Založ si blog

O Kindergeld v Nemecku musíte požiadať sami. Najprv však oslovte konzultanta zo Slovenska

rodinne pridavky

Rodinné prídavky na deti predstavujú pre Slovákov pracujúcich v Nemecku zaujímavý finančný benefit. Žiadosť si však musí rodič podať sám. Požiadajte o Kindergeld v spolupráci s odbornou konzultantskou spoločnosťou a navýšte si rodinný rozpočet o 3000 € ročne.

Žiadosť o Kindergeld podáva rodič

Ak ste sa rozhodli rozšíriť pracovné skúsenosti a vycestovať za prácou do Nemecka, týkajú sa vás aj prídavky na dieťa z Nemecka. Dôležitou informáciou je, že o takzvaný Kindergeld musíte požiadať, nevyplácajú sa automaticky.

Podávanie žiadostí a schvaľovanie prídavkov na dieťa patrí do kompetencií nemeckého úradu Familienkasse. Aktuálna (pre rok 2023) výška Kindergeld v hodnote 250 € na dieťa mesačne je určite lákavá a týka sa rodičov, ktorí pracujú pre nemeckého zamestnávateľa.

Kedy zaslať žiadosť o rodinné prídavky v Nemecku

Keďže vybavenie žiadosti o Kindergeld môže trvať 5 alebo 6 mesiacov, určite jej zaslanie neodkladajte na neskôr.

Pokiaľ sa do Nemecka sťahujete za prácou, môžete podať žiadosť hneď po prihlásení na pobyt.

Ak budete v Nemecku pracovať ako pendler, požiadajte o prídavky na dieťa okamžite, ako nastúpite do práce.

V prípade, že sa vám narodí dieťa počas vášho pobytu v Nemecku, potom máte nárok na Kindergeld od prvého mesiaca, v ktorom sa dieťa narodilo.

Dobrou správou je, že Kindergeld môžete získať až 6 mesiacov spätne. Pod podmienkou, že ste polroka predtým už boli v Nemecku.

Tip odborníkov: Rodinné prídavky môžete poberať aj zo Slovenska. Konečná suma nemeckých prídavkov sa zníži o výšku slovenských prídavkov.

uctovnictvo

Požiadajte o Kindergeld z pohodlia domova

Nárok na vyplácanie rodinných prídavkov v Nemecku vzniká prácou pre nemeckú firmu a platením povinného sociálneho poistenia, prípadne štatútom daňového rezidenta.

Vďaka službám vybraných sociálno-ekonomických poradenských spoločností zo Slovenska sa dá žiadosť o Kindergeld poslať i z mobilu a z obývačky, napríklad pri popoludňajšej káve.

Stačí vyplniť online registračné formuláre, pripojiť fotokópie všetkých potrebných dokumentov a všetko odoslať odbornej konzultantskej spoločnosti.

Môžete žiadať prídavky na nevlastné deti? Aké dokumenty potrebujete priložiť k žiadosti? Ako reagovať na list od Familienkasse? Odpovede na všetky otázky položte vášmu profesionálnemu poradcovi na nemecký sociálny a daňový systém zo Slovenska.

Spoľahlivo, odborne a legálne vyrieši potrebnú administratívu za vás, kým vy sa budete venovať vašej novej práci alebo rodine.


Foto: elements.envato.com

5 mýtov o Kindergeld, na ktoré hneď zabudnite

30.06.2024

Rodinné prídavky z Nemecka, takzvané Kindergeld, sú lákavou finančnou podporou pre slovenských rodičov, ktorí pracujú v Nemecku. Na druhej strane však koluje viacero nesprávnych informácií, ktoré odrádzajú od ich poberania. Pozrite sa na týchto 5 mýtov a ujasnite si, ako to v skutočnosti funguje.

3 jednoduché kroky, jak do svého domova vpustit letní atmosféru

25.06.2024

Vytoužené léto je konečně tady, což potvrzují i předpovědi počasí, které ukazují stále více dnů, kdy rtuť teploměru přesahuje 30 °C. Pokud se chcete připravit na všechna lákadla a radovánky, které nejteplejší období roku přináší, máte ještě čas se připravit a postarat se o to, aby váš domov naplnila letní atmosféra. Stačí pár drobných změn a [...]

Žiadate o rakúske prídavky? Nezabudnite na dôležité prílohy

24.06.2024

Slováci, ktorí pracujú v Rakúsku, môžu poberať rakúske rodinné prídavky. Vedeli ste, že prídavky na dieťa v Rakúsku je možné žiadať až 5 rokov spätne? K žiadosti sa prikladajú povinné prílohy, ktoré závisia od vašej životnej situácie. Určite ich nezabudnite priložiť, aby ste získali legálne prilepšenie pre vaše dieťa.

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 545
Celková čítanosť: 799908x
Priemerná čítanosť článkov: 1468x

Autor blogu