Založ si blog

Prečo je (pre malého podnikateľa) dôležitý UX/UI dizajn webovej stránky?

ux design

Premýšľate nad úpravami webovej stránky? Myslite na UX/UI dizajn vašej virtuálnej vizitky. Tým sa postaráte, aby zákazník vašu stránku rád navštevoval, nakupoval u vás a zdieľal jej obsah na sociálnych sieťach. Prečo sa oplatí aj malému podnikateľovi investovať pri tvorbe webu do dobrého UX a UI dizajnu?

Čo sa skrýva za skratkami UX/UI?

UX (User Experience) sa zameriava na celkovú skúsenosť používateľa s vaším webom, zjednodušene ich o architekta vášho webu. UI (User Interface) rieši vizuálne veci a rozloženie stránky. Niekto ako špičkový dizajnér, ktorý vytvorí konečný vzhľad i funkčnosť stránky.

Detaily a podrobnosti vám objasní i zakomponuje váš tvorca web stránok.

Prečo investovať do dobrého UX/UI dizajnu?

Dobrý UX/UI dizajn môže návštevníkom poskytnúť vynikajúci prvý dojem, čím môže zvýšiť konverzie. Ak vaša webová stránka vyzerá profesionálne a ľahko sa používa, potenciálni zákazníci majú väčšiu tendenciu zostať na nej dlhšie a prezerať si vaše produkty alebo služby.

Profesionálny dizajn a fungujúci e-shop zvyšuje dôveryhodnosť a serióznosť. Potenciálni zákazníci tak skôr uveria vašej firme a službám.

Chcete jednoducho ovládateľnú a intuitívnu stránku? Zaujímavá skúsenosť, rýchle vyhľadanie toho, čo potrebujú nájsť, a ľahké vyriešenie objednávky podporuje spokojnosť a opätovné návraty klientov.

Vďaka dobrému a premyslenému UX/UI riešeniu vášho e-shopu budú rásť konverzie návštevníkov. Uľahčite im registrácie, spôsob získavania odpovedí na otázky či zjednodušte celý nákupný proces, ako to len ide. Tak vyhráte – lojálnych zákazníkov.

ux a ui design

UX/UI ako podpora pre vyhľadávače

Internetové vyhľadávače ako napríklad Google vyhodnocujú aj pozitívnu používateľskú skúsenosť. Dobre navrhnuté a intuitívne použiteľné webové stránky majú tendenciu dosahovať lepšie výsledky vo vyhľadávaní. Výhody vhodne zvoleného UX/UI dizajnu sa teda postarajú o zlepšenie skúsenosti návštevníkov, ako aj organickú návštevnosť vášho webu.

Tip odborníkov: Ako zistíte, že to naozaj funguje? Spýtajte sa najprv vašich známych alebo existujúcich zákazníkov – nech si otvoria váš web, vyriešia vybranú úlohu alebo nákup a povedia vám, ako sa im pracovalo.

UX/UI dizajn pre rast vášho (malého) podnikania

Za úspechom vašich produktov a služieb v online svete stojí spolupráca tímu UX a UI, ktoré sledujú rovnaké ciele: celkovú spokojnosť vašich zákazníkov a rast vášho podnikania.


Foto: elements.envato.com

Prečo je dôležité preverenie vozidla pred kúpou?

23.09.2024

Pri kúpe ojazdeného auta je preverenie vozidla kľúčovým krokom, ktorý by ste nemali podceňovať. Týmto spôsobom si zabezpečíte nielen ochranu svojich financií, ale aj svoju bezpečnosť na ceste. Získanie informácií o histórii vozidla, jeho stave a predchádzajúcich nehodách vám pomôže urobiť informované rozhodnutie. Nechcete predsa skončiť s autom, ktoré môže mať [...]

Neobyčajný priestor pre neobyčajné chvíle – prečo si vybrať bioklimatickú pergolu?

31.08.2024

Terasy pri rodinnom dome sú v súčasnosti žiadaným exteriérovým doplnkom. Zaujímavý trend predstavujú bioklimatické pergoly, ktoré kombinujú krásu, funkčnosť a moderné technológie. Prečo sú bioklimatické pergoly ideálnou voľbou, ak túžite po vonkajšom priestore, kde budete tráviť celý rok?

Prečo váš obsah potrebuje viac ako len slová

30.08.2024

Chcete, aby bol váš e-shop úspešný? Zamerajte sa na kvalitný obsah. Content marketing je stále dôležitým nástrojom pre podporu online obchodov a predaja. Ak chcete udržať váš online biznis na špici, sledujte 3 trendy v oblasti content marketingu.

nádcha, chrípka, choroba, prechladnutie, vreckovky, covid, muž

Nemocnice a lekári sa pripravujú na chrípkovú sezónu, situáciu zhoršuje covid. Kde sa dá zaočkovať a ako kombinovať vakcíny?

28.09.2024 15:00

V októbri sa "oficiálne" začína chrípková sezóna, ale nárast prípadov respiračných ochorení lekári a nemocnici evidujú už od začiatku septembra

Andrej Danko

Tomáš: Danko bude útočiť na Hlas, kým nedostane funkciu. SNS tvrdí, že len kritizuje Tomášovu zlú legislatívu

28.09.2024 14:50

Erik Tomáš označil stupňujúce sa útoky SNS smerom k Hlasu za dôsledok urazenosti Andreja Danka, že nedostal post predsedu NR SR.

Nasralláh

Smrť Nasralláha: Čaká Izrael masový útok Hizballáhu? Irán nechce, aby konflikt explodoval, vraví expert

28.09.2024 14:46

Odborník na Blízky východ James Dorsey reagoval na to, že Izraelu sa podarilo pri leteckom útoku v Bejrúte zabiť šéfa hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha.

náboje, zbraň, poprava

Pri hromadnej streľbe v JAR zomrelo 17 ľudí

28.09.2024 14:43

Pri piatkovej hromadnej streľbe v Juhoafrickej republike zomrelo 17 ľudí, útočníci sú na úteku a polícia po nich pátra.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 553
Celková čítanosť: 836008x
Priemerná čítanosť článkov: 1512x

Autor blogu