Založ si blog

Jarné upratovanie doma aj na záhrade spojte s drobnými úpravami a ušetrite si námahu

Hoci to tak pri pohľade na ortuť teplomera a predpoveď počasia ešte nevyzerá, dni sú stále dlhšie a pomaličky sa blíži jar. V nižších polohách sa už teploty počas dňa neraz približujú k jarným hodnotám a teda najmä v tomto prípade sa už oplatí začať prípravu na jarné upratovanie. S dobrým plánom činností si môžete ušetriť množstvo námahy, ako na to? 

jarne upratovanie
zdroj: freepik.com

Jarné upratovanie v byte hravo zvládnete

Skôr, ako sa budeme venovať tipom na jarné upratovanie v záhradách, máme tu tip pre každého, kto býva v byte. Práve v byte totiž jarné upratovanie hravo zvládnete aj za jeden víkend, najmä ak ruku k dielu priložia aj rodinní príslušníci. Všetko poriadne vydrhnúť, povysávať, prípadne vytepovať a vyprášiť koberce. K tomu ešte stačí pridať dôkladné umytie okien a jarné upratovanie si s kľudným svedomím môžete odškrtnúť zo zoznamu úloh. 

Keď už ale viete, že sa chystá veľké upratovanie, skúste sa zamerať na činnosti, ktoré ste možno dlhšie odkladali. Typickým príkladom môže byť vymaľovanie stien. Nájdite si natieračské práce Bratislava, prípadne podľa vašej lokality a nechajte si v priebehu 2 či 3 dní vymaľovať celý byt. Na voľné termíny totiž ľahšie narazíte práve koncom zimy a tak sa už na jar budete môcť tešiť z krásne čistých stien. A čo je najlepšie, jarné upratovanie poľahky zvládnete spolu s upratovaním po maľovke. Navštívte malovanielux.sk a presvedčte sa, že krásne steny môžete mať aj bez stresu z veľkej námahy či príliš vysokej ceny. 

maliarske prace
zdroj: freepik.com

Dodajte svojej záhrade to, čo po zime potrebuje najviac

Čas letí a vám sa zdá, že iba nedávno ste riešili, ako záhradu pripraviť na zimu? Tak práve teraz je už načase premýšľať, ako záhradu zo zimného spánku prebudiť a prípadne aj na novú sezónu trochu skrášliť. Práve vo februári a marci, prípadne po roztopení snehu je vhodné začať s prvými prácami. Pôdu bude potrebné skultivovať a prevzdušniť, odstrániť nečistoty z trávnika a pozornosť by ste mali venovať aj kríkom a stromčekom, ktoré je vhodné podstrihnúť.

Menšie oživenie záhrady môžete podporiť výsadbou byliniek či tvorbou pestrofarebných záhonov a práve teraz je správny čas na načerpanie inšpirácie. Ak ste sa rozhodli vdýchnuť vašej záhrade nový život, pozrite si projekty záhrad, prípadne si nechajte takýto projekt profesionálne vypracovať od atelierduma.sk. Odborné oko záhradného architekta totiž uvidí zaujímavé priestorové príležitosti aj tam, kde by ste ich možno sami prehliadli. 

jarne upratovanie v zahrade
zdroj: freepik.com

Pripravte sa na drobné opravy okolo domu

Mrazy, sneh a aj vietor mohli počas zimy napáchať rôzne škody, ktoré ste si doteraz možno ani nevšimli. V rámci jarného upratovania sa preto nezabudnite vyzbrojiť prostriedkami na odstraňovanie nedostatkov a izolačnými prípravkami napríklad z bitumat.sk. Rôzne netesnosti, ktoré mohli pod vplyvom mrazov vzniknúť by sa vám v budúcnosti mohli vypomstiť. Poškodenia preto odstraňujte, kým sú malé a postačí vám na to napríklad montážna pena. Pod jarné upratovanie preto zahrňte aj drobné opravy a nevyhnutnú údržbu, čím jednoznačne ušetríte čas. 

Prečo je prenájom fotoštúdia pre fotografov nevyhnutný?

28.03.2024

Ako fotografi neustále hľadáme nové spôsoby, ako posúvať hranice našej kreativity a zachytávať momenty, ktoré u zákazníkov vyvolajú odozvu. Hoci má fotografovanie v exteriéri svoje čaro, kontrolované prostredie profesionálneho fotoštúdia má v sebe niečo jedinečne podmanivé. Ak ste o tom ešte neuvažovali, tu je dôvod, prečo by prenájom fotoštúdia mohol zmeniť vašu [...]

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

27.03.2024

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou. Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií: Pravidelne si čistite zuby Hneď si to vyjasníme, [...]

Dokáže vás (ne)prekvapiť cesta na letisko? Vyskúšajte taxi Vienna Bratislava

26.03.2024

Jarná dovolenka v exotike alebo medzinárodný kongres letecky? Vaše nové dobrodružstvo aj zbieranie podnetných informácií začne v komfortnom a spoľahlivom taxi Vienna Bratislava. Rezervujte si online transferovú taxi službu, ktorá vás odvezie z Bratislavy (letisko alebo centrum mesta) do Viedne (letisko alebo centrum mesta) bezpečne a načas. A prečo práve oni?

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 516
Celková čítanosť: 710954x
Priemerná čítanosť článkov: 1378x

Autor blogu