Založ si blog

4 najjednoduchšie stratégie online brandingu

navrh brandu

Vytvorenie jedinečnej a zapamätateľnej značky je na dnešnom preplnenom trhu dôležitejšie ako kedykoľvek predtým. Silná značka vám pomôže vyniknúť, vybudovať dôveru a vernosť zákazníkov a podporiť predaj.

Bez ohľadu na to, či ste začínajúca firma, ktorá chce etablovať svoju značku, alebo zavedená spoločnosť, ktorá chce značku osviežiť, máme pre vás riešenie.

1. Nájdite svoj archetyp

Psychológ Carl Jung definoval pojem archetyp ako vzor, ktorý spája ľudí na svete naprieč časom, priestorom a kultúrou. Ako však aplikovať túto teóriu vo svete brandingu? Výber archetypu alebo postavy, s ktorou sa identifikuje vaša spoločnosť definuje, kto ste.

Predstavte si spoločnosti nie ako niečo abstraktné, ale ako konkrétne postavy. Napríklad spoločnosť McDonald’s hrá úlohu žlto-červeného šaša, Apple je elegantný vizionár, zatiaľ čo Patagonia je pohodový environmentalista vo flanelovej košeli. Tieto spoločnosti vedia čo robia – tričko, ruksak či bunda Patagonia je vďaka ich brandingu rozpoznateľná na prvý pohľad.

2. Preferujte osobnú komunikáciu a prístup

Zákazníci preferujú značky, ktoré im dávajú pocítiť, že si cenia ich vlastnú jedinečnú osobnosť. Ak budete neustále používať rovnaký typ komunikácie tisícom z nich, nebudú sa cítiť ocenení.

Keďže personalizácia pri kontakte s tisíckami zákazníkov nie je jednoduchá, musíte byť v tomto smere veľmi kreatívni. Vaši manažéri sociálnych médií by sa mali aspoň pokúsiť reagovať na vašu cieľovú skupinu spôsobom, ktorý je jedinečný. Každého by ste mali osloviť individuálne.

komunikacia
  • Spomeňte ich meno.
  • Uznajte ich jedinečnú identitu.
  • Položte im otázky.
  • Hovorte so svojím publikom tak, aby vaša firma vyzerala čo najľudskejšie.

3. Vytvorte si čo najlepšie logo

Vizuálna identita vašej značky je veľmi dôležitá. Pokiaľ chcete mať kvalitné a pútavé firemné logo, mali by ste využiť služby skúseného dizajnéra. Pozrite sa napríklad na logo spoločnosti Lighthouse Media Solutions, ktorá ponúka marketingové stratégie, e-commerce akceleráciu a netradičné B2B kampane:

light house media solutions

Logo je jednoduché a vzťahuje sa na názov spoločnosti (Lighthouse = maják). Podriaďuje sa čoraz dominantnejšiemu minimalistickému trendu, nie je chaotické a je ľahko zapamätateľné.

Výborným príkladom je aj logo spoločnosti DS Audio. Venuje sa predaju optických gramofónových prenosiek:

ds audio

Ich logo je tiež jednoduché, no nechýba jeden premyslený detail – písmeno “i” má podobu optickej prenosky.

4. Zdokonaľte profily na sociálnych sieťach

Veľká časť spotrebiteľov uskutoční nákup, ak danú spoločnosť sledujú na Twitteri, Facebooku, Instagrame alebo TikToku. Sociálne siete sú v súčasnosti najlepším nástrojom na budovanie kontaktov a povedomia o značke.

Hodnotu prítomnosti v sociálnych sieťach dnes jednoducho nemožno prehliadnuť. Každá z nich  má obrovskú základňu používateľov, ktorí sú potenciálnymi zákazníkmi vašej firmy. Vytvorením profilu na sociálnych sieťach si vytvoríte jeden marketingový kanál prakticky zadarmo.

socialne siete

Foto: dreamaudio.eu, davidkrumpar.sk, elements.envato.com

Prečo je prenájom fotoštúdia pre fotografov nevyhnutný?

28.03.2024

Ako fotografi neustále hľadáme nové spôsoby, ako posúvať hranice našej kreativity a zachytávať momenty, ktoré u zákazníkov vyvolajú odozvu. Hoci má fotografovanie v exteriéri svoje čaro, kontrolované prostredie profesionálneho fotoštúdia má v sebe niečo jedinečne podmanivé. Ak ste o tom ešte neuvažovali, tu je dôvod, prečo by prenájom fotoštúdia mohol zmeniť vašu [...]

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

27.03.2024

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou. Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií: Pravidelne si čistite zuby Hneď si to vyjasníme, [...]

Dokáže vás (ne)prekvapiť cesta na letisko? Vyskúšajte taxi Vienna Bratislava

26.03.2024

Jarná dovolenka v exotike alebo medzinárodný kongres letecky? Vaše nové dobrodružstvo aj zbieranie podnetných informácií začne v komfortnom a spoľahlivom taxi Vienna Bratislava. Rezervujte si online transferovú taxi službu, ktorá vás odvezie z Bratislavy (letisko alebo centrum mesta) do Viedne (letisko alebo centrum mesta) bezpečne a načas. A prečo práve oni?

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 516
Celková čítanosť: 710661x
Priemerná čítanosť článkov: 1377x

Autor blogu