Založ si blog

5 typov nábytku z naozaj netradičných materiálov

Túžite po nábytku, ktorý bude celkom iný, ako má váš sused, alebo aký môžete bežne vidieť v nábytkárskych obchodoch? Máme pre vás tú správnu inšpiráciu. Zamerali sme sa totiž na nábytkárske kúsky vyhotovené z netradičných materiálov. Kým niektoré vás očaria svojím technickým vyhotovením, pri iných zas zaplesá srdce každého, kto rád používa recyklované materiály. 

nábytok

Nábytok z oceľových drôtov

Náš prehľad začnime jedinečnými kúskami českého výrobcu. Dizajnový nábytok Master & Master púta pozornosť nielen svojím farebným vyhotovením, ale najmä materiálom. V hlavnej úlohe je tu totiž poohýbaný oceľový drôt. Nemusíte sa však obávať toho, že by tento nábytok pôsobil príliš industriálne, práve naopak, stane sa veľmi nápaditým a funkčným doplnkom, ktorý poteší každú kreatívnu dušu.  

Lampy a stoličky pokryté morskými riasami

Ak patríte medzi fanúšikov prírodných a obnoviteľných materiálov, tak lampy a stoličky pokryté morskými riasami sú niečo pre vás. Tohto materiálu je dostatok, dá sa rôzne tvarovať a vďaka tomu je možné vytvoriť skutočne nápadité tienidlá na lampy, prípadne čalúnenie stoličiek. Stačí len poznať správnu technológiu výroby, aby bola dosiahnutá adekvátna pevnosť a dlhá životnosť rias. 

stoličky

Nábytok z priadze a zvyškov dreva

Z odrezkov dreva sa dá rôzne tvarovať a to šikovní návrhári skutočne vedia. Takéto zvyšky potom stačí vhodne obaliť do dostatočne hrubých vrstiev priadze a vzniknú nápadité kúsky ako napríklad stôl alebo taburetka, pri výrobe ktorej nemusela byť použitá ani jedna skrutka či klinec. 

Masívne drevo z lokálnych zdrojov

Masívne drevo je v nábytkárskom priemysle len ťažko nahraditeľným materiálom. Napríklad sedačky Prostoria sa aj vďaka nemu vyznačujú mimoriadnou životnosťou, no aby boli minimalizované dopady na životné prostredie, používa sa pri jej výrobe výlučne drevo z blízkeho okolia miesta výroby. Aj týmto spôsobom sa darí napĺňať cieľ, aby bola uhlíková stopa pri výrobe nábytku Prostoria čo najmenšia. 

Nábytok zo starých autodielov

Zaujímavým spôsobom, ako starým autodielom vdýchnuť nový život je ich pretvorenie na nábytok. Tak napríklad konferenčný stolík podopieraný blokom motora, či rovno celý rám postele z upravenej karosérie staršieho automobilu. Možností, ako práve týmto spôsobom ušetriť a zároveň získať jedinečný kus nábytku do svojho domu či bytu je naozaj požehnane.


Zdroj: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 730598x
Priemerná čítanosť článkov: 1402x

Autor blogu