Založ si blog

4 najjednoduchšie stratégie online brandingu

navrh brandu

Vytvorenie jedinečnej a zapamätateľnej značky je na dnešnom preplnenom trhu dôležitejšie ako kedykoľvek predtým. Silná značka vám pomôže vyniknúť, vybudovať dôveru a vernosť zákazníkov a podporiť predaj.

Bez ohľadu na to, či ste začínajúca firma, ktorá chce etablovať svoju značku, alebo zavedená spoločnosť, ktorá chce značku osviežiť, máme pre vás riešenie.

1. Nájdite svoj archetyp

Psychológ Carl Jung definoval pojem archetyp ako vzor, ktorý spája ľudí na svete naprieč časom, priestorom a kultúrou. Ako však aplikovať túto teóriu vo svete brandingu? Výber archetypu alebo postavy, s ktorou sa identifikuje vaša spoločnosť definuje, kto ste.

Predstavte si spoločnosti nie ako niečo abstraktné, ale ako konkrétne postavy. Napríklad spoločnosť McDonald’s hrá úlohu žlto-červeného šaša, Apple je elegantný vizionár, zatiaľ čo Patagonia je pohodový environmentalista vo flanelovej košeli. Tieto spoločnosti vedia čo robia – tričko, ruksak či bunda Patagonia je vďaka ich brandingu rozpoznateľná na prvý pohľad.

2. Preferujte osobnú komunikáciu a prístup

Zákazníci preferujú značky, ktoré im dávajú pocítiť, že si cenia ich vlastnú jedinečnú osobnosť. Ak budete neustále používať rovnaký typ komunikácie tisícom z nich, nebudú sa cítiť ocenení.

Keďže personalizácia pri kontakte s tisíckami zákazníkov nie je jednoduchá, musíte byť v tomto smere veľmi kreatívni. Vaši manažéri sociálnych médií by sa mali aspoň pokúsiť reagovať na vašu cieľovú skupinu spôsobom, ktorý je jedinečný. Každého by ste mali osloviť individuálne.

komunikacia
  • Spomeňte ich meno.
  • Uznajte ich jedinečnú identitu.
  • Položte im otázky.
  • Hovorte so svojím publikom tak, aby vaša firma vyzerala čo najľudskejšie.

3. Vytvorte si čo najlepšie logo

Vizuálna identita vašej značky je veľmi dôležitá. Pokiaľ chcete mať kvalitné a pútavé firemné logo, mali by ste využiť služby skúseného dizajnéra. Pozrite sa napríklad na logo spoločnosti Lighthouse Media Solutions, ktorá ponúka marketingové stratégie, e-commerce akceleráciu a netradičné B2B kampane:

light house media solutions

Logo je jednoduché a vzťahuje sa na názov spoločnosti (Lighthouse = maják). Podriaďuje sa čoraz dominantnejšiemu minimalistickému trendu, nie je chaotické a je ľahko zapamätateľné.

Výborným príkladom je aj logo spoločnosti DS Audio. Venuje sa predaju optických gramofónových prenosiek:

ds audio

Ich logo je tiež jednoduché, no nechýba jeden premyslený detail – písmeno “i” má podobu optickej prenosky.

4. Zdokonaľte profily na sociálnych sieťach

Veľká časť spotrebiteľov uskutoční nákup, ak danú spoločnosť sledujú na Twitteri, Facebooku, Instagrame alebo TikToku. Sociálne siete sú v súčasnosti najlepším nástrojom na budovanie kontaktov a povedomia o značke.

Hodnotu prítomnosti v sociálnych sieťach dnes jednoducho nemožno prehliadnuť. Každá z nich  má obrovskú základňu používateľov, ktorí sú potenciálnymi zákazníkmi vašej firmy. Vytvorením profilu na sociálnych sieťach si vytvoríte jeden marketingový kanál prakticky zadarmo.

socialne siete

Foto: dreamaudio.eu, davidkrumpar.sk, elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 731444x
Priemerná čítanosť článkov: 1404x

Autor blogu