Založ si blog

Sloboda a efektivita v jednom: 5 tipov, ako optimalizovať prácu freelancera

Veľa freelancerov si prácu na voľnej nohe vyberie kvôli slobode v rozhodovaní o projektoch, o pracovnom čase i kvôli flexibilite. No pri svojej každodennej práci ich čaká množstvo výziev. Pre úspešné zvládnutie pracovných povinností, rodinného života aj zábavy sa oplatí poznať tipy, ktoré vám v tom pomôžu.

1. Stanovte si 3 najdôležitejšie úlohy dňa

Každý deň si naplánujte 3 najdôležitejšie úlohy, ktoré počas dňa musíte urobiť. Ideálne je, pokiaľ si aktivity na daný deň stanovíte ešte deň alebo večer predtým.

Hneď zrána začnite jednou z nich a vyberte si práve tú zložitejšiu.

2. Organizujte si čas a systém odmien

Na organizáciu času a efektívne realizovanie úloh môžete využiť aplikácie na správu úloh. Tak vždy viete, čo máte robiť a ako sa vám to darí.

Po splnení náročnejšej aktivity si doprajte odmenu – prestávku, ktorú využijete na prechádzku, čítanie, vzdelávanie alebo občerstvenie.

3. Delegujte administratívu

Mnoho freelancerov považuje prácu s papiermi a administratívu za stresujúcu, nudnú a odkladajú ju, kým sa dá. Využívajte pokročilú fakturáciu online alebo sa spoľahnite na virtuálneho asistenta, ktorý vám vo vašich dokladoch udrží potrebný systém.

Dôležité je, aby ste mali prehľad o vašich príjmoch, výdavkoch a mohli si lepšie plánovať investície, vzdelávanie či marketing.

4. Nechajte si v diári „prázdne miesto“

Predchádzajte zbytočnému stresu vaším do detailov zaplneným diárom a nechajte si tam prázdne miesta. Myslite na to, že vaši klienti môžu mať rýchle požiadavky a potrebujú spontánnu spätnú väzbu.

Priestor na neočakávané aktivity skutočne oceníte. Ak nie na prácu, tak na chvíľu oddychu s hudbou z vášho Hi-Fi audia, vypočutím si obľúbeného podcastu alebo pozretím videa od vášho inšpiratívneho motivátora.

5. Objavte vaše top miesto pre kreativitu

Niekto uprednostňuje k svojej práci absolútny pokoj a ticho domácej kancelárie, niekto má radšej tóny hudby zo slúchadiel, niekto potrebuje pre naštartovanie tvorivosti priestory coworkingu, knižnice alebo kaviarne.

Otestujte si viacero možností a zistite na vlastnej koži, v akom pracovnom prostredí vám vaše úlohy a povinnosti ľahšie odbúdajú. Možno to bude pravidelná zmena a striedanie rôznych priestorov.

Zdajú sa vám tieto kroky jednoduché? Stačí ich vyskúšať, aby ste pocítili viac rovnováhy medzi vašou prácou a osobným životom, aj keď ste na voľnej nohe.


Foto: elements.envato.com

Prečo je dôležité preverenie vozidla pred kúpou?

23.09.2024

Pri kúpe ojazdeného auta je preverenie vozidla kľúčovým krokom, ktorý by ste nemali podceňovať. Týmto spôsobom si zabezpečíte nielen ochranu svojich financií, ale aj svoju bezpečnosť na ceste. Získanie informácií o histórii vozidla, jeho stave a predchádzajúcich nehodách vám pomôže urobiť informované rozhodnutie. Nechcete predsa skončiť s autom, ktoré môže mať [...]

Neobyčajný priestor pre neobyčajné chvíle – prečo si vybrať bioklimatickú pergolu?

31.08.2024

Terasy pri rodinnom dome sú v súčasnosti žiadaným exteriérovým doplnkom. Zaujímavý trend predstavujú bioklimatické pergoly, ktoré kombinujú krásu, funkčnosť a moderné technológie. Prečo sú bioklimatické pergoly ideálnou voľbou, ak túžite po vonkajšom priestore, kde budete tráviť celý rok?

Prečo váš obsah potrebuje viac ako len slová

30.08.2024

Chcete, aby bol váš e-shop úspešný? Zamerajte sa na kvalitný obsah. Content marketing je stále dôležitým nástrojom pre podporu online obchodov a predaja. Ak chcete udržať váš online biznis na špici, sledujte 3 trendy v oblasti content marketingu.

Libanon, Hasan Nasralláh, Izrael, Hizballáh

Biden: Zabitie Nasralláha je spravodlivé, zaslúžil si to. USA odporúčajú Američanom odísť z Libanonu

28.09.2024 20:55

Americký prezident Joe Biden označil v sobotu zabitie vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha za "opatrenie spravodlivosti".

18 szoevetseg aliancia

Maďarská aliancia má nového predsedu - Lászlóa Gubíka

28.09.2024 18:50

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Maďarská aliancia sa stal László Gubík. Delegáti strany ho zvolili na sobotňajšom republikovom kongrese.

Peter Pellegrini, Daniel Zmeko, Brezová pod Bradlom oslavy TTX

Pellegrini pozdravil vojakov na oslave Dňa ozbrojených síl, udelil štyri vyznamenania

28.09.2024 17:44

Ozbrojené sily sa stali rešpektovanou inštitúciou a pevnou garanciou obranyschopnosti SR, uviedol prezident Peter Pellegrini.

Czech Republic Presidential Election

Voľby do českého Senátu prvýkrát vyhralo Babišove ANO, ale vláde väčšina zostala

28.09.2024 17:21

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 553
Celková čítanosť: 836149x
Priemerná čítanosť článkov: 1512x

Autor blogu