Založ si blog

O Kindergeld v Nemecku musíte požiadať sami. Najprv však oslovte konzultanta zo Slovenska

rodinne pridavky

Rodinné prídavky na deti predstavujú pre Slovákov pracujúcich v Nemecku zaujímavý finančný benefit. Žiadosť si však musí rodič podať sám. Požiadajte o Kindergeld v spolupráci s odbornou konzultantskou spoločnosťou a navýšte si rodinný rozpočet o 3000 € ročne.

Žiadosť o Kindergeld podáva rodič

Ak ste sa rozhodli rozšíriť pracovné skúsenosti a vycestovať za prácou do Nemecka, týkajú sa vás aj prídavky na dieťa z Nemecka. Dôležitou informáciou je, že o takzvaný Kindergeld musíte požiadať, nevyplácajú sa automaticky.

Podávanie žiadostí a schvaľovanie prídavkov na dieťa patrí do kompetencií nemeckého úradu Familienkasse. Aktuálna (pre rok 2023) výška Kindergeld v hodnote 250 € na dieťa mesačne je určite lákavá a týka sa rodičov, ktorí pracujú pre nemeckého zamestnávateľa.

Kedy zaslať žiadosť o rodinné prídavky v Nemecku

Keďže vybavenie žiadosti o Kindergeld môže trvať 5 alebo 6 mesiacov, určite jej zaslanie neodkladajte na neskôr.

Pokiaľ sa do Nemecka sťahujete za prácou, môžete podať žiadosť hneď po prihlásení na pobyt.

Ak budete v Nemecku pracovať ako pendler, požiadajte o prídavky na dieťa okamžite, ako nastúpite do práce.

V prípade, že sa vám narodí dieťa počas vášho pobytu v Nemecku, potom máte nárok na Kindergeld od prvého mesiaca, v ktorom sa dieťa narodilo.

Dobrou správou je, že Kindergeld môžete získať až 6 mesiacov spätne. Pod podmienkou, že ste polroka predtým už boli v Nemecku.

Tip odborníkov: Rodinné prídavky môžete poberať aj zo Slovenska. Konečná suma nemeckých prídavkov sa zníži o výšku slovenských prídavkov.

uctovnictvo

Požiadajte o Kindergeld z pohodlia domova

Nárok na vyplácanie rodinných prídavkov v Nemecku vzniká prácou pre nemeckú firmu a platením povinného sociálneho poistenia, prípadne štatútom daňového rezidenta.

Vďaka službám vybraných sociálno-ekonomických poradenských spoločností zo Slovenska sa dá žiadosť o Kindergeld poslať i z mobilu a z obývačky, napríklad pri popoludňajšej káve.

Stačí vyplniť online registračné formuláre, pripojiť fotokópie všetkých potrebných dokumentov a všetko odoslať odbornej konzultantskej spoločnosti.

Môžete žiadať prídavky na nevlastné deti? Aké dokumenty potrebujete priložiť k žiadosti? Ako reagovať na list od Familienkasse? Odpovede na všetky otázky položte vášmu profesionálnemu poradcovi na nemecký sociálny a daňový systém zo Slovenska.

Spoľahlivo, odborne a legálne vyrieši potrebnú administratívu za vás, kým vy sa budete venovať vašej novej práci alebo rodine.


Foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

Ukrajina, vojak

Austrálsky generál pre Pravdu: Ukrajina čelí pochmúrnym scenárom, Západ musí zmeniť ruskú stratégiu

03.05.2024 05:00

Austrálsky generálmajor vo výslužbe Mick Ryan sa nedávno vrátil z cesty po Ukrajine. „Čím dlhšie vojna trvá, tým rýchlejšie sa Rusi učia," vraví.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 735347x
Priemerná čítanosť článkov: 1411x

Autor blogu