Založ si blog

3 situácie, ktoré vás môžu v rodinnom dome zaskočiť a tipy na ich rýchle riešenie

Ak bývate v rodinnom dome, určite ste sa už stretli s niektorými neočakávanými situáciami, ktoré vám zmenili plány a museli ste pri ich riešení improvizovať. Medzi najčastejšie vyskytujúce sa komplikácie patria problémy s odpadovým potrubím, garážovou alebo vonkajšou bránou či zatekanie. Poradíme vám, ako ich rýchlo riešiť. 

Bývanie v rodinnom dome so sebou prináša celý rad výhod, užívať si môžete väčší priestor, záhradu a celkovo si celý dom môžete lepšie prispôsobiť pre svoje potreby. S bývaním v rodinnom dome sa však spája aj nemálo starostí, ktoré sa zvyknú vyskytnúť spravidla v tej najnevhodnejšej dobe. Nie je možné zahrnúť do nášho článku všetky problémy, ktoré by mohli nastať, bližšie sme sa však zamerali na tie, ktoré majiteľov domov zvyknú trápiť veľmi často. 

Neodteká, preteká alebo zapácha? Riešenie problémov s potrubím neodkladajte

Na pomyselnom rebríčku najčastejších problémov v domácnostiach sa dlhodobo umiestňujú rôzne starosti s odpadovým potrubím. Symptómy sú pritom rôzne – buď vám napríklad neodteká umývadlo, drez alebo vaňa, prípadne naopak pretekajú alebo sa z výlevky šíri neznesiteľný zápach. Tieto problémy sa týkajú nielen majiteľov bytov, ale aj rodinných domov, kde tieto starosti najčastejšie spôsobuje nesprávne navrhnutá, alebo zanedbaná kanalizácia. 

Akékoľvek problémy s odpadovým potrubím je potrebné riešiť čo najskôr a nespoliehať sa na to, že časom zmiznú. Naopak, časom sa budú ešte zhoršovať a ľahko môžu dospieť až do havarijného stavu, ktorého dôsledkom bude úplné zablokovanie odpadových rúr a následná nemožnosť spláchnuť wc, pustiť umývačku riadu či použiť kuchynský drez. Všetky tieto situácie chod domácnosti poriadne skomplikujú a teda hovoriť v tomto prípade o havarijnom stave, nie je vôbec prehnané. 

Rýchlym a skutočne účinným riešením je profesionálne čistenie potrubia. Schválne spomíname profesionálov, pretože svojpomocne si so zložitejším problémom bez profesionálnej výbavy a skúseností iba ťažko poradíte. Spoľahnite sa preto radšej na krtkovanie Bratislava a nenechajte sa obťažovať pri vašich každodenných činnostiach s upchatým potrubím. 

Zaseknutá garážová alebo vonkajšia brána

Garážové brány sú užitočným pomocníkom. Ak sa však zasekne, poriadne vám to môže skomplikovať deň, najmä ak potrebujete niekam odísť autom. Kľúčové je v tejto situácii neprepadávať panike, každá motorizovaná brána má spínač, vďaka ktorému sa dá otvoriť ručne. Nie je to síce príliš pohodlné a ani ľahké, no na núdzové otvorenie vám tento spôsob postačí. 

V prípade zaseknutia garážovej alebo vonkajšej brány je potrebné identifikovať príčinu poruchy. Najčastejšie je zdrojom problému motorový pohon, ktorý mohol vyradiť z prevádzky prerušený kontakt. Na vine môže byť aj prasknutá pružina garážovej brány, či v prípade vonkajšej brány mechanická prekážka na koľajnici. Aby mohla brána na 100 % plniť svoju funkciu, je potrebné akékoľvek problémy odstrániť čo najskôr. A aj to je dôvod, prečo by ste si pri výbere garážovej brány mali vybrať dodávateľa, na ktorého sa budete môcť spoľahnúť. 

Zatekanie

Na záver sme vybrali to najproblematickejšie. Objavenie vlhkého fľaku napríklad v podkroví môže slabším povahám spôsobiť aj malý infarkt. Odstránenie problémov so zatekaním je totiž často zdĺhavé a nákladné. Preto je vždy veľmi dôležité odhaliť tú pravú príčinu. V prípade rodinných domov ide najčastejšie o netesnosť strechy, poistnej hydroizolácie, prípadne hromadenie vlhkosti v podkrovných priestoroch. Ak zatekanie nesúvisí so strechou, často je príčinou prasknuté alebo netesné potrubie v stene. 

Zatekanie spôsobuje množstvo problémov a preto odstránenie príčin netreba odkladať. Dlhodobé vlhnutie stien spôsobuje ich plesnivenie a zároveň môže poškodiť krov strechy, nevraviac o tom, že váš komfort bývania môže poriadne utrpieť. Nenechajte sa však nastrašiť a ak si na riešenie týchto problémov netrúfate sami, obráťte sa určite na odborníkov. 

5 mýtov o Kindergeld, na ktoré hneď zabudnite

30.06.2024

Rodinné prídavky z Nemecka, takzvané Kindergeld, sú lákavou finančnou podporou pre slovenských rodičov, ktorí pracujú v Nemecku. Na druhej strane však koluje viacero nesprávnych informácií, ktoré odrádzajú od ich poberania. Pozrite sa na týchto 5 mýtov a ujasnite si, ako to v skutočnosti funguje.

3 jednoduché kroky, jak do svého domova vpustit letní atmosféru

25.06.2024

Vytoužené léto je konečně tady, což potvrzují i předpovědi počasí, které ukazují stále více dnů, kdy rtuť teploměru přesahuje 30 °C. Pokud se chcete připravit na všechna lákadla a radovánky, které nejteplejší období roku přináší, máte ještě čas se připravit a postarat se o to, aby váš domov naplnila letní atmosféra. Stačí pár drobných změn a [...]

Žiadate o rakúske prídavky? Nezabudnite na dôležité prílohy

24.06.2024

Slováci, ktorí pracujú v Rakúsku, môžu poberať rakúske rodinné prídavky. Vedeli ste, že prídavky na dieťa v Rakúsku je možné žiadať až 5 rokov spätne? K žiadosti sa prikladajú povinné prílohy, ktoré závisia od vašej životnej situácie. Určite ich nezabudnite priložiť, aby ste získali legálne prilepšenie pre vaše dieťa.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 545
Celková čítanosť: 800088x
Priemerná čítanosť článkov: 1468x

Autor blogu