Založ si blog

Z hygienických štandardov netreba poľaviť ani pri zmierňovaní protipandemických opatrení

Klesajúce počty nakazených a stále voľnejšie opatrenia vyvolávajú v celej spoločnosti vlnu optimizmu. Vyzerá, že to najhoršie máme za sebou a po mesiacoch obmedzovania sa spoločnosť postupne môže vrátiť k bežnému fungovaniu. Aj napriek uvoľňujúcim sa opatreniam a netreba zabúdať na dodržiavanie hygienických štandardov. Čo nás pandémia koronavírusu naučila a ako si zachovávať zvýšenú úroveň hygieny v práci, v obchodoch či u lekára? 

Pandémia koronavírusu mnohých prekvapila a preverila aj to, na akej úrovni sú hygienické návyky medzi ľuďmi. Možno ste si až teraz všimli, koľko ľudí až doteraz zanedbávalo umývanie rúk po návšteve toalety prípadne pred jedlom. Nebolo tiež nič neobvyklé, ak aj niekto s bežnou nádchou prišiel do pracovného kolektívu, prípadne si pri kašľaní nedával ruku pred ústa.

Jedno je však isté, kvôli opatreniam si mnohí vstúpili do svedomia a pochopili, aké dôležité je dodržiavanie hygieny. Vyššie hygienické štandardy by nemali zmiznúť spolu so zmierňovaním opatrení. Zamerali sme sa na jednoduché riešenia, ktorými môžete aj prispieť k udržiavaniu vyššej hygienickej úrovni na pracovisku, v podniku, či kdekoľvek inde, kde sa stretávajú väčšie počty ľudí.

Základné hygienické opatrenia nemusia byť drahé

Nie je žiadnou novinkou, že rôzne kvapôčkové infekcie sa najlepšie šíria tam, kde sa naraz stretne väčšie množstvo ľudí. Medzi takéto miesta bezpochyby patria aj pracoviská a práve tu je potrebné systematicky pracovať na tom, aby zamestnanci hygienické opatrenia aj naozaj dodržiavali. Ako to ale dosiahnuť? Úplným základom sú rôzne oznamy a piktogramy. Okrem nich je však potrebné zabezpečiť aj to, aby zamestnanci mali možnosť pravidelného čistenia a dezinfekcie rúk. Niektoré spoločnosti dokonca v tomto smere zašli ešte ďalej a svojim zamestnancom poskytujú vitamínové balíčky na posilnenie imunity. 

bezdotykova davkovac dezinfekcie
Automatický dávkovač dezinfekcie Ecostep (zdroj: ecostep.sk)

Jedným z najúčinnejších opatrení sú dávkovače na dezinfekciu rúk, ktoré môžu fungovať aj bezdotykovo. Presným a automatizovaným dávkovaním šetríte dezinfekčný prostriedok a zároveň urýchlite spôsob jeho aplikácie. Možností, ako pomocou hygienických prostriedkov zabezpečiť čistotu na toaletách ale aj v mnohých iných priestoroch je už dnes skutočne dosť. 

Firma Ecostep sa zaoberá hygienickými riešeniami pre firmy a prevádzkovateľov komerčných priestorov od vybavenia toaliet, až po bezdotykové dávkovače na dezinfekciu. Vďaka širokej ponuke si nebudete mať problém vybrať produkt, ktorý presne uspokojí vaše potreby. 

Okrem vysokého hygienického štandardu aj špeciálne opatrenia

Vyššie spomínané opatrenia sa zďaleka nedotkli iba kancelárií, obchodov alebo gastro prevádzok. Svoje postupy prehodnocovali aj kliniky a zdravotnícke zariadenia, kde je vyšší hygienický štandard síce bežný, no vzniknutá situácia si aj tu vyžadovala určité opatrenia. Tie spočívali v častejšej dezinfekcii priestorov, znižovaní koncentrácie ľudí v poliklinikách a napokon aj v odkladaní medicínskych zákrokov. 

Špeciálne opatrenia zaviedla aj estetická klinika Medicor, kde výkony síce prerušené neboli, avšak boli plánované s väčším časovým odstupom. Nevyhnutné bolo dôsledné dodržiavanie hygienických opatrení a tiež pravidelné testovanie zamestnancov kliniky. Medzi služby estetickej kliniky patria aj rôzne invazívne zákroky, ktoré si vyžadujú nielen vysokoodborný prístup, precíznosť a v neposlednom rade hygienické opatrenia na maximálnej možnej úrovni. 

esteticka klinika
zdroj: medicor.sk

Bol to teda nielen prístup personálu, ale aj hygienické zariadenia a zásoby dezinfekčných prostriedkov, vďaka ktorým počas náročného korona-obdobia mohla estetická klinika pomáhať svojimi službami plniť vytúžené ciele svojich klientov. 

Na záver zostáva už iba dodať, že aj po uvoľnení posledného obmedzujúceho opatrenia by sme sa nemali vrátiť pred obdobie pandémie v tom, ako budeme dbať na osobnú hygienu a ohľaduplnosť nielen voči vlastnému zdraviu ale aj zdraviu iných osôb. 

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 725573x
Priemerná čítanosť článkov: 1393x

Autor blogu