Založ si blog

Začnite s jachtingom ešte toto leto a zažite dovolenku ako nikdy predtým

Počuli ste, že jachting je príliš náročným a drahým koníčkom? Nie je to tak celkom pravda. O jachtingu stále koluje množstvo mýtov. Presvedčte sa o tom, že začať s jachtingom je jednoduchšie a lacnejšie ako by sa mohlo na prvé počutie zdať. 

Jachting nie je žiadna veda

Hneď na úvod sa oplatí uviesť, že s jachtingom je to úplne rovnako ako s akýmkoľvek iným športom či hobby. To najdôležitejšie je začať. Platí pritom, že do tajov jachtingu je možné zasvätiť naozaj každého, kto o to má záujem. Samozrejme, na začiatok odporúčame absolvovať aspoň základný kurz v trvaní niekoľkých hodín a následne sa môžete naplno vrhnúť do samoštúdia. Ako aj pri iných činnostiach, aj pri jachtingu bude závisieť od vašej trpezlivosti a snahy. Na druhej, jachting nie je žiadnou „raketovou vedou“. 

prenájom jácht
zdroj: pixabay.com

Na začatie s jachtingom nepotrebujete tisíce eur

Jachting už zďaleka nie je iba pre pár bohatých vyvolených. Samozrejme, hneď na začiatku si určite nebudete kupovať novú jachtu. Ak navyše jachtingom strávite maximálne pár týždňov do roka, vlastná jachta by vám bola aj celkom zbytočná. Stačí si pozrieť prenájom jácht a sami si môžete vybrať podľa cenovej kategórie, ktorá vám bude vyhovovať. 

Neplatí teda, že na začiatok budete hneď musieť investovať tisíce eur. Kurzy jachtingu aj samotné zapožičanie jachty síce niečo stojí, no zďaleka to nie sú sumy, ktoré by boli pre priemerne zarábajúceho človeka nedosiahnuteľné. 

Super dovolenka pre celú rodinu

Ak plánujete začať s jachtingom, rozhodne sa nemusíte báť, že by vás tento koníček odtrhol od rodiny. Dovolenku na jachte si totiž spolu s vami užije aj celá vaša rodina. Objavovanie krásnych zátok, prístavov, presúvanie sa na rôzne miesta a neuveriteľný pocit slobody, ktorý vám dodá samotná plavba je niečo, čo na bežnej dovolenke v hotelovom rezorte určite nezažijete. Na dostatočne veľkej jachte si zároveň každý člen rodiny nájde „to svoje“. 

So správnym vybavením to hravo zvládnete

Nemusíte sa obávať toho, že sa s jachtou zrazu ocitnete niekde sami v mori bez akejkoľvek pomoci. Za predpokladu, že dodržíte všetky pravidlá je jachting naozaj bezpečný. Využiť už dnes môžete celý rad moderných technológií, ktoré vám samotnú plavbu v maximálnej možnej miere uľahčia. Dobrým príkladom sú trebárs mobilné aplikácie pre kapitánov a rekreačných jachtárov, s ktorými budete mať všetky potrebné informácie doslova ako na dlani. 

jachting
zdroj: pixabay.com

Ak ste si predsa len vysnívali dovolenku na jachte, no nechcete sa o nič starať a naozaj si iba užívať, možnosťou je prenájom jachty aj s kapitánom a personálom. Samozrejme, v tomto prípade je už ale potrebné počítať s vyššími nákladmi. 

Nenechajte sa preto pomýliť najčastejšie šírenými mýtmi o jachtingu a sami si vyskúšajte, aké výhody prináša tento spôsob trávenia voľného času. 

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 07:38

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 730242x
Priemerná čítanosť článkov: 1402x

Autor blogu