Založ si blog

Využitie sadrokartónu v modernom stavebníctve

Sadrokartón má bohaté uplatnenie v modernom stavebníctve a je obľúbeným stavebným artiklom pri rekonštrukciách a netradičných stavebných prevedeniach. Tento materiál ponúka záujemcom cenovo dostupné dispozičné riešenia a rýchlu montáž. V praxi sú medzi staviteľmi obľúbené najmä sadrokartónové priečky a podhľady, ktoré vytvárajú v interiéroch atypický dizajn s netradičnými konštrukčnými prvkami. 

Montáž sadrokartónu aj v podkroví

zdroj: elements.envato.com

Okrem dizajnu vytvoreného podľa individuálnych preferencií majiteľa poskytuje sadrokartón aj ďalšie technické benefity. Medzi nimi napríklad jednoduché rozdelenie miestnosti jednoduchou priečkou, dobrá zvuková izolácia, rýchla a jednoduchá demontáž, nízku nosnosť a dokonalé zarovnanie. Sadrokartón a montáž sadrokartónu je často využívaným stavebným materiálom aj v podkrovných miestnostiach, ktorým dodáva útulnú atmosféru a slúži aj na prekrytie použitej izolácie. Podkrovie dýcha pôvabom a romantikou a vytvára tak pocit z príjemného a bezpečného priestoru. Takéto riešenia zároveň umožňujú efektívne využitie podkrovných miestností, ktoré tak neostanú opustené a zanedbané.

Sadrokartón je priateľský k nášmu zdraviu

Sadrokartón sa tradične vyrába z dvoch základných materiálov, a to zo sadry a papiera. Okrem spomínaných výhod dokáže dobre regulovať vlhkosť vzduchu v miestnosti a spĺňa aj potrebné akustické a protipožiarne požiadavky. Sadra je prírodný produkt a je zdraviu nezávadná a vďaka týmto vlastnostiam je vhodná aj do priestorov, kde bývajú ľudia trpiaci rôznymi alergiami. Spoločnosť Visio building realizuje montáž sadrokratónových stropov a priečok, výstavbu sadrokartónových podkroví, frézovanie a brúsenie sadrokartónu, sadrové omietky z kvalitných materiálov od renomovaných výrobcov. 

zdroj: elements.envato.com

Váš domov by mal byť miestom, kde sa vždy cítite príjemne a bezpečne. Mal by odrážať vašu jedinečnosť a môže vám slúžiť na oddych, ale aj tvorivú prácu. Aby bol tento priestor vždy v poriadku a všetko vám fungovalo, pripájame vám na tomto mieste ešte odkaz na službu nonstop krtkovanie a čistenie potrubia, kde vám pri problémoch s upchatým potrubím počas celého roka pomôžu skúsení odborníci z firmy AB Krtkovanie.

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 733024x
Priemerná čítanosť článkov: 1407x

Autor blogu