Založ si blog

Predávať online môžete prakticky čokoľvek: toto sú špecifiká jednotlivých segmentov

Bez akéhokoľvek preháňania môžeme uviesť, že nikdy nebolo jednoduchšie založiť si e-shop, ako práve v súčasnosti. Rovnako tak môžeme uviesť, že online sa dá predať prakticky čokoľvek, treba však vedieť, ako na to. Každý zo segmentov má svoje špecifiká a skôr ako sa do takéhoto podnikania pustíte, mali by ste o nich určite vedieť. 

Chcete zarábať online a stojíte pred otázkou, aký tovar by ste vo svojom e-shope mali ponúkať? Spustiť e-shop je dnes otázkou dní, maximálne týždňov, niektoré veci by ste si však ešte pred začiatkom mali veľmi dobre premyslieť a jednou z nich je bezpochyby aj rozhodnutie pre ťažiskové produkty, ktoré vo vašom online obchode budete ponúkať. Už vo fáze, keď si budete vyberať dodávateľa e-shop riešenia, teda tvorba e-shopu firma, by ste mali mať túto otázku zodpovedanú. Inak totiž bude vyzerať e-shop na predaj oblečenia a inak na predaj elektroniky či napríklad športových potrieb. 

Čo predávať online? 

Zodpovedať si túto otázku môže byť ťažšie, než sa zdá. Predávať online sa dá prakticky čokoľvek, mali by ste však mať jasný plán, dostatočné zázemie a počítať s niektorými špecifikami. Napokon, úspech vášho e-shopu nebude závisieť iba od samotných produktov, ale aj vášho predajného servisu a spôsobov propagácie. 

Ako to teda hneď zo začiatku rozlúsknuť? V prvom rade sa skúste orientovať na produkty, v ktorých sa ako tak vyznáte a ku ktorým máte blízko. Ak ste napríklad vášnivý bežec, skúste sa zamyslieť nad tým, čo vám na našom trhu chýba, prípadne čo by ste sami ocenili. Takto môžete napríklad začať s predajom bežeckých potrieb. Možnosti sú prakticky neobmedzené a v tomto smere kľudne môžete zapojiť aj svoju fantáziu. Aby ste získali lepšiu predstavu, vybrali sme niekoľko kategórií produktov, na ktoré sa bližšie zameriame. 

E-shop s elektronikou

Veľmi rozšírenou kategóriou e-shopov je elektronika. V tomto smere sa treba pripraviť na veľkú konkurenciu a tlak na čo najnižšiu cenu. Na druhej strane, trh s elektronikou je aj dosť veľký a ľudia sú zvyknutí nakupovať elektroniku online. Na výber máte zároveň veľké množstvo rôznych dodávateľov. Ak sa vám popri konkurencií podarí vyniknúť, a to či už produktmi alebo spôsobom propagácie, úspech sa môže dostaviť celkom rýchlo. 

E-shop so špeciálnymi produktmi

Ak nechcete vstúpiť na príliš konkurenčné online bojisko, zamerajte sa na špeciálne produkty. Ich ponúkanie si však bude vyžadovať aj vaše znalosti. V tomto prípade je dôležité správne si definovať cieľovú skupinu, a teda či pôjde o podnikateľov alebo bežných spotrebiteľov. Predstavte si napríklad, že v e-shope predávate menu boxy a iný obalový materiál. Vašimi zákazníkmi budú predovšetkým reštaurácie a rôzne iné gastro prevádzky, čomu je potrebné prispôsobiť celú predajnú stratégiu. 

E-shop s oblečením

Ďalším veľkým segmentom je móda. Napriek veľkej konkurencii platí, že so správnou propagáciou a zaujímavými produktmi môžete celkom ľahko preraziť. Nakupovať dnes oblečenie online nie je už nič nezvyčajné, no nemožnosť vyskúšať si tovar spôsobuje, že v tomto segmente je vracanie tovaru častejšie. Pripravte sa na to, že vratky môžu ľahko dosiahnuť aj 40-50 %. 

E-shop s potravinami

Na záver sme vybrali menej obvyklé. Už aj v segmente potravín je však vidno tendencie k online nakupovaniu. Nemyslíme pritom iba veľké supermarkety, ktoré vám domov pošlú objednaný tovar, ale aj o stále rastúcom počte menších e-shopov zameraných na predaj potravín, ktoré v bežných obchodoch nie sú dostupné. Špecializované e-shopy, napríklad s ázijskými, ruskými alebo americkými potravinami, si svojich zákazníkov určite nájdu aj v našich končinách. V tomto smere je veľmi dôležitý výber spoľahlivého dodávateľa a všetko si spočítať tak, aby ste boli schopní tento tovar ponúkať za rozumné ceny. 

5 mýtov o Kindergeld, na ktoré hneď zabudnite

30.06.2024

Rodinné prídavky z Nemecka, takzvané Kindergeld, sú lákavou finančnou podporou pre slovenských rodičov, ktorí pracujú v Nemecku. Na druhej strane však koluje viacero nesprávnych informácií, ktoré odrádzajú od ich poberania. Pozrite sa na týchto 5 mýtov a ujasnite si, ako to v skutočnosti funguje.

3 jednoduché kroky, jak do svého domova vpustit letní atmosféru

25.06.2024

Vytoužené léto je konečně tady, což potvrzují i předpovědi počasí, které ukazují stále více dnů, kdy rtuť teploměru přesahuje 30 °C. Pokud se chcete připravit na všechna lákadla a radovánky, které nejteplejší období roku přináší, máte ještě čas se připravit a postarat se o to, aby váš domov naplnila letní atmosféra. Stačí pár drobných změn a [...]

Žiadate o rakúske prídavky? Nezabudnite na dôležité prílohy

24.06.2024

Slováci, ktorí pracujú v Rakúsku, môžu poberať rakúske rodinné prídavky. Vedeli ste, že prídavky na dieťa v Rakúsku je možné žiadať až 5 rokov spätne? K žiadosti sa prikladajú povinné prílohy, ktoré závisia od vašej životnej situácie. Určite ich nezabudnite priložiť, aby ste získali legálne prilepšenie pre vaše dieťa.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 545
Celková čítanosť: 800029x
Priemerná čítanosť článkov: 1468x

Autor blogu