Založ si blog

Domáce vs. ambulantné bielenie zubov: ktoré pre vás bude vhodné?

Trápi vás žltý alebo sivý farebný odtieň vašich zubov? Nuž, hneď na úvod sa oplatí spomenúť, že prirodzene biely a žiarivý úsmev ako z filmu nie je vôbec bežný a aj napriek snahe ho vôbec nie je ľahké dosiahnuť. Do značnej miery ovplyvňujú sfarbenie zubov genetické predispozície a čiastočne aj to, ako sa stravujete. V prípade, že túžite aspoň po belších zuboch, riešením môže byť domáce alebo ambulantné bielenie zubov, aký je medzi nimi rozdiel? 

bieliaci pások

Bielenie zubov v pohodlí domova

Cesta za belšími zubami nemusí byť vôbec taká jednoduchá ako by sa vám mohlo zdať podľa rôznych „babských receptov“ či reklám na zázračné zubné pasty s bieliacim účinkom. Mnohé z tých najjednoduchších spôsobov bielenia majú nielenže otáznu účinnosť, ale v tom horšom prípade môžu aj spôsobiť poškodenie zubnej skloviny, či zubných krčkov. Svojim zubom tak nielenže nedoprajete belší odtieň, ale doslova otvoríte dvere zubnému kazu prípadne zvýšenej citlivosti celého chrupu. 

Bělení zubů v domácom prostredí predstavuje pre mnohých dostupnejšiu a pohodlnejšiu možnosť. Musíte si však vedieť vybrať ten správny produkt a zároveň dôsledne dodržiavať návod na použitie. Výhodou je teda spravidla nižšia cena, dobrá dostupnosť a pohodlie, pretože nemusíte nikam chodiť. Výborným riešením sú napríklad bělící pásky na zuby značky Crest, ktorých účinky môžeme smelo prirovnať k výsledkom ambulantného čistenia. 

úsmev

Kedy uprednostniť ambulantné bielenie zubov? 

Alternatívou k domácemu bieleniu zubov je tzv. ambulantné bielenie. Ako už názvu vyplýva, navštívite odborníka, ktorý navrhne kúru podľa vašich požiadaviek. Na dosiahnutie požadovaného výsledku je možné celé ošetrenie neraz opakovať, čo znamená, že za takéto bielenie zaplatíte viac. Na druhej strane, máte garanciu výsledku a bezpečnosti celej procedúry. Výhodou je aj to, že stav vášho chrupu posúdi odborník a tak navrhne to najlepšie riešenie. Zároveň môžete pri ambulantnom bielení počítať aj s dôkladným vyčistením chrupu, ktoré je práve v domácich podmienkach bez profesionálnej výbavy iba ťažko realizovateľné. 

Nech už sa rozhodnete pre ktorúkoľvek z týchto dvoch možností, vždy si vopred zistite, či u vás neexistujú kontraindikácie, pri ktorých sa bielenie zubov dôrazne neodporúča. 


zdroj: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 726417x
Priemerná čítanosť článkov: 1394x

Autor blogu