Založ si blog

Požiadajte o vrátenie daní z Holandska a získajte späť svoje peniaze

holandsko vratenie dani

Pracovali ste za posledných 5 rokov v Holandsku? Zatiaľ ste si neuplatnili nárok na vrátenie daní z Holandska? Smelo do toho. Váš rodinný rozpočet si môžete navýšiť o niekoľko stoviek euro. Pri úspešnom vybavení vám pomôžu skúsení konzultanti z profesionálnej poradenskej spoločnosti.

Základné fakty pre vrátenie daní z Holandska

Skôr ako sa rozhodnete podať žiadosť o vrátenie daní z Holandska alebo si začnete zisťovať, či máte na to nárok, urobte si krátky sumár:

– V Holandsku ste pracovali v období medzi rokmi 2018 až 2022.

– Pracovali ste na základe pracovnej zmluvy u holandského alebo slovenského zamestnávateľa.

– Váš zamestnávateľ za vás odvádzal odvody zo mzdy.

Ak ste odpovedali na všetky 3 fakty „áno“, potom vám mohol vzniknúť preddavok z odvedenej dane a môžete sa pustiť do vybavovania.

O vrátenie daní môžete požiadať aj vtedy, pokiaľ ste už z Holandska odišli.

Otáľať by určite nemali tí, ktorí pracovali v Holandsku v roku 2018 a ešte si žiadosť o vrátenie daní nepodali. Máte čas už len do konca roku 2023.

Vrátenie daní osobne alebo cez konzultanta

Žiadosť o vrátenie daní z Holandska, teda podanie holandského daňového priznania, môžete riešiť sami, prostredníctvom vášho účtovníka alebo známeho so skúsenosťami.

Tu je dobré podotknúť, že holandský daňový systém je vcelku zložitý. Určite urobíte správny krok, keď si pri vybavovaní vrátenia daní z Holandska necháte poradiť odborníkmi s niekoľkoročnými skúsenosťami a odporúčaniami spokojných klientov.

Pomôžu vám so správnym vyplnením žiadosti, s potrebnými prílohami či vyžiadaním dokladov, ktoré vám môžu chýbať. Upozornia vás na ďalšie možnosti, aby ste neprišli o peniaze, na ktoré máte legálny nárok.

vratenie dani z Holandska

Dôležité dokumenty pre holandské daňové priznanie

Najdôležitejším dokumentom je takzvaný Jaaropgaaf, teda potvrdenie o zdaniteľných príjmoch v Holandsku. Vystaví vám ho každý zamestnávateľ v Holandsku, pre ktorého ste pracovali.

Ako ho náhodou nemáte, môže vám pomôcť aj posledná výplatná páska od zamestnávateľov.

Všeobecne platí, že pre vrátenie dane z Holandska potrebujete rôzne podklady, ktoré súvisia s vašou konkrétnou situáciou. Aj s tým vám podarí skúsený konzultant so znalosťami daňovej legislatívy v Holandsku. Neváhajte a požiadajte o pomoc profesionálov.


Foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 729281x
Priemerná čítanosť článkov: 1400x

Autor blogu