Založ si blog

Dajte svojou firemnou kultúrou najavo váš pozitívny vzťah k životnému prostrediu

Koncepty trvalo udržateľného rozvoja sú stále aktuálnejšie v rôznych menších firmách naprieč všetkými segmentmi. Dajte dostatočne najavo, že vám záleží na životnom prostredí a vaše podnikateľské aktivity realizujete tak, aby mali čo najmenší dopad na prírodu. Často ide o detaily, ktoré však pri dôslednom dodržiavaní môžu mať veľký efekt. Zistite, ako na to a čo vám tento postoj prinesie.

Výrazy ako bio, raw, eko sa už dnes pomaly stávajú bežnou súčasťou našich životov. Imidž „zelenej firmy“ vám môže veľa priniesť, a to nielen z pohľadu vášho fungovania, ale aj získavania nových zákazníkov. Preto je určite dobré sa inšpirovať a dať najavo, že vám životné prostredie nie je ľahostajné. Ako to zvládnuť? Máme pre vás niekoľko tipov.

Čo o firme prezrádzajú kancelárie?

Veľmi veľa o vašej firme napovedajú obchodné priestory. Práve v tých miestach, kde vás navštevujú vaši klienti, by ste mali zreteľne komunikovať vaše postoje. Aj obyčajné kancelárie teda dokážu o vašej firme prezradiť viac ako si možno myslíte.

Presvetlenie miestností, čistota, umiestnenie rastlín, obrazov a iných dekorácií, toto všetko vplýva na vnímanie určitého priestoru. Ak chcete aby sa vaši návštevníci cítili príjemne, mali by ste si dôkladne zvážiť umiestnenie jednotlivých prvkov. Je logické, že v prípade potreby vyjadrenia eco-friendly postojov by ste mali v čo najväčšej miere využívať prírodné materiály. Ako na to v praxi?

korkove steny
Korkové steny naturaldesign.sk

Stále obľúbenejším riešením tzv. biofilické prvky. Ide o prírodné materiály, ako napríklad machy alebo korok, ktoré sa inštalujú priamo na stenu. Dajú sa perfektne zapracovať prakticky do akéhokoľvek priestoru a vytvárajú doslova úžasnú atmosféru. Prírodné tapety pôsobia nielen zaujímavo, ale doslova prinášajú do interiérov prírodu a pohodu. Ak máte záujem o korok na stenu, alebo inštaláciu pôsobivých zelených machov, v Naturaldesign nájdete presne to, čo hľadáte.

Ako začať s úpravami?

Rozhodli ste sa zveľadiť svoje kancelárie a obohatiť ich o prírodné prvky? Ako prvé by ste mali začať s prípravou, pretože práve tá je základom úspechu. Prírodné tapety je potrebné inštalovať na čisté a vyrovnané steny, aby bol výsledný efekt čo najlepší. Využite preto maľovanie firiem Bratislava, prípadne si vyberte iné mesto, ktoré je k vám bližšie. Maľovanie kancelárskych priestorov je „disciplínou“ ktorú by ste určite mali zveriť odborníkom.

Okrem toho, ak sa rozhodnete pre korok alebo mach, ostatné steny nemusia ostať biele, ale môžete ich farebne prispôsobiť. Týmto spôsobom ľahko vytvoríte kancelárie alebo zasadacie miestnosti imitujúce prales, púšť alebo trebárs aj zelené lúky. Skúste vymeniť obyčajnú bielu za iné farby, ktoré vo vašich kanceláriách vytvoria príjemnú atmosféru. Ak sa chcete poradiť o výbere konkrétnych farieb na steny, Maľovanie LUX je partnerom, ktorý vaše kancelárie premení na miesta plné inšpirácií.

malovanie firiem bratislava
Maľovanie firemných priestorov v Bratislave malovanielux.sk

Budovanie eco-friendly firemnej kultúry je aj o detailoch

Budovanie eco-friendly firemnej kultúry má rôzne podoby. Zapájať sa môžete do rôznych aktivít a ekologických programov. Vysádzanie stromčekov, upratovanie verejných priestorov alebo napríklad dôsledné triedenie odpadov. Možností, ako dať najavo svoje postoje je veľa a často ide doslova o detaily.

Ak chcete začleniť udržateľnosť do svojej firemnej kultúry, mali by ste každého zamestnanca resp. člena vášho tímu s touto filozofiou dôkladne oboznámiť. Ekologicky udržateľné riešenia môžete začať bez veľkých investícií uplatňovať na rôznych úrovniach. Jedným z nich je, ak začnete využívať výlučne bio boxy na jedlo, alebo akékoľvek plastové riady nahradíte ekologickejšou alternatívou.

bio boxy na jedlo
Papierové boxy na jedlo markbal.sk

Na záver, máme ešte jednoduchý tip. Aby bola vaša firma viac eco-friendly mali by ste zvážiť, aké obaly používate. Mali by byť výlučne z recyklovateľných materiálov, čo už dnes neznamená prakticky žiadne obmedzenia, keďže ich ponuka je mimoriadne široká. V tomto smere pre vás bude určite zaujímavá ponuka spoločnosti Markbal, kde nájdete moderné obalové materiály, dekorácie a riady na rôzne príležitosti. 


Zdroj: pixabay.com, naturaldesign.sk, malovanielux.sk, markbal.sk

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 730072x
Priemerná čítanosť článkov: 1401x

Autor blogu