Založ si blog

Průvodce čištěním a ochranou dřevěné podlahy

cistenie drevenej podlahy

Díky své hřejivosti a charakteru není divu, že tolik majitelů domů a firem využívá dřevěné podlahy pro své obytné prostory a pracovní prostředí. Podlahy z tvrdého dřeva, které jsou často vybírány jako podlahové krytiny nenáročné na údržbu, ve skutečnosti potřebují pravidelné čištění a péči, aby si zachovaly svou přirozenou krásu.

Dřevěné podlahy, které se běžně používají v prostorách s vysokou intenzitou provozu, shromažďují nečistoty, špínu, prach, pyl, chlupy a další nečistoty. Pokud nejsou tyto částice řádně čištěny, mohou se časem nahromadit – dřevěné podlahy pak vypadají zašle. Navíc nečistoty mohou dřevěné podlahy znehodnotit a poškodit, zatímco prach, pyl a chlupy mohou potenciálně zhoršit alergie a dýchací potíže. Dřevěné podlahy jsou také porézní a jsou živnou půdou pro viry a mikroby.

Různé typy dřevěných podlah

Pro zachování původního lesku, barvy a přirozené krásy dřevěné podlahy se doporučuje týdenní, nebo dokonce každodenní čištění. Volba způsobu čištění bude záviset na typu instalované dřevěné podlahy: masivní dřevěná podlaha, jako je dub, javor, nebo ořech, umělá dřevěná podlaha složená z tenkých vrstev tvrdého dřeva slepených dohromady nebo laminátová podlaha, která využívá fotografický obraz kopírující dřevo, pokrytý vrstvou pryskyřice na dřevovláknité desce. 

Komplexní kontaktní centrum pro zákazníky v jedné aplikaci vám přináší IPEX.

Používejte smeták s měkkými štětinami

Smeták s měkkými nylonovými nebo gumovými štětinami je nejlepší volbou, jak se zbavit drobků a štěrku na dřevěných podlahách a laminátových dřevěných podlahách, aniž by došlo k poškrábání, potřísnění nebo jinému poškození povrchu.

Mop z mikrovlákna na prach

Pro lepší odstranění prachu doporučujeme používat hlavici mopu z mikrovlákna. Na dřevěné podlahy můžete bez obav použít i vysavač, jen nezapomeňte zvolit nástavec s válečky s měkkými štětinami, abyste dřevo nepoškrábali. Fungovat by měl i nástavec s kartáčem na čalounění. Stačí si nasadit gumové rukavice a pustit se do práce.

Čistící prostředky beze šmouh

Při čištění dřevěných podlah se vyhněte roztokům, jako je chlór, bělidlo, čpavek, borovicový olej nebo ocet. Místo toho zvolte čisticí roztok speciálně vyvinutý pro daný typ dřevěné podlahy. Pokud máte dřevěnou podlahu s polyuretanovým těsněním, dbejte na to, abyste na její povrch nepoužívali tekutiny nebo vosky.

Kdy je čas zavolat odborníka

Život je rychlý a vy možná nemáte čas na pravidelné čištění a údržbu dřevěných nebo laminátových podlah. Pokud jsou vaše dřevěné podlahy starší, můžete si také všimnout, že ztrácejí svůj lesk. Když k odstranění odolných nečistot, skvrn a matnosti nestačí pouhé zametení koštětem nebo přejetí vysavačem, pak je čas zavolat profesionální službu čištění dřevěných podlah. Zavolejte čištění podlah brno pro nejlepší výsledek.

Vaše dřevěné podlahy jsou krásné – a dodávají vašemu domu nebo firmě obrovskou hodnotu. Ujistěte se, že tuto hodnotu chráníte pravidelným čištěním, včetně služeb renomovaného odborníka na čištění dřevěných podlah.


Foto: elements.envato.com

Využite silu profesionálnej fotografie pre váš e-commerce úspech

31.05.2024

Stále máte názor, že profesionálne fotografie pre vašu webovú stránku sú vyhodené peniaze? Skúsenosti marketérov a mnohých firiem však považujú kvalitné fotografie za dôležitú časť prezentácie produktov, služieb, značky. Prečo sú profesionálne fotografie i vo svete atraktívnych selfie dôležité?

Polovica sveta nakupuje cez mobil – nakúpi aj u vás?

30.05.2024

Viac ako polovica svetovej populácie používa pri nákupoch na internete mobilný telefón. Ak sa pozrieme na Slovensko, čísla sú porovnateľné. Ako je váš internetový obchod pripravený na éru nakupovania cez smartfón? Spoznajte dôležité prvky optimalizácie vášho e-shopu pre mobilné zariadenia.

Rituály pre váš šťastný život – ráno s energiou a večer s relaxom

29.05.2024

V dnešnom svete je ľahké zabudnúť na seba. Neustále sme pod tlakom pracovných povinností, požiadaviek detí, rodiny a priateľov. Nájsť si čas na seba sa dá veľakrát prirovnať k luxusu. No čas pre seba je rozhodujúci pre naše fyzické i duševné zdravie. Skvelý spôsob, ako si vytvoriť okamihy pre seba a priniesť do života viac radosti a pohody, predstavujú ranné a [...]

dennik N versus Smer

Na 'smerákov' sa z podcastu Denníka N valila spŕška nadávok. Takto zmier nevyzerá, ohradili sa. Šéfredaktor sa bráni, že to bola satira

16.06.2024 15:39

Po množstve nadávok, ktoré zazneli z mediálneho podcastu na členov strany Smer sa smeráci pýtajú, či takto má vyzerať zmierenie.

vojna na Ukrajine, mierový summit vo Švajčiarsku, Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj získal 85 podpisov pod deklaráciu z mierového summitu. Viaceré veľké krajiny sa nepripojili

16.06.2024 14:43

Účastníci prvého summitu o mieri na Ukrajine vyzvali na návrat detí deportovaných Ruskom a na zapojenie "všetkých strán" do mierového procesu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 534
Celková čítanosť: 767920x
Priemerná čítanosť článkov: 1438x

Autor blogu