Založ si blog

Chystáte sa na rekonštrukciu? Niektoré práce sa svojpomocne robiť neoplatí!

Rekonštrukcia domu alebo bytu je spravidla komplexným procesom, ktorý na určitý čas obmedzí váš komfort. Ak si ale všetko dobre naplánujete a natrafíte na šikovných remeselníkov, rekonštrukcia pôjde ako po masle a vy čoskoro budete bývať v lepších podmienkach. Hoci tí šikovnejší si mnohé veci v rámci úprav obydlia zvládnu sami, na niektoré je potrebné obrátiť sa na odborníkov.

Azbest nemôžete likvidovať svojpomocne

Popularita azbestu a eternitu bola v minulom storočí celkom veľká a dôsledkom je ešte stále dosť stavieb, pri ktorých bol tento materiál využitý. Vďaka svojim úžitkovým vlastnostiam a relatívne veľkej dostupnosti sa azbest využíval predovšetkým pri strešných krytinách, rúrach a rôznych obkladoch. Výborné izolačné vlastnosti azbestu ale zďaleka neprevažujú nad jeho škodlivosťou a mnohými zdravotnými rizikami, ktoré predstavuje pre ľudí aj zvieratá. Používanie azbestu tak bolo neskôr zakázané.

Dnes je azbest označený za nebezpečný materiál a jeho likvidáciu môžu vykonávať iba oprávnené subjekty. Pri manipulácii je azbest veľmi karcinogénny a tak si jeho likvidácia vyžaduje nielen profesionálny prístup, ale aj využitie adekvátnych ochranných prostriedkov. Neriskujte svoje zdravie, zistite si likvidácia azbestu cena a nájdite si vo svojom okolí profesionálov, ktorým túto činnosť budete môcť bez obáv zveriť.

likvidácia azbestu
Likvidácia azbestu montescompany.sk

Likvidácia azbestu vás pri rekonštrukcii domu príliš nezdrží, tím profesionálov si s bežným rozoberaním a následnou likvidáciou poradí už za 1-2 dni, lepšiu predstavu samozrejme získate po oslovení odbornej firmy, ako je napríklad Montescompany.

Pri rekonštrukcii strechy sa obráťte na odborníkov

Kvalitná strecha je pre komfort a bezpečnosť bývania nevyhnutná a v rámci väčšej rekonštrukcie sa jej určite oplatí povenovať, najmä ak po rokoch už neslúži tak, ako by mala. Rekonštrukcia strechy by ale mala prebehnúť pod dohľadom odborníka. Na začiatku je potrebné zhodnotiť aktuálny stav a podľa toho naplánovať jednotlivé práce.

V rámci rekonštrukcie strechy na vás čaká viacero veľmi dôležitých rozhodnutí, od posúdenia stavu krovu, cez výber strešnej krytiny až po návrh a rozmiestnenie jednotlivých klampiarskych a strešných doplnkov. Aby ste sa na rekonštruovanú strechu mohli absolútne spoľahnúť, budete potrebovať nielen šikovných majstrov, ale aj kvalitne spracovaný projekt.

Preč so starými odpadovými rúrami

V rámci rekonštrukcie sa nevenujte iba tomu, čo je viditeľné. To dôležité sa totiž často odohráva pod povrchom a kým je všetko v poriadku, spravidla tomu ani nevenujeme pozornosť. Áno, reč je o odpadových rúrach, ktoré vám po rokoch môžu začať spôsobovať ťažkosti. V prípade bežného upchatia vám pomôže krtkovanie wc, ktoré opäť ale patrí do rúk profesionálom. Niekedy však už nemusí stačiť, a to najmä, ak je zdroj problému ďalej v potrubí.

Krtkovanie WC krtkovanie-non-stop.sk

Okrem samotného krtkovania, v prípade problémov s potrubím, vám popri rekonštrukcii odporúčame aj dôkladnú inšpekciu potrubia, ktorú vykonáva aj spoločnosť AB Krtkovanie. Ak sa totiž zistí, že je v zlom stave, môžete jeho výmenu resp. generálnu opravu riešiť v rámci rekonštrukcie. Inšpekcie potrubia sa vykonávajú kamerami na ohybných nástrojoch, s ktorými sa profesionál dostane aj do tých najhoršie dostupných miest potrubného systému.

Nezabudnite na ochranu zdravia

Každý profesionál vie, aká je dôležitá ochrana zdravia pri práci a preto by ste ani vy nemali pracovnú výbavu podceňovať. Platí to samozrejme v prípade, ak sa na rekonštrukcii chcete osobne podieľať. Nenechávajte preto nič na náhodu a podľa vykonávanej činnosti investujte do pracovného odevu a ďalších ochranných pomôcok. Na prácu so stavebným materiálom si vyberte poriadne rukavice a chýbať by vám nemali ani montérky. Ak zase chcete pomáhať pri búraní, určite nezabudnite na ochranu hlavy a očí. Do miest so zhoršenou viditeľnosťou, resp. pri miestach s čulou premávkou nezabudnite ani na reflexné vesty. Ponuka pracovných odevov a ochranných pomôcok je mimoriadne široká, o čom sa môžete presvedčiť na webe odevypracovne.sk.


Zdroj: montescompany.sk, krtkovanie-non-stop.sk, odevypracovne.sk

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 725822x
Priemerná čítanosť článkov: 1393x

Autor blogu