Založ si blog

Krtkovaniu by malo predchádzať dôkladné vyčistenie sifónu: ako na to?

Problémy s pomaly odtekajúcim drezom alebo umývadlom môžu mať celkom jednoduché riešenie. Neraz totiž stačí rozobrať a poriadne vyčistiť sifón. Poradíme, ako na čistenie sifónu v domácich podmienkach a kedy je už nevyhnutné profesionálne krtkovanie. 

Upchatie odtoku v domácnostiach najčastejšie spôsobujú zvyšky jedla, tuky, vlasy, prípadne čistiace prostriedky. Dokonca aj pri zvýšenej opatrnosti sa za niekoľko rokov v sifóne ľahko nahromadia nečistoty, a to najmä vtedy, ak mu nevenujete pozornosť. Znečistením sifónu dochádza k postupnému znižovaniu prietoku a neskôr aj k úplnému upchatiu. V prípade problémov s odtekaním je preto práve čistenie sifónu jedným z prvých opatrení. Ak nepomôže, tak potom bude problém niekde inde a už bude nevyhnutné nájsť si krtkovanie Senec prípadne podľa lokality, v ktorej sa nachádzate. Hoci čistenie sifónu nie je nič ťažké, máme pre vás pár tipov, ako ho nepokaziť. 

Na čistenie sifónu sa pripravte

Odporúčame vybaviť sa dostatočným počtom handier na utieranie, kýblik a veľmi užitočné budú aj gumené rukavice. Vo výbave by vám nemal chýbať nástroj na dôkladné vyčistenie vnútorných častí sifónu, veľmi dobre poslúži trebárs čistiaca kefa. Pripravte sa, že spravidla nejde o „suchú“ prácu a teda ľahko môže dôjsť k znečisteniu okolia. 

Rozoberajte postupne

Rozobrať bežný plastový sifón nie je obyčajne nič zložité. Napriek tomu sifón rozoberajte postupne a opatrne, aby ste nejakú jeho časť neskrivili či nezlomili. Pomalým rozoberaním sifónu zároveň zaistíte, že si budete pamätať postup a následné zloženie sifónu potom pre vás nebude problémom. 

cistenie sifonu
zdroj: freepik.com

Sifón vyčistite a nezabudnite na tesnenia

Keď už máte sifón rozobratý, jednotlivé časti vyčistite a pozornosť venujte aj tesneniam. Ak je tesnenie niekde popraskané alebo roztrhnuté, je zrejmé, že svoju funkciu už plniť nebude a je potrebné vymeniť ho za nové. 

Montáž a kontrola

Posledným krokom je opätovné zmontovanie sifónu, utiahnutie jednotlivých častí a kontrola či niekde z neho nekvapká voda. Pustite preto naplno vodu a chvíľku sledujte. Ak vyčistenie sifónu problematické odtekanie nevyrieši, stávkou na istotu bude profesionálne krtkovanie. Obráťte sa na AB Krtkovanie, ktoré vám je k dispozícii non-stop a pritom za veľmi priaznivé ceny. 

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 726142x
Priemerná čítanosť článkov: 1394x

Autor blogu