Založ si blog

Dajte svoje auto po zime opäť do formy

Hoci to tak na viacerých miestach Slovenska ešte nevyzerá, jar je už skutočne tu a spolu s ňou aj obdobie, kedy sa zapĺňajú pneuservisy a autoumyvárky. Každé auto si po zime zaslúži istú dávku pozornosti a za spoľahlivú službu počas zimy aj odmenu nejakou drobnosťou. Zistite, čo by ste pred letnou sezónou nemali zabudnúť.

Naplánujte si návštevu pneuservisu

Pneumatiky sú tým jediným čo spája vaše auto s vozovkou a čo sa týka starostlivosti, prvá priečka im patrí zaslúžene. Jazdiť celoročne na zimných starších pneumatikách sa vám môže škaredo vypomstiť, najmä po výdatných letných prehánkach. Výmena za letné pneumatiky s lepšou priľnavosťou by teda pre každého zodpovedného motoristu mala byť samozrejmosťou.

Prezutie na leto, uskladnenie zimných pneumatík a k tomu všetkému aj starostlivosť o hliníkové disky. To sú základné úkony, ktoré by vám mal sprostredkovať každý pneuservis. Vždy je dobré, ak sa na pneumatiky pri sezónnom prezúvaní pozrie odborník a postará sa o ich kontrolu a vyváženie. Najmä na starších pneumatikách sa môžu ľahko vytvoriť drobné prasklinky a rôzne nepatrné poškodenia, ktoré ale môžu do budúcnosti predstavovať riziko.

Pneuservis Bratislava pneuservis-ba.sk

Nájdite si pneuservis vo vašom blízkom okolí. Ak napríklad hľadáte pneuservis Bratislava bez čakania a so službami na vysokej úrovni, obráťte sa na Pneuservis Pneufol, v ktorom sa o obutie vášho auta príkladne postarajú. 

Dôkladne vyčistite auto zvnútra aj zvonku

Po zime si vaše auto zaslúži poriadnu očistu zvnútra aj zvonku. Nestačí pritom zájsť do umývacej linky s kefami, na dôkladné vyčistenie si vyhraďte dostatok času a povenujte sa mu naozaj poctivo.

Prečo radšej ručne? Počas zimy sa v odvodových drážkach a záhyboch karosérie mohli zbierať nečistoty a soľ. Tieto odvodové drážky sa následne môžu upchať, čo vedie spravidla k zatekaniu do auta. Poriadne teda vyčistite všetky odtoky a záhyby v karosérii. Aby bol výsledok vašej snahy ešte trvácnejší, aplikujte na lak ochranný vosk.

Pri jarnej očiste auta nevynechajte ani interiér, ktorému zima dáva tiež zabrať. Ošetrenie plastových častí, vysávanie a tepovanie by malo byť v tomto prípade samozrejmosťou. Počas zimy musel interiér odolávať nanosenej špine, vlhkosti a snehu, preto je poriadne čistenie rozhodne na mieste.

Na vylepšenie vzhľadu auta stačí niekedy málo

Po návšteve pneuservisu a dôkladnom umytí nastáva čas na prípadné úpravy, ktorými môžete ľahko vylepšiť vzhľad vášho auta. Stále populárnejšie sú tzv. bezrámikové držiaky ŠPZ, ktoré nebudú nijako narúšať vzhľad prednej a zadnej časti vášho auta.

drzak spz
Držák na SPZ altigiri.cz

Je to jednoduché, stačí si zakúpiť minimalistický držák spz a následne ho už iba namontovať. Rozmery držiaku sú prispôsobené rozmerom tabuľky s evidenčným číslom a tak budete okolo samotnej tabuľky vidieť iba veľmi tenký okraj. Z väčšej diaľky si tento držiak prakticky ani nevšimnete.

Inšpirujte sa profesionálmi

Ako je možné, že niektoré autá pôsobia stále čisto? Inšpirovať sa môžete profesionálmi z GO Limousine, ktorí zabezpečujú transfery na letiská a prémiovú taxi službu. Práve v tomto segmente je tlak na kvalitu a čistotu vozidiel veľmi vysoký, ak si napríklad objednáte taxi vienna bratislava, určite sa nechcete takmer hodinu viesť v špinavom aute. Či sneží, prší alebo svieti slnko, vozidlá musia byť vždy dokonale čisté.

Základom je pravidelné dôkladné čistenie ručným spôsobom, ktorými sa odstránia nečistoty aj z ťažko dostupných miest. Nemenej dôležité je ale aj pravidelné čistenie, ktoré má na starosti samotný šofér. Súčasťou výbavy sú rôzne handričky a spreje, ktoré akékoľvek nečistoty rýchlo odstránia. Drobné čistenie prebieha po každej zákazke, tak aby si maximálnu čistotu mohol užiť aj ďalší zákazník. Zázračný recept v tomto smere neexistuje, je to skutočne o dôslednosti a s cieľom urobiť pre zákazníka maximum.

Taxi Bratislava Viedeň bratislava-airport-taxi.com

Zdroj: pneuservis-ba.sk, altigiri.cz, bratislava-airport-taxi.com, pixabay.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 730577x
Priemerná čítanosť článkov: 1402x

Autor blogu