Založ si blog

Keď na dĺžke záleží: čo ovplyvňuje cenu za krtkovanie?

krtkovanie

Krtkovanie a čistenie potrubia sú službami, ktoré ľudia často hľadajú v zhone, keď už sa nedá používať kuchynský drez alebo sa voda dostala tam, kde spôsobuje škody. Okrem rýchlosti zásahu však záujemcov o tieto služby často zaujíma aj cena. Dostať sa k presnej cene ešte pred objednaním služby však vôbec nemusí byť také jednoduché. Vysvetlíme vám, prečo to tak je a čo všetko vplýva na cenu za krtkovanie potrubia. 

Ak máte problém s kanalizáciou a potrubím, prvým krokom bude hľadanie online, či už zo smartfónu alebo počítača. Stačí do vyhľadávača zadať krtkovanie Trnava, prípadne inak spresniť svoju lokalitu a razom máte po ruke aj desiatky rôznych ponúk. V prípade, že chcete získať aspoň približnú predstavu o cene, budete musieť zavolať alebo napísať e-mail. Cenník totiž nájdete iba na máloktorom webe a keď už, tak bude len orientačný. Prečo to tak je? 

Koľko vás bude stáť krtkovanie a od čoho to závisí? 

Jednoduchá otázka, no pomerne zložitá odpoveď. Cena krtkovania totiž závisí od toho, aké sprievodné činnosti bude urobiť. V prípade, že stačí prísť, potrubie je dobre dostupné a vykonať len čistenie, vystačíte si aj s orientačným cenníkom, kde sú vypísané konkrétne úkony. Ak je ale kvôli prístupu k potrubiu potrebné rozobrať skrinky alebo nebodaj polovicu kuchynskej linky, situácia je razom zložitejšia.

Pri určovaní ceny záleží aj od toho, či je príčina problémov zrejmá. Ak nie, je potrebné vykonať diagnostiku, ktorá opäť cenu celého zásahu ešte zvýši. Cena potom záleží aj od dĺžky potrubia, pretože čistenie dlhšieho a zložitejšieho potrubia je technicky aj časovo náročnejšie. Svoju úlohu pri určovaní ceny zohráva spôsob čistenia, aký odborníci zvolia. Napríklad, frézovanie potrubia môže byť pomerne nákladnou záležitosťou. 

V neposlednom rade ale závisí aj od lokality a miestnej konkurencie. Vždy sa preto opýtajte aj na cenu za výjazd. Cenové rozdiely medzi jednotlivými poskytovateľmi môžu byť pomerne veľké a preto ak máte čas, neuspokojte sa s jedinou cenovou ponukou a vyberajte si z viacerých.


Foto: elements.envato.com

5 mýtov o Kindergeld, na ktoré hneď zabudnite

30.06.2024

Rodinné prídavky z Nemecka, takzvané Kindergeld, sú lákavou finančnou podporou pre slovenských rodičov, ktorí pracujú v Nemecku. Na druhej strane však koluje viacero nesprávnych informácií, ktoré odrádzajú od ich poberania. Pozrite sa na týchto 5 mýtov a ujasnite si, ako to v skutočnosti funguje.

3 jednoduché kroky, jak do svého domova vpustit letní atmosféru

25.06.2024

Vytoužené léto je konečně tady, což potvrzují i předpovědi počasí, které ukazují stále více dnů, kdy rtuť teploměru přesahuje 30 °C. Pokud se chcete připravit na všechna lákadla a radovánky, které nejteplejší období roku přináší, máte ještě čas se připravit a postarat se o to, aby váš domov naplnila letní atmosféra. Stačí pár drobných změn a [...]

Žiadate o rakúske prídavky? Nezabudnite na dôležité prílohy

24.06.2024

Slováci, ktorí pracujú v Rakúsku, môžu poberať rakúske rodinné prídavky. Vedeli ste, že prídavky na dieťa v Rakúsku je možné žiadať až 5 rokov spätne? K žiadosti sa prikladajú povinné prílohy, ktoré závisia od vašej životnej situácie. Určite ich nezabudnite priložiť, aby ste získali legálne prilepšenie pre vaše dieťa.

Bomburáčik, Horehronie

Neviete kam na výlet? Horehronie ponúka letné hity. Zbojnícka strela, Bomburáčik či rodný dom slávnej slovenskej spisovateľky

27.07.2024 06:00

Kraj bohatý nielen na krásnu prírodu, ale aj rôzne atrakcie, ponúka tiež hviezdne divadlo pod Chramošským viaduktom s romantickým piknikom pod rúškom noci.

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 545
Celková čítanosť: 799935x
Priemerná čítanosť článkov: 1468x

Autor blogu