Založ si blog

Máte nárok na vrátenie daní z Rakúska? Požiadajte o spoluprácu profesionálov

dane ziadosti

Pracovali ste za posledných 5 rokov v Rakúsku? Stále môžete požiadať o vrátenie daní aj za rok 2018. Podajte si rakúske daňové priznanie čím prv. S nevyhnutnou administratívou vám pomôže profesionálna poradenská spoločnosť.

Nárok na vrátenie daní z Rakúska

Pokiaľ ste pracovali v Rakúsku v období medzi rokmi 2018 až 2022, mohol vám vzniknúť preplatok z daní. Základným predpokladom je, že ste pracovali ako zamestnanec v akejkoľvek profesii pre rakúskeho, slovenského alebo iného zamestnávateľa.

Spozornieť by mali najmä tí, ktorí v Rakúsku pracovali v roku 2018. Žiadosť o vrátenie daní z Rakúska môžete podať už len do konca roku 2023.

Využite vašu príležitosť o prilepšenie rodinného rozpočtu. Niekedy ide o niekoľko stoviek a niekedy dokonca o tisíc eur.

Ako požiadať o vrátenie daní z Rakúska

Rakúske daňové priznanie si môžete podať sami či využiť služby vášho účtovníka. Dobrým rozhodnutím je obrátiť sa na profesionálnu firmu, ktorá pozná rakúsku daňovú legislatívu a má niekoľkoročné skúsenosti a vysokú úspešnosť podaných žiadostí.

V prípade spolupráce so špecializovaným poradcom stačí vyplniť žiadosť a doložiť potrebné dokumenty. Následne žiadosť podpíšete a pošlete poradenskej spoločnosti.

Získanie daňového preplatku trvá v Rakúsku v priemere 16 týždňov. Vo všeobecnosti platí, že čím skôr ho podáte, tým skôr budete mať vaše peniaze na účte.

podat danove priznanie

Podklady k vráteniu daní z Rakúska

Hlavným dokumentom pre úspešné podanie rakúskeho daňového priznania je potvrdenie o vašich rakúskych zdaniteľných príjmoch, nazývané Lohnzettel. Získate ho od svojho zamestnávateľa. Ak ste ich v priebehu roka mali viac, potom ho potrebujete od každého z nich.

Ďalším potrebných dokumentom je formulár Bescheinigung EU/EWR, takzvaný formulár E9.

Pri uplatnení odpočítateľných položiek (daňová úľava na deti, dochádzanie za prácou, ubytovanie) budete musieť všetky vydokladovať.

Odborná poradenská spoločnosť vám pomôže aj so získaním chýbajúcich dokumentov a uplatnení všetkých výdavkov, na ktoré vám potenciálne vznikol nárok.

Spolupráca s profesionálmi, ktorým záleží na tom, aby ste pri vrátení daní z Rakúska dostali najvyššiu čiastku, je rozhodne vaším správnym rozhodnutím.

Foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 730222x
Priemerná čítanosť článkov: 1402x

Autor blogu