Založ si blog

Čo potrebujete vedieť pre úspešné získanie Kindergeld v roku 2024?

Vycestovali ste v roku 2024 za prácou do Nemecka? Máte deti? Je možné, že máte nárok na rodinné prídavky z Nemecka. Ako získať Kindergeld jednoducho a spoľahlivo?

Máte nárok na Kindergeld?

Nárok na rodinné prídavky v Nemecku vzniká, ak tam pracuje aspoň jeden z rodičov ako zamestnanec, je tam sociálne poistený, prípadne je tam i daňovým rezidentom.

Kindergeld však nemôžu získať zamestnanci slovenských či českých firiem, ktorí sú vyslaní za prácou do Nemecka.

Prídavky na dieťa v Nemecku a Familienkasse

Kindergeld patrí v Nemecku do kompetencie príslušného úradu Familienkasse, kde je potrebné doručiť správne vyplnenú žiadosť.

Súčasťou žiadosti sú samozrejme nevyhnutné dokumenty ako vaša pracovná zmluva, rodné listy detí, doloženie vášho rodinného stavu. Zároveň sú ešte takzvané doplnkové dokumenty, ktoré Familienkasse od váš môže, ale nemusí požadovať.

Tip odborníkov: K žiadosti vždy priložte kópie dokumentov, inak by ste mohli prísť o originály.

Kindergeld a vek detí

Prídavky na dieťa v Nemecku môžete poberať na deti do 18 rokov a vo vybraných prípadoch, ako napríklad štúdium na vysokej škole, až do 25. roku života dieťaťa.

Mesačne stanovená suma vo výške 250 € paušálne na jedno dieťa je zaujímavým prilepšením rodinného rozpočtu a určite sa oplatí podať žiadosť o Kindergeld.

Kindergeld – vybavte komplexne a odborne

Nechcete chodiť dookola po nemeckých úradoch? Máte obavy z jazykovej bariéry? Necítite sa doma v nemeckom sociálnom systéme? Zahoďte všetky obavy a obráťte sa na sociálno-ekonomickú poradenskú spoločnosť ako TJ-Legal, ktorá vám poradí alebo zabezpečí celý proces Kindergeld vo vašom mene.

Nebudeme nič zľahčovať, celý proces získania nemeckých prídavkov trvá priemerne 5 až 6 mesiacov. Spoluprácou s odborníkmi, ktorí majú skúsenosti s rôznymi životnými situáciami klientov zo Slovenska, si zabezpečíte správnosť údajov v žiadosti, komplexnosť potrebných príloh a odbúranie zbytočných prieťahov alebo prerušení procesu.

Tip špecialistov: Kindergeld je možné získať až 6 mesiacov spätne. Samozrejme, ak v Nemecku pracujete aspoň pol roka.

Využite odbornú pomoc špecialistov TJ-Legal a získajte jednoducho a bez starostí legálne prilepšenie vášho rodinného rozpočtu v podobe Kindergeld.


Foto: elements.envato.com

Neobyčajný priestor pre neobyčajné chvíle – prečo si vybrať bioklimatickú pergolu?

31.08.2024

Terasy pri rodinnom dome sú v súčasnosti žiadaným exteriérovým doplnkom. Zaujímavý trend predstavujú bioklimatické pergoly, ktoré kombinujú krásu, funkčnosť a moderné technológie. Prečo sú bioklimatické pergoly ideálnou voľbou, ak túžite po vonkajšom priestore, kde budete tráviť celý rok?

Prečo váš obsah potrebuje viac ako len slová

30.08.2024

Chcete, aby bol váš e-shop úspešný? Zamerajte sa na kvalitný obsah. Content marketing je stále dôležitým nástrojom pre podporu online obchodov a predaja. Ak chcete udržať váš online biznis na špici, sledujte 3 trendy v oblasti content marketingu.

Zabudnite na starosti s faktúrami – objavte silu fakturačných aplikácií

28.08.2024

Ste začínajúci podnikateľ alebo freelancer? Nechcete sa trápiť zdĺhavou tvorbou faktúr? Riešenie je jednoduché a efektívne – využite aplikáciu na tvorbu faktúr. Zjednodušte si administratívu a venujte sa kreatívnym aktivitám a vášmu podnikaniu.

Brezová Pod Bradlom / Štefánik / EÚ / Vrtuľník /

Maďarsko príde pre nezaplatenie pokuty o časť finančných prostriedkov EÚ

18.09.2024 15:16

Dôvodom je odmietnutie zaplatenia pokuty za porušenie úniových azylových pravidiel, ktorú mu uložil Súdny dvor EÚ ešte v lete.

Pavol Gašpar

Majerský žiada o zvolanie mimoriadneho výboru na kontrolu SIS. Témou má byť aj Pegasus

18.09.2024 15:03

Novým predsedom výboru sa stal Samuel Migaľ z Hlasu.

Dopravná nehoda

Pri nehode pri obci Figa sa zranilo päť osôb vrátane dvoch detí

18.09.2024 14:36

Všetci účastníci boli z miesta nehody prevezení do nemocnice.

Bilčík

Bývalý europoslanec Bilčík: von der Leyenová Šefčovičovi dôveruje, hoci Ficova vláda jej oponuje

18.09.2024 14:30

Maroš Šefčovič bude mať v novej Európskej komisii (EK) na starosti obchod a hospodársku bezpečnosť a medziinštitucionálne vzťahy a transparentnosť.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 552
Celková čítanosť: 830066x
Priemerná čítanosť článkov: 1504x

Autor blogu