Založ si blog

Ako posunúť exteriér svojho domu na novú úroveň

rekonstrukcia zahrady

Jedného dňa ste sa pozreli na priestor okolo svojho domu a niečo vám na ňom nesedelo. Začali ste rozmýšľať, čo by sa dalo spraviť, aby ste vdýchli svojmu exteriéru nový život. Ak neviete prísť na to, ako sa znova cítiť ako v oáze pokoja, čítajte ďalej a inšpirujte sa nasledovnými nápadmi.

Vonkajší obytný priestor má veľký potenciál a môže vám poskytnúť slnko, tieň, výhľad a čerstvý vzduch. Využite všetko, čo ponúka a pri premene svojho priestoru na oázu zvážte nasledujúce nápady:

Postavte priestor na oddych v exteriéri

Terasa alebo veranda vám poskytne praktický obytný priestor na čerstvom vzduchu. Zvážte pridanie grilu alebo vonkajšej kuchyne, aby bol priestor ešte funkčnejší. Získate miesto na rodinné oslavy a party s priateľmi. Môžete sedieť na pohodlných stoličkách s pohárom šumivého vína v ruke a vychutnávať si skvelú konverzáciu. Alebo si jednoducho vychutnáte svoje drevené terasy osamote úplne bez vyrušenia. Zavrite oči a počúvajte spev vtákov, šušťanie vetra a bzučanie včiel.

A čo tak nová brána?

Možno sa to nezdá, ale oplotenie, brány a garážové brány výrazne ovplyvňujú celkový dojem z exteriéru. Možno prišiel čas na inováciu. Veľa ľudí dnes preferuje elektrické brány kvôli časovej úspore pri otváraní a zatváraní brány na diaľkové ovládanie. Je to nielen oveľa jednoduchšie ako ručné zatváranie ťažkých brán, ale aj mimoriadne užitočné za každého počasia.

Navyše elektrické brány môžu zvýšiť bezpečnosť vášho domu. Jednosmerné motory posuvných brán a elektrické zámky pomáhajú zabrániť vlámaniu. Môžete doplniť interkomový systém, ktorý vám umožní komunikovať s návštevníkmi pri bráne, a nie pri vchodových dverách.

Spoločnosť VISIO systems poskytuje brány a oplotenie, pohony brán, ale aj inovatívne a bezpečné garážové brány Prešov.

novy plot

Dajte svoj pozemok do poriadku

Upravenie pozemku vás nebude stáť ani cent, no musíte doň investovať veľkú časť svojho času. Ostrihajte prerastené stromy a živé ploty, upracte, darujte alebo vyhoďte staré detské hračky a zbavte sa zbytočného odpadu, ktorý už niekoľko mesiacov trčí na tom istom mieste. Spravte zo svojho exteriéru miesto, kde sa chcete uchýliť: útočisko na odreagovanie a relaxáciu pred rýchlym s hlučným svetom. 

Doplňte vodný prvok

Dokonalým vodným prvkom na dvore je bazén, kde si môžete v súkromí zabávať alebo len zrelaxovať na nafukovačke a predstavovať si, že ste na dovolenke pri mori. Dokonca aj pohľad a zvuk vody má upokojujúci a regeneračný účinok. Ak vám to rozpočet alebo priestor nedovoľuje, zvážte tieto ďalšie vodné prvky:

  • Záhradné jazierko
  • Jazierko s koi kaprami
  • Fontána
  • Vtáčí kúpeľ
  • Vírivka

Pri vodných prvkoch si musíte byť istí, že sú správne zostavené. Ak nemáte dostatok skúseností, radšej oslovte odborníkov, aby ste predišli nechceným následkom ako únik vody, nesprávne umiestnenie alebo vytvorenie nesprávneho prostredia pre koi kapry, čo by mohlo viesť až k ich úmrtiu.

Vytvorte si ešte väčšie súkromie

Súkromie je pre mnohých tým najdôležitejším aspektom oddychu. Rozdelenie a odčlenenie priestoru pomocou starostlivo umiestnených zásten alebo plotov dodá priestoru pocit perfektného útočiska. Altánky a pergoly tiež prispievajú k pocitu odlúčenosti od ruchu a poskytujú príjemný tieň. Ak sa chcete cítiť spätí s prírodou zvoľte vysoké živé ploty. Ich nevýhodou je, že potrvá dlhšie, kým vyrastú do optimálnej výšky.

nova pergola do zahrady

Porozmýšľajte nad ohniskom

Ohnisko alebo krb okamžite dodajú vášmu dvoru teplo, najmä počas chladnejších letných večerov. Čo môže byť krajšie ako rozhovory s priateľmi alebo rodinou pri ohni? Len sa uistite, že sa nenachádza v blízkosti žiadnej stavby, pod strechou alebo na drevenej terase.

Širokú ponuku materiálov na svoj nový projekt nájdete v e-shope spoločnosti Bitumat. Ponúkajú tekuté izolácie či asfaltové šindle spolu s profesionálnym prístupom a poradenstvom. 


Foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 730741x
Priemerná čítanosť článkov: 1403x

Autor blogu