Založ si blog

Radšej raz za pol rok na dentálnu hygienu, ako s bolesťou k zubárovi

dentalna hygiena bratislava

Chodíte pravidelne na masáž, na pedikúru či na jogu? Zvyknite si aj na pravidelnú dentálnu hygienu. Je chvályhodné, že preventívne prehliadky a potrebné ošetrenie chrupu dodržiavate. Vytvorte si pravidelný návyk i na dentálnu hygienu.

Pravidelnosť ruže prináša

Profesionálne čistenie zubov prispieva k prevencii vzniku zubného kazu a zápalu ďasien. Vedeli ste, že zubný mikrobiálny povlak vám môže spôsobiť nepríjemnosti, ktoré vás i tak privedú k zubnému lekárovi.

Zvoľte efektívnejšiu cestu a urobte si čas na pravidelnú návštevu (raz za pol roka) dentálneho hygienika.

Nielen odstránenie povlaku a kameňa

Povlaky a zubný kameň sú len malou časťou toho, čo dentálna hygiena skutočne rieši. Možno to bude pre vás novinkou, no jedna dentálna hygiena v Bratislave prezradila, že technika čistenia zubov a ústnej dutiny sa dnes už šije na mieru klientovi.

Súčasťou dentálnej hygieny je aj odstránenie zafarbenia zubov vplyvom životosprávy, ošetrenie ďasien, fluorizácia zubov a príprava na vyšetrenie u zubného lekára.

dentalna hygiena osetrenie

Strach nechajte doma

Väčšinou platí, že keď nemáte dostatok informácií alebo osobnú skúsenosť o čomkoľvek, cítite strach. Práve pacienti, ktorí ešte neboli na dentálnej hygiene, sa obávajú možnej bolesti počas ošetrenia.

Vnímanie bolesti je subjektívne a závisí od stavu pacienta. Skôr sa môže vyskytnúť, ak máte citlivé zuby. Profesionálny dentálny hygienik sa vás však bude snažiť ošetriť bezbolestne.

Pomôže s paradontitídou

Pravidelná dentálna hygiena vám môže pomôcť zastaviť a udržať paradontitídu pod kontrolou. Častokrát sa mylne domnievame, že nám iba krvácajú ďasná. Príčinou môže byť zápal závesného aparátu zuba spôsobený baktériami, ktorý pasta a zubná voda nevyrieši.

Ak však prídete na dentálnu hygienu neskoro, zuby vám nezachráni ani ona.

Čo váš čaká počas dentálnej hygieny

ako si cistit spravne zuby

Najčastejšie sa stretnete s týmito fázami ošetrenia zubov u dentálneho hygienika:

1. Vstupné vyšetrenie a správna diagnostika

2. Vyšetrenie aktuálneho stavu zubov

3. Odstránenie povlaku a zubného kameňa

4. Vyčistenie zubov od povlaku a pigmentácie

5. Čistenie a leštenie zubov

6. Poskytnutie rád a tipov pre domácu starostlivosť o zuby

Samozrejme, závisí to a môže sa líšiť od konkrétnej ambulancie. Dentálna hygiena sa odporúča už aj deťom, ktoré majú prvé trvalé stoličky, a tiež tehotným ženám.

Doprajte si profesionálnu starostlivosť o váš chrup a užívajte si žiarivo krásne úsmevy a zdravé zuby.


Foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Nożykova synagóga

V Poľsku zadržali 16-ročného chlapca v súvislosti s podpaľačským útokom na synagógu

02.05.2024 15:34

Motív útoku na jedinú synagógu vo Varšave, ktorá prežila druhú svetovú vojnu, je nejasný. Podozrivý totiž odmietol vypovedať.

vašečka, záborská

Vašečka a Záborská opäť idú proti transrodovým ľuďom. Život im chcú skomplikovať novým zákonom o rodnom čísle

02.05.2024 15:25

Ak zmeny prejdú v navrhovanej podobe, transrodoví ľudia nebudú môcť po absolvovaní tranzície zmeniť svoje rodné číslo tak, aby zodpovedalo ich novému pohlaviu.

NATO / OTAN / Armáda SR /

Podpora členstva SR v EÚ a NATO oproti vlaňajšku vzrástla

02.05.2024 15:12

Členstvo Ukrajiny v západných inštitúciách si želá 30 percent Slovákov, čo je najmenej z regiónu.

DN - Boeing 737 MAX

Ďalší kritik spoločnosti Boeing náhle zomrel. Svedčil proti firme, hovoril o problémoch vo výrobe

02.05.2024 14:57

Dean pracoval v spoločnosti Spirit AeroSystems, ktorá bola dodávateľom komponentov pre firmu Boeing.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 734946x
Priemerná čítanosť článkov: 1411x

Autor blogu