Založ si blog

Je v okolí vášho domu všetko v poriadku? Poradíme, čo skontrolovať a prípadne aj vymeniť

Prvý dojem je veľmi dôležitý a neplatí to iba v práci, pri stretnutí s novými ľuďmi, prípadne pri nepoznaných situáciách. Dôležitý je aj v prípade bývania a práve okolie domu je tým, čo ho ovplyvňuje snáď najviac. Zistite, ako môžete ľahko vylepšiť okolie svojho domu a získať tak nielen lepší vnútorný pocit, ale aj zatraktívniť v očiach iných to miesto, v ktorom žijete. Pripravili sme tipy na skrášlenie okolia domu, tematicky rozdelené do troch oblastí. Venovať sa budeme prístupovým cestám, udržiavaniu poriadku a nevynecháme ani záhradku.

Stav prístupových ciest

Prvý dojem sme hneď na úvod vôbec nespomínali náhodou. Často sú to práve prístupové cesty, ktoré sa oň postarajú. Preto by ste ako prvé mali zhodnotiť ich stav a ak je to vo vašich možnostiach, postarať sa o to, aby boli v čo najlepšom stave. Pokúste sa preto objektívne zhodnotiť ich stav a zvážiť možnosti ich vylepšenia. Často stačí iba poriadne vyčistiť dlažbu, v tých horších prípadoch pomôže renovácia dlažby.

Prístupovú cestu či chodníčky okolo domu môžete ľahko vyriešiť pomocou zámkovej dlažby, ktorá je klasickou voľbou. Zvážte tiež použitie zatrávňovacej dlažby, ktorá je skvelým spôsobom, ako skombinovať prístupovú cestu so zeleňou. Dodajme ale, že nie vždy ide iba o prístupovú cestu. Dôležitá je aj garážová brána, ktorá umožňuje rýchly prístup k nehnuteľnosti. Hoci sa to tak nemusí zdať, aj v prípade bežných obytných domov sú rolovacie priemyselné garážové brány neraz tou správnou voľbou, keďže sú koncipované na časté otváranie. Tomu je samozrejme prispôsobená aj rýchlosť pohonu, takže vy a vaši susedia nebudete musieť pri otváraní brány dlho čakať.

priemyselné garážové brány
Priemyselné garážové brány Baneko

Ak by ste sa rozhodovali pre novú garážovú bránu, určite nevynechajte ponuku spoločnosti Baneko a o novej garážovej bráne sa poraďte so skutočnými odborníkmi.

Smetné koše a odvádzanie odpadov

Ku každému domu patria aj smetné koše. Ich umiestnenie by malo byť navrhnuté tak, aby príliš nenarúšalo okolitý priestor a samozrejme, aj ich kapacita by mala byť taká, aby sa odpadky nepovaľovali v okolí domu. Umiestnenie smetných košov je dobré navrhnúť tak, aby bolo čo najbližšie k pravidelnému zberu odpadov, teda tak, aby bolo dobre prístupné smetiarom. Keďže dnes už je bežné triedenie odpadov, pribúda aj počet smetných košov a preto stúpajú aj priestorové nároky vyčlenené na tento účel.

Dobrým spôsobom, ako zamaskovať miesto so smetnými košmi je vybudovanie malého „stojiska“, ktoré bude v čo najväčšej miere prepojené so zeleňou. Dobrým spôsobom je vybudovanie stojiska obkoleseného nízkymi múrikmi, ktoré budú obrastené popínavými zelenými kríkmi. Týmto spôsobom stojisko vhodne splynie s okolím. Odpady, ale zďaleka nie sú iba o košoch, ktoré môžete vidieť na dvore. Aj „neviditeľný“ odvod odpadu pod zemským povrchom si zaslúži vašu pozornosť.

čistenie odpadov a potrubí
Čistenie odpadov a kanalizácie AB Krtkovanie

Pamätajte na to, že zimné mesiace sú pre odpadové potrubie zaťažkávacou skúškou, a tak si na jar určite zaslúži vašu pozornosť. Čistenie odpadov a potrubia by sa preto malo určite objaviť na vašom zozname plánovaných úkonov, a to najmä vtedy, keď sa potrubie začne pripomínať nepríjemným zápachom. Ak chcete mať absolútnu istotu ohľadom čistoty odpadových rúr, AB Krtkovanie vám ponúkne efektívne riešenie za vynikajúcu cenu.

Nezaslúži si zveľadenie aj vaša záhrada?

Nezáleží na tom či máte za domom iba malý dvor alebo veľkú záhradu. Vždy existuje spôsob, ako tento priestor vylepšiť. Práve jar je vynikajúcim obdobím na to, aby ste si rozmysleli, akými novinkami tento priestor osviežite. Bez ohľadu na veľkosť môže vašu záhradu zdobiť napríklad nový citrus. Nebude to trvať dlho a citrusy sa vám odvďačia plodmi, ktoré celý dojem z vašej záhradky alebo dvora skutočne spestria. Ak pre svoju záhradku hľadáte niečo špeciálne, v záhradníctve Olivovníky nájdete tú správnu inšpiráciu.

citrus na záhradu
Citrus na záhradu olivovniky.sk

Zdroj: shutterstock.com, baneko.sk, krtkovanie-non-stop.sk, olivovniky.sk

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 726306x
Priemerná čítanosť článkov: 1394x

Autor blogu