Založ si blog

Chcete zmeniť prácu a zarábať viac? Najviac sa oplatí štúdium cudzieho jazyka!

Ak nepatríte medzi šťastlivcov spokojných so svojím zamestnaním, možno by stálo za úvahu popracovať na zmene. Častým dôvodom, prečo aj nespokojní ľudia zostávajú v zamestnaní, ktoré ich nenapĺňa je, že inde by to bolo podobné. Takýto ľudia sa potom doslova „točia v blúdnom kruhu“, lebo nemajú motiváciu alebo možnosť, ako zvýšiť svoju kvalifikáciu. Z pohľadu šancí je tým najlepším riešením naučiť sa cudzí jazyk. 

Nadšenie z novej práce u niekoho rýchlo opadne

nova praca

Možno to aj sami poznáte – nastúpite do novej práce a všetko sa zdá ideálne. Absolvujete lekársku prehliadku, povinné školenia, ktorých ústrednou témou je bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci a môžete sa naplno vrhnúť do pracovného procesu. Počiatočné nadšenie však môže rýchlo vyprchať, najmä ak zistíte, že vás nová práca nenapĺňa a nedostávate za ňu adekvátne ohodnotenie. Vtedy by mala nasledovať zmena, ak ale nemáte dostatočnú kvalifikáciu, resp. skúsenosti, výrazne lepšiu prácu si nájdete iba ťažko. 

Naučiť sa cudzí jazyk je najrýchlejšou cestou k lepšej práci

Jednou z možností, ako vylepšiť svoj život po kariérnej stránke, je prehlbovanie vzdelania. Ľahšie sa to však povie, ako zrealizuje. Ak máte povedzme rodinu a ťahá vám na 50, len ťažko vás niekto presvedčí študovať na vysokej škole. Doplniť si vzdelanie vo vyššom veku vôbec nemusí byť jednoduché, a to rovnako z časového aj finančného hľadiska. Čo ale stihnete aj popri práci či rodine, je naučiť sa cudzí jazyk, pretože bez neho sa pri hľadaní lepšej práce nepohnete. 

Ako začať? Skúste si v okolí pohľadať jazykové kurzy a zaujímajte sa o to, či je možné po jeho ukončení získať aj relevantný certifikát. Veľmi nápomocné môžu byť aj rôzne online kurzy či aplikácie pre smartfóny zamerané na výučbu alebo precvičovanie cudzieho jazyka. Vedieť aspoň jeden cudzí jazyk je už prakticky nevyhnutnosťou, no ani to vám nemusí stačiť. Čím viac jazykov sa vám bude v životopise vynímať, tým lepšie. 

ucenie sa cudzieho jazyka

Popri angličtine, ktorá sa v mnohých odvetviach považuje takpovediac za samozrejmosť, je čoraz dôležitejšia aj nemčina. Ak sa obzeráte po práci v Rakúsku, Nemecku alebo Švajčiarsku, práve znalosť nemčiny bude pre vás nevyhnutnosťou. Napríklad aj pri pracovných pozíciách typu opatrovateľka Nemecko je práve aktívna znalosť nemčiny jednou z najdôležitejších podmienok. 

Nejeden personalista vám potvrdí, ako veľmi sú dôležité cudzie jazyky pri hľadaní práce, preto sa začnite zdokonaľovať práve v tomto smere. 

Zdroj: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

Petr Pavel

Český prezident Pavel podpísal partnerstvá pre páry rovnakého pohlavia

29.04.2024 14:29

Pri osvojovaní detí sa na nich budú vzťahovať isté obmedzenia.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 732979x
Priemerná čítanosť článkov: 1407x

Autor blogu