Založ si blog

3 dôležité dôvody, prečo na vrátenie daní z Rakúska s odborníkom

rakusko danove priznanie

Jednou z možností prilepšenia rodinného rozpočtu je požiadanie o vrátenie daní z Rakúska. Samozrejme, platí to pre Slovákov, ktorí pracovali alebo pracujú v Rakúsku. Aby ste získali maximum legálnej sumy, zverte vybavenie žiadosti do rúk profesionálnej poradenskej spoločnosti.

Vo vlastnej réžii alebo pomoc experta

Možno ste na sociálnych sieťach čítali, že rakúske daňové priznanie si môžete podať sami alebo prostredníctvom vášho účtovníka. Určite to možné je.

Máte však aj ďalšiu možnosť. Prenechať vrátenie daní z Rakúska a samotný výpočet daňového preplatku na odborného konzultanta v oblasti daňového a sociálneho systému v Rakúsku.

Samozrejme, táto profesionálna služba je platená, no recenzie mnohých klientov hovoria v ich prospech jasné: Áno. Aké sú hlavné dôvody?

Tip experta: Ak ste pracovali v Rakúsku v roku 2018, do konca roku 2023 máte stále možnosť požiadať o vrátenie daní.

Žiadosť o vrátenie daní z pohodlia domova

Prvou vecou je, že vaša komunikácia je prostredníctvom mailu alebo špeciálnej aplikácie. Informácie a údaje vyplníte priamo tam a tiež prílohy priložíte jednoducho pomocou vášho telefónu a odkiaľkoľvek, napríklad počas vašej poobednej kávy v obývačke.

podat danove priznanie

Dokumenty k vráteniu daní z Rakúska vo vašom mene

Pri podávaní žiadosti o vrátenie daňového preplatku z Rakúska musíte doložiť potrebné dokumenty. Základom je potvrdenie o vašich rakúskych zdaniteľných príjmoch (Lohnzettel).

Zvyčajne vám ho vystaví každý zamestnávateľ, pre ktorého ste v danom roku pracovali.

Druhým dôležitým dokladom je takzvaný formulár Bescheinigung EU/EWR (formulár E9).

Ak spolupracujete s expertmi z praxe, pomôžu vám i s vybavením chýbajúcich dokumentov.

Odpočítateľné bonusy pre zvýšenie daňového preplatku

Sumu vrátených daní si môžete navýšiť aj vďaka odpočítateľným položkám a daňovým bonusom, ktoré platia pre rakúsku daňovú legislatívu.

Patrí sem napríklad príspevok pre samoživiteľa, špecifické daňové bonusy pre rodinu, alebo aj dvojitá domácnosť a príspevok na dochádzanie.

danovy bonus na dieta

Konzultantská spoločnosť rieši temer denne špecifické prípady svojich klientov. Rokmi má dostatok skúseností a vedomostí, aby vám odborne a efektívne pomohla získať maximálnu výšku daní z Rakúska.

Pre vás to, samozrejme, znamená prospešné navýšenie rodinného rozpočtu.


Foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 735861x
Priemerná čítanosť článkov: 1412x

Autor blogu