovaní a dokumentovaná a tiež správne uvedená v žiadosti o vrátenie daní z Nemecka.

Dostávate v Nemecku Sachbezüge?

Sachbezüge predstavujú zamestnanecké výhody vo forme vecných príjmov. Môže ísť o naturálie či vecné dávky, tovary alebo služby, ktoré zamestnanec dostane bezplatne alebo zlacnene a predstavujú pre neho peňažnú výhodu.

Patria k nim aj zamestnanecké zľavy, vecné dary, poukážky na benzín, poukážky na tovar, vstupenky, stravné lístky, darčeky k narodeninám a jubileám a iné.

Ak využívate benefity zamestnávateľa vo forme Sachbezüge, je dôležité zohľadniť ich pri vrátení daní z Nemecka.

Týkajú sa vás výdavky na opravu auta?

Pokiaľ ste zamestnanec, výdavky na opravu auta sú výlučne súkromné. Situácia sa mení, keď hovoríme o samostatne zárobkovo činnej osobe (SZČO).

V takom prípade si ich môžete uplatniť ako prevádzkové náklady. Samozrejme, existujú aj ďalšie druhy výdavkov na auto, ktoré je možné zohľadniť v nemeckom daňovom priznaní. Opýtajte sa odborného konzultanta.

Spolupráca s expertom pre maximálny výsledok

Ako si zahrniete uvedené položky do vašej žiadosti o vrátenie daní z Nemecka? Odpovede vám poskytne odborník zo Slovenska, aj v prípade, že stále pracujete a máte pobyt v Nemecku.

Komunikácia prostredníctvom mailov a vyplnenie žiadosti pomocou špeciálnej aplikácie zabezpečí, že všetky podklady im zašlete z vášho mobilu a z pohodlia domova.

Každý prípad v rámci služieb pre zamestnancov je individuálny. Každý žiadateľ (aj SZČO) dostane konzultácie a potrebné vysvetlenia s jediným spoločným cieľom. Aby ste získali plnú výšku daňového preplatku z Nemecka, na ktorý máte právny nárok. Váš rodinný rozpočet to len privíta.


Foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

France May Day

Prvomájové demonštrácie sprevádzali incidenty, v Paríži a Istanbule zadržali desiatky ľudí

01.05.2024 20:38

V Nemecku dnes demonštrovalo viac ako 10-tisíc ľudí.

Rusko / Sankcie / Rubeľ / Mena /

USA uvalili nové sankcie na stovky subjektov - v Rusku, Číne i na Slovensku

01.05.2024 20:14, aktualizované: 20:59

Sankcie sú namierené napríklad proti spoločnostiam spojeným s ruským projektom na ťažbu zemného plynu a výrobu skvapalneného zemného plynu v Arktíde.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 734543x
Priemerná čítanosť článkov: 1410x

Autor blogu