Založ si blog

Zistite, ako moderné ERP systémy pomáhajú pri predaji a servise áut

ERP systémy sú stále rozšírenejším nástrojom pre podnikateľov v rôznych segmentoch. Už nejde iba o softvér navrhnutý na mieru pre tie najväčšie spoločnosti, na ktorý si bolo treba vyčleniť poriadnu sumu v rozpočte. Svoje využitie si nachádzajú aj pri predaji vozidiel a prevádzkovaní autoservisov. Ako to vyzerá v praxi? 

Skladové zásoby pod kontrolou

Jednou z výhod, ktoré so sebou prináša erp online systém, je možnosť vzájomného prepojenia s ostatnými používanými systémami. V praxi to znamená, že nebudete musieť manuálne prenášať údaje z jedného systému do druhého. Túto možnosť veľmi často využívajú napríklad autorizované servisy automobilov – majú samostatný objednávací aj skladový systém, pričom oba tieto systémy sú „zastrešené“ ERP softvérom. Vďaka prepojeniu dosiahnu dokonalý prehľad v skladových zásobách, pričom si zároveň ponechajú možnosť flexibilne reagovať trebárs na nedostatok niektorých dielov. 

zdroj: freepik.com

Dokonalý prehľad o záujemcoch a zákazníkoch

Kúpa auta je pre mnohých ľudí doslova životnou udalosťou a preto si vyžaduje špeciálny prístup zo strany predajcu. Predaj Range Rover, ako prémiových vozidiel je žiarivým príkladom toho, ako by mal predaj vozidiel vyzerať. 

Od prejavenia prvotného záujmu až po samotnú kúpu vozidla neraz prejdú týždne či dokonca mesiace. Každý zo záujemcov sa navyše nachádza v rôznej fáze nákupného procesu. To znamená, že kým jeden záujemca už má za sebou tri skúšobné jazdy, iný si ešte len zbiera základné informácie a porovnáva. Napokon, starostlivosť predajcu nekončí samotným odovzdaním vozidla, keďže zákazník sa spravidla vracia kvôli servisu. 

Manažment dodávateľských vzťahov

Popri vzťahoch so zákazníkmi sú nemenej dôležité aj dodávateľské vzťahy. Zvládnete tak rýchlejšie reagovať na nepredvídateľné situácie a bude pre vás ľahšie zlepšovať úroveň vašich služieb poskytovaných zákazníkom. Navyše, vďaka väčšej transparentnosti sa nestane, že síce niečo sľúbite, no pre problémy s dodávateľmi nebudete môcť svoje sľuby dodržať. 

zdroj: freepik.com

Pokročilé analýzy a predikcie

Jedným z argumentov, prečo sa oplatí zaviesť EPR systém, je aj dosiahnutie poriadku v dátach. Vďaka tomu budete schopní lepšie analyzovať a odhadovať budúci vývoj, čo vám v dlhodobom horizonte môže ušetriť množstvo financií. Zoznámte sa preto aj vy s jedným z najpopulárnejších online ERP systémov na https://www.flowii.com/sk/ a vyskúšajte ho zdarma. 

Prečo je prenájom fotoštúdia pre fotografov nevyhnutný?

28.03.2024

Ako fotografi neustále hľadáme nové spôsoby, ako posúvať hranice našej kreativity a zachytávať momenty, ktoré u zákazníkov vyvolajú odozvu. Hoci má fotografovanie v exteriéri svoje čaro, kontrolované prostredie profesionálneho fotoštúdia má v sebe niečo jedinečne podmanivé. Ak ste o tom ešte neuvažovali, tu je dôvod, prečo by prenájom fotoštúdia mohol zmeniť vašu [...]

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

27.03.2024

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou. Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií: Pravidelne si čistite zuby Hneď si to vyjasníme, [...]

Dokáže vás (ne)prekvapiť cesta na letisko? Vyskúšajte taxi Vienna Bratislava

26.03.2024

Jarná dovolenka v exotike alebo medzinárodný kongres letecky? Vaše nové dobrodružstvo aj zbieranie podnetných informácií začne v komfortnom a spoľahlivom taxi Vienna Bratislava. Rezervujte si online transferovú taxi službu, ktorá vás odvezie z Bratislavy (letisko alebo centrum mesta) do Viedne (letisko alebo centrum mesta) bezpečne a načas. A prečo práve oni?

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 516
Celková čítanosť: 710941x
Priemerná čítanosť článkov: 1378x

Autor blogu