Založ si blog

Pracovali ste v Holandsku v roku 2018? Využite poslednú šancu na vrátenie daní zo zahraničia

holandsko

Koniec roka 2023 sa blíži, najvyšší čas myslieť na vrátenie daní zo zahraničia. Ak pracujete alebo ste pracovali v Holandsku, zistite si nárok na vrátenie daní. Do konca roku 2023 máte poslednú šancu na vrátenie daní z Holandska, ak ste tam pracovali v roku 2018.

Vrátenie daní z Holandska do konca roku 2023

Základnou podmienkou pre vrátenie daní Holandsko je pre každého Slováka zamestnanecký pomer v krajine tulipánov. Môže ísť o ľubovoľnú profesiu a stačí, keď ste tam odpracovali len pár mesiacov (napríklad ako sezónny pracovník alebo formou brigády).

Žiadosť o vrátenie daní môžu stále podať Slováci, ktorí splnili predchádzajúce kritériá aj v rokoch 2018 až 2022. Čím prv sa musia rozhodnúť tí, ktorí tam pracovali v roku 2018. Nárok na vrátenie daní majú už len do konca roku 2023.

Slováci, ktorí pracovali v Holandsku v roku 2023, môžu podávať daňové priznanie od 1. januára 2024.

Žiadosť o vrátenie daní z Holandska

Vrátenie daní z Holandska je vlastne podaním holandského daňového priznania na príslušnom daňovom úrade Belastingdienst a získaním daňového preplatku, ktorý vám mohol vzniknúť.

Keďže daňový systém v Holandsku je pomerne zložitý, môžete využiť služby ekonomickej poradenskej spoločnosti zo Slovenska.

Dôležitý je výber správneho typu daňového priznania, jeho vyplnenie a tiež priloženie všetkých potrebných dokumentov. Pre profesionálnych konzultantov sú to bežné administratívne úkony, radi vám pošlú podklady aj pomôžu s podaním žiadosti.

Hlavné dokumenty pre vrátenie daní z Holandska

Pokiaľ sa rozhodnete podať žiadosť o vrátenie daní z Holandska, určite si prichystajte tieto základné dokumenty.

Ako prvú si urobte históriu všetkých vašich zamestnaní počas daného kalendárneho roka (v Holandsku, na Slovensku, v iných krajinách). Od každého zamestnávateľa by ste mali mať predovšetkým dokument Jaaropgaaf (holandské potvrdenie o príjmoch).

Druhým dôležitým dokumentom je formulár E9 (EÚ/EHP). Pokiaľ sa rozhodnete prenechať vybavenie holandského daňového preplatku na odborného konzultanta, zabezpečí pre vás aj tieto potrebné písomnosti.

dane a ziadosti

Efektívna spolupráca z pohodlia domova

Samotný proces vrátenia daní z Holandska trvá v priemere 16 týždňov, no všetko závisí od vyťaženosti daňového úradu Belastingdienst. Neodkladajte to na neskôr a začnite konať hneď.

Vďaka intuitívnym aplikáciám zašlete poradenskej spoločnosti žiadosť a priložíte potrebné dokumenty pohodlne z vášho mobilu. Potom už len čakáte na pripísanie sumy vrátených daní na váš účet.


Foto: elements.envato.com

Aby sa pozemok pred domom stal vašou vizitkou – tipy a odporúčania

21.05.2024

Pozemok pred domom je predĺžením vášho domova i miestom, ktoré odráža váš osobitý štýl, potreby a vkus. Ako postupovať pri plánovaní predzáhradky alebo vstupnej časti pred domom? Pokojne sa inšpirujte nasledujúcim postupom a prvkami, ktoré zvážte pri rozhodovaní.

Ako podporiť výkon a spokojnosť zamestnanca pracovným prostredím – tipy, ktoré fungujú

20.05.2024

Chcete výkonných a spokojných zamestnancov? Vytvorte im pracovné prostredie, kde sa budú dobre cítiť a vnímať oporu pri riešení (nielen) pracovných povinností. Vyskúšajte overené možnosti, ktoré permanentne platia, keď chcete v práci stretávať vysmiatych, zanietených a aktívnych ľudí.

Rozvod a peniaze pre deti: Ako sa vyznať vo výživnom?

19.05.2024

Rozvod je náročná životná udalosť, ktorá je plná emócií, ťažkých rozhodnutí a prináša so sebou mnoho otázok. Na jednej strane spracovávame vlastné pocity a zároveň sa vynárajú otázniky ohľadom budúcnosti detí a výživného. Čo je dôležité pri riešení výživného pre vaše dieťa?

Británia, Londýn, infikovaná krv

Fatálne zlyhanie lekárov a úradov: kontaminovaná krv zabila tisíce ľudí, britské vlády to chceli ututlať

21.05.2024 10:09

Kvôli kontaminovanej krvi sa v Británii medzi rokmi 1970 a 1991 infikovalo HIV či žltačkou vyše 30 000 ľudí.

Za Fica, za Slovensko - odznak

Smer pripravil pre strany so zdravým rozumom” uznesenie na odsúdenie atentátu. Rešpektujte voľby, odkázal Blaha

21.05.2024 09:53

Smer chce vyslať signál zmierenia, preto pripravil uznesenie na odsúdenie atentátu na Roberta Fica.

blesk. búrka

Podvečer a v noci pozor na búrky, SHMÚ vydal výstrahu

21.05.2024 08:54

Výstraha platí od 18.00 h do stredy 2.00 h.

raisí

Prezidenta Raísího pochovajú v jeho rodnom meste, predčasné voľby čakajú Iráncov 28. júna

21.05.2024 08:24, aktualizované: 09:01

Na stredu sú v Teheráne naplánované veľké pohrebné procesie.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 524
Celková čítanosť: 748430x
Priemerná čítanosť článkov: 1428x

Autor blogu