Založ si blog

Plánujete bazén? Poradíme vám, ako perfektne upraviť jeho okolie

Mať na záhrade bazén so sebou prináša množstvo radosti, užijú si ho všetky vekové kategórie a investícia do kvalitného bazéna dokonca zvýši aj hodnotu vášho pozemku. Ak ste sa už pre investíciu do bazéna rozhodli, netreba zabudnúť ani na to, že okolie bazéna je potrebné vhodne upraviť. Prinášame vám niekoľko tipov na materiály, s ktorými docielite atraktívne pôsobiace a najmä bezpečné okolie bazéna.

Výber bazéna konzultujte vždy s odborníkmi

Ak máte záujem o kvalitný a plnohodnotný bazén, je to investícia ako akákoľvek iná a tak by ste mali k výberu aj pristupovať. Okrem toho, že si spravíte vlastný prieskum, oplatí sa osloviť aj odborníkov, ktorí vás môžu správne nasmerovať. Neraz totiž nejde iba o výber samotného bazénu, ale aj spôsob jeho montáže a zasadenia do okolitého prostredia. Bazén by doň mal dokonale zapadnúť, čím si do budúcnosti ušetríte množstvo starostí.

realizacia bazenov bratislava
Realizácia bazénov v Bratislave bazenservis.sk

Rôzne typy bazénov si vyžadujú aj rôzne prístupy k samotnej výstavbe. Nie je totiž jedno či si vyberiete klasický fóliový bazén, alebo uprednostníte skôr keramický bazén. Ak ani po dlhom pátraní stále neviete, čo bude pre vás tým správnym riešením, vyhľadajte vo vašom okolí niekoho, kto sa na váš pozemok príde pozrieť a výber bazéna s vami odkonzultuje. Odporúčame v tomto smere vyberať podľa miesta bydliska, napríklad rodinné bazény Bratislava, a rýchlo zistíte, na koho sa môžete obrátiť. Konzultáciu pred výberom bazéna a súvisiacich riešení poskytuje napríklad aj Bazénservis.

Dláždené okolie bazéna

Dostávame sa už k návrhu bezprostredného okolia bazéna. To by malo byť nielen vizuálne atraktívne, ale predovšetkým bezpečné. Okrem toho je potrebné vybrať materiál schopný dlhodobo odolávať vode, keďže tej bude v okolí bazéna požehnane. Pri výbere materiálu sú väčšinou prvou voľbou rôzne dlaždice. Ich výhodou je vysoká odolnosť a široký výber z rôznych farieb a materiálov. Problém môže nastať ak sa na dlaždice dostane voda, pretože sa ľahko môžu zmeniť na nebezpečné klzisko. Aj v tomto smere však existujú účinné riešenia.

Prečítajte si tiež: Ako zabezpečiť bezpečnú prevádzku frekvenčného meniča na čerpadlo

Dobrou voľbou do okolia bazénu môže byť veľkoformátová betónová dlažba s protišmykovou úpravou. Treba však myslieť na to, že tento materiál si vyžaduje precíznu úpravu podložia, aby bolo schopné odolávať hmotnosti dlaždíc a aby ho neznehodnotila voda. V okolí bazénov sa stále zvykne využívať aj kvalitná zámková dlažba, hoci zďaleka nejde o ideálne riešenie. V tomto prípade je pomerne náročná na čistenie a problematické môžu byť aj škáry vyplnené pieskom.

zamkova dlazba k bazenu
Zámková dlažba k bazénu stavebniny-stavplot.sk

Ak sa rozhodnete pre kvalitnú dlažbu do okolia bazéna, nechajte si poradiť s návrhom a vhodnými povrchovými úpravami na tento účel, napríklad od odborníkov zo Stavplot.

Drevo k bazénu? Radšej drevoplast!

Zaujímavou alternatívou k dláždenému okoliu bazéna je drevo. Tento prírodný materiál však v sebe skrýva niekoľko nástrah. Vyžaduje si pravidelnú starostlivosť a napokon ani tá nie je zárukou dlhej životnosti. Drevo je náchylné pri dlhodobom pôsobení chemicky upravenej vody, ohrozujú ho škodcovia a pri prechádzaní naboso sa nikdy nedá vylúčiť zabodnutie triesky.

Ak by ste po dreve predsa len túžili, siahnuť môžete po tzv. drevoplaste. Ide o kompozitný materiál, ktorý v sebe kombinuje výhody dreva a plastu. Do okolia bazénov je možné inštalovať wpc terasové dosky, ktoré vynikajú svojou odolnosťou a na prvý pohľad ich od prírodného dreva prakticky ani nerozoznáte. WPC dosky sú v mnohých prípadoch tou najlepšou voľbou, a to ako z pohľadu ceny, tak aj úžitkových vlastností. Príklady využitia drevoplastových dosiek v okolí bazénov si môžete pozrieť medzi realizáciami spoločnosti AYYA SALMET a načerpať v tomto smere inšpiráciu.

terasa k bazenu
Terasové dosky k bazénu wpcterasa.sk

Zdroj: bazenservis.sk, stavebniny-stavplot.sk, wpcterasa.sk

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 732239x
Priemerná čítanosť článkov: 1405x

Autor blogu