Založ si blog

Získajte dôležitú konkurenčnú výhodu vďaka efektívnym pohonným riešeniam

Udržať výrobné náklady na rozumnej úrovni a dosiahnuť celkovo vysokú efektivitu výroby je dôležitou ingredienciou pre dlhodobý úspech vo výrobnom sektore. Vyberte si preto pohon, na ktorého vlastnosti sa budete môcť naplno spoľahnúť. Pripravili sme pre vás prehľad trojice pohonných zariadení, s ktorou sa vám to podarí. 

Elektromotor ako základ

Základom mnohých priemyselných pohonov sú v súčasnosti elektromotory. Platí samozrejme, že nie je elektromotor ako elektromotor a preto sa dôkladnému výberu naozaj oplatí venovať dostatok času. Investíciou do kvalitného elektromotora dnes získate viac, ako len pohonné zariadenie. Stále vo väčšej miere sa totiž rozširuje koncept smart zariadení a tieto tendencie sa prirodzene nevyhýbajú ani výrobnému sektoru. 

Ak si už dnes vyberiete kvalitný elektromotor s pokročilými smart funkciami, spoľahnúť sa môžete na rôzne analýzy a údaje, ku ktorým by ste sa za iných okolností museli zložito dopracovať. Smart technológie v priemyselných elektromotoroch sa nestarajú iba o zvýšený komfort ovládania, ale predovšetkým vám umožnia analyzovať a vyhodnocovať všetky prevádzkové údaje až do tých najmenších detailov. 

Smart elektromotory Siemens

Po príklady netreba chodiť vôbec ďaleko. Elektromotory Siemens vyrábané v susednej Českej republike sú vyrábané podľa najnovšieho konceptu smart elektromotorov, čo znamená nielen konštrukčné vyhotovenie na vysokej úrovni, ale aj pokročilé možnosti ovládania a vyhodnocovania. 

elektromotory siemens
Elektromotory Siemens (zdroj: elektromotory-prevodovky.sk)

Rozšíreným zástupcom v tejto kategórii sú elektromotory Siemens Simotics SD (Severe duty), ktoré sú určené do náročných prevádzkových podmienok a zároveň spĺňajú tie najnovšie kritériá na digitalizáciu v segmente priemyselných pohonov. Stavové údaje o prevádzke elektromotora sa ukladajú na cloud a umožňujú vám okamžitú analýzu všetkých dôležitých údajov. Akékoľvek odchýlky od normálu tak môžete veľmi rýchlo identifikovať a zabrániť prípadným prestojom a ďalším škodám v dôsledku zastavenej výroby. 

Elektromotory Siemens Simotics SD vynikajú aj v ďalších ohľadoch. Rozhodne vás nesklamú svojím konštrukčným vyhotovením a vysokou účinnosťou, vďaka ktorej spadajú do tried IE3, IE4 a IES2. Za pozornosť stojí aj koncepcia prispôsobiteľných svorkovníc, vďaka ktorej bude inštalácia tohto typu elektromotora veľmi jednoduchá prakticky na akékoľvek miesto. 

Softštartéry a frekvenčné meniče

Rovnako ako samotné elektromotory, aj softštartéry prešli za uplynulé roky citeľným vývojom. Tie najmodernejšie softštartéry sú vybavené systémom adaptívneho riadenia zrýchlenia, označovanom aj skratkou AAC. Vďaka tejto funkcii sa dokáže softštartér priamo prispôsobiť charakteristike elektromotora a jeho ovládanie upraviť na maximálnu optimalizáciu prevádzky. Pri každom rozbehu alebo zastavení si AAC systém vyberie z troch, prípadne viacerých profilov zrýchlenia, resp. spomalenia tak, aby elektromotor pracoval úsporne. 

softstarter
Softštartér KINETICS (zdroj: vyboelectric.sk)

Ani frekvenčné meniče nie sú vo výrobnom sektore žiadnou výnimkou. Využívajú sa na riadenie dopravníkov, obrábacích strojov či ventilačné systémy. Dnes sa už dá bez preháňania uviesť, že frekvenčné meniče sú nevyhnutnou súčasťou pohonných systémov v rôznych priemyselných odvetviach. Fungujú na jednoduchom princípe zmeny frekvencie napájacieho napätia, ktorou sa mení rýchlosť otáčania motora. Frekvenčné meniče vám vo výrobnom procese umožnia efektívnejšie riadenie dopravných pásov, a to vrátane riadenia polohy, nastavovania rýchlosti a plynulejšieho štartovania či dobiehania. Svoje uplatnenie si nachádzajú aj v prípade riadenia obrábacích a výrobných strojov, pričom hravo obstoja aj vtedy, ak pri výrobe a obrábaní vyžadujete maximálnu presnosť. Na tento účel môžeme jednoznačne odporučiť modulárne frekvenčné meniče s vektorovým riadením, ktoré sú pre sektor výroby doslova ako stvorené.

Čo je parfum na pranie?

29.03.2024

Zaujíma vás, prečo niektoré oblečenie v porovnaní s iným nádherne a sviežo vonia? Takúto úžasnú sviežu vôňu im nedokáže dodať len aviváž. Dokáže to pomerne nový výrobok známy ako parfum na pranie. Je to jedinečný výrobok s upokojujúcou vôňou, ktorý je navrhnutý tak, aby udržal vôňu bielizne až niekoľko týždňov. Na rozdiel od aviváže nemá žiadne [...]

Prečo je prenájom fotoštúdia pre fotografov nevyhnutný?

28.03.2024

Ako fotografi neustále hľadáme nové spôsoby, ako posúvať hranice našej kreativity a zachytávať momenty, ktoré u zákazníkov vyvolajú odozvu. Hoci má fotografovanie v exteriéri svoje čaro, kontrolované prostredie profesionálneho fotoštúdia má v sebe niečo jedinečne podmanivé. Ak ste o tom ešte neuvažovali, tu je dôvod, prečo by prenájom fotoštúdia mohol zmeniť vašu [...]

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

27.03.2024

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou. Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií: Pravidelne si čistite zuby Hneď si to vyjasníme, [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 517
Celková čítanosť: 711440x
Priemerná čítanosť článkov: 1376x

Autor blogu