Založ si blog

SEO: Blogovanie s long-tail kľúčovými slovami

dobra seo strategia

Hoci už možno viete, že prieskum kľúčových slov je dôležitou súčasťou získavania nových zákazníkov online, možno neviete, ako ich efektívne používať. Publikovanie blogových príspevkov je len jednou malou časťou veľkej skladačky SEO blogovania. Keď zistíte, ako do nich správne začleniť kľúčové slová, získate lepšie hodnotenie a prilákate na svoju stránku viac potencionálnych zákazníkov.

Zoznámte sa s long-tail kľúčovými slovami

Long-tail kľúčové slová sú frázy, ktoré sa zvyčajne skladajú z troch až štyroch slov, ktoré potenciálny zákazník zadá do vyhľadávacieho riadku vo vyhľadávači. Povedzme, že vlastníte súkromnú dentálnu kliniku. Používatelia by mohli hľadať dopyty ako „dentálna klinika Bratislava“ alebo jednoducho „dentálna klinika“. Ak však hľadajú už konkrétnu službu zadajú napríklad „záchovná stomatológia Bratislava“ alebo „bielenie zubov lacno BA“. 

Je dobré sa zamerať na konkrétnejšie kľúčové slová, pretože tie používajú zákazníci, keď presne vedia, čo hľadajú a sú rozhodnutí si za službu alebo produkt aj zaplatiť.

Určite netreba tieto slová bezhlavo pchať do každého príspevku. V každom článku sa zamerajte na jedno alebo dve kľúčové slová. Ak v jednom článku použijete príliš veľa kľúčových slov, váš príspevok bude pre vyhľadávače vyzerať „spamovo“ a poškodí vaše šance na dobré umiestnenie. 

Ako nájsť správne long-tail kľúčové slová?

Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako nájsť dlhé kľúčové slová, je vybrať konkrétne kľúčové slovo, na ktoré by ste sa chceli v článku na blogu zamerať, a zadať ho do vyhľadávacieho riadku Google. Keď tak urobíte, počas písania sa zobrazia návrhy dlhých kľúčových slov. Takéto návrhy sa zobrazia po zadaní slovného spojenia zdravotnícky asistent:

google našepkavač

Long-tail kľúčovým slovom by mohol byť výraz spojený s inou lokalitou ako „zdravotnícky asistent Nemecko“. Podľa nich potom zostavte blogový príspevok.

Používanie long-tail kľúčových slov v nadpisoch

Je dobré začleniť long-tail kľúčové slová do nadpisov blogových príspevkov. Nie je to však nevyhnutnosť. No pútavý názov príspevku, ktorý je zároveň vhodný pre SEO, podnieti zákazníka, aby klikol na vašu webovú stránku.

Po napísaní kreatívneho názvu príspevku je čas efektívne použiť kľúčové slová v obsahu blogu. V ideálnom prípade ich treba začleniť do jadra príspevku, ale aj do podnadpisov. Ľudia zvyčajne najprv prelistujú články, aby zistili, či s nimi obsah môže rezonovať. Ak však potenciálny zákazník nenájde, čo hľadá, opustí vašu stránku.

Povedzme, že píšete príspevok na svoj blog „Potlač na tričká: 5 najlepších metód“. Vaše hlavné kľúčové slovo bude „potlač na tričká“, ale odporúčame nájsť aj jedno alebo dve ďalšie kľúčové slová, ktoré použijete v podnadpisoch.


Foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 726279x
Priemerná čítanosť článkov: 1394x

Autor blogu