Založ si blog

Čo je vlastne WooCommerce a je vhodný práve pre vás?

Chcete začať podnikať v oblasti elektronického obchodu? WooCommerce môže byť pre vás tým správnym riešením.

Na Slovensku každoročne pribúdajú desiatky nových elektronických obchodov. Navyše je tu ešte aj zahraničná konkurencia. Ako si teda vybrať tu správnu platformu ny tvorbu e-commerce webu, ktorá sa stane obávaným rivalom existujúcich obchodov? Poďme si povedať viac o tom, prečo by mohol byť woocommerce web tým pravým.

Čo je WooCommerce?

WooCommerce je e-commerce plugin publikačného systému WordPress. Umožňuje jednoduché vytváranie a správu online obchodu s primeranou úrovňou flexibility. Ponúka niekoľko dôležitých funkcií, ako je správa zásob a monitorovanie daní, bezpečné platby a integrácia dopravy.

Prečo práve WooCommerce?

WordPress a všetky jeho doplnky používajú tisícky spoločností po celej zemeguli. Nástroje tejto platformy sú jednoduché na ovládanie a nestratí sa ani začiatočník. WooCommerce je najobľúbenejší a pravdepodobne najlepší plugin pre elektronický obchod a jeho integrácia poskytuje skvelú SEO optimalizáciu. Či predávate hydrofóbne sorbenty alebo bambusové zubné kefky, s týmto pluginom bude založenie e-shopu jednoduchšie.

Niečo z histórie

Teraz, keď už viete, čo je WooCommerce, pozrime sa na jeho začiatky. V roku 2011 dvaja vývojári Mike Jolley a James Koster vydali WooCommerce po tom, ako nejaký čas pracovali na podobnom plugine s názvom Jigoshop. V roku 2015 WooCommerce a jeho súrodenecký plugin WooThemes získala spoločnosť Automattic, materská spoločnosť WordPress. Odvtedy sa plugin každoročne zlepšuje.

Dôvody, prečo používať WooCommerce pre váš online obchod

Na výber je množstvo pluginov pre elektronické obchody, ale WooCommerce je najlepšou voľbou. Majiteľom WordPress stránok ponúka bezkonkurenčnú kompatibilitu, flexibilitu a jednoduché používanie.

Poďme sa však ponoriť trochu hlbšie do výhod WooCommerce. 

Cena WooCommerce: Keď si nový maloobchodník vyberá platformu, cena bude pravdepodobne hlavným faktorom. Aplikácie pre elektronický obchod sa pohybujú v rozmedzí od bezplatných až po tisíce eur ročne, ale tento rozdiel v cene nemusí nevyhnutne súvisieť so schopnosťami aplikácie. WooCommerce je úplne zadarmo.

WooCommerce sa dá použiť na predaj čohokoľvek: WooCommerce je neuveriteľne flexibilný. V skutočnosti môžete vytvoriť webovú stránku na predaj takmer všetkého. Môžete si dokonca vytvoriť kalendár na tvorbu rezervácií, čo sa môže hodiť aj pre upratovanie firiem v Bratislave, vytváranie rezervácií pre joga štúdio atď. 

WooCommerce má živú komunitu vývojárov: WooCommerce aj WordPress sú open source, čo znamená, že predajcovia môžu slobodne meniť alebo pridávať základné funkcie, vytvárať nové rozšírenia a vlastné témy. Výhodou WooCommerce v tomto prípade je, že maloobchodníci môžu využívať veľkú skupinu vývojárov a odborníkov na WooCommerce. Ak potrebujete vykonať zmeny vo svojom obchode, nebude ťažké nájsť niekoho, kto túto prácu urobí za vás.

WooCommerce rastie spolu s vašou firmou: Možno práve začínate, ale váš obchod sa pravdepodobne čoskoro rozrastie. Budete potrebovať stratégiu rastu elektronického obchodu. Pri výbere aplikácie elektronického obchodu je dobré myslieť na budúcnosť vášho podnikania. Teraz je možno malý, ale časom sa bude rozrastať a mali by ste si vybrať aplikáciu, ktorá dokáže podporovať rušný obchod bez toho, aby v začiatkoch vyžadovala príliš veľkú zložitosť.

Jednou z výhod aplikácie WooCommerce je, že podporuje malé aj veľké obchody. S rastom webovej lokality WooCommerce môže rásť aj funkčnosť vášho internetového obchodu.

WooCommerce je rýchly: WordPress a WooCommerce dokážu poskytnúť rýchle a flexibilné elektronické obchodovanie pre obchody všetkých veľkostí. To je kľúčová výhoda.

Pre monitoring kanalizácie navštívte priložený odkaz.


Foto: elements.envato.com

Prečo je dobrý vodár kľúčom k úspešnej rekonštrukcii bytu

17.06.2024

Rekonštrukcia bytu a domu je vzrušujúca a stresujúca zároveň. Cesta k novej a modernejšej verzii vášho domova je častokrát ako strhujúce dobrodružstvo s množstvom prekážok. Jednou z dôležitých a prvotných častí sú vodoinštalačné práce. Práca vodára nie je len o oprave kvapkajúceho kohútika. Ako vám dobrý vodár uľahčí prestavbu vášho bytu?

Sloboda a efektivita v jednom: 5 tipov, ako optimalizovať prácu freelancera

16.06.2024

Veľa freelancerov si prácu na voľnej nohe vyberie kvôli slobode v rozhodovaní o projektoch, o pracovnom čase i kvôli flexibilite. No pri svojej každodennej práci ich čaká množstvo výziev. Pre úspešné zvládnutie pracovných povinností, rodinného života aj zábavy sa oplatí poznať tipy, ktoré vám v tom pomôžu.

Využite silu profesionálnej fotografie pre váš e-commerce úspech

31.05.2024

Stále máte názor, že profesionálne fotografie pre vašu webovú stránku sú vyhodené peniaze? Skúsenosti marketérov a mnohých firiem však považujú kvalitné fotografie za dôležitú časť prezentácie produktov, služieb, značky. Prečo sú profesionálne fotografie i vo svete atraktívnych selfie dôležité?

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini ako vrchný veliteľ ozbrojených síl: Vojakom nerozkáže, no môže vyhlásiť vojnu

17.06.2024 08:00

Peter Pellegrini sa od sobotňajšieho poludnia nestal len prezidentom Slovenska, ale aj vrchným veliteľom ozbrojených síl.

Peter Pellegrini, slávnostný obed, inaugurácia

Pellegrini bude iný prezident ako Čaputová. S čím prichádza a kam budú smerovať jeho prvé kroky?

17.06.2024 07:00

Kým prezidentka Čaputová niesla do paláca odkaz právneho štátu či témy spojené so životným prostredím, Pellegrini prináša témy mieru a upokojenia.

vojna na Ukrajine, mierový summit, Švajčiarsko, Giorgia Meloniová

ONLINE: Meloniová: Ak Rusko neprijme mierové podmienky, prinútime ho. Hrozí Ukrajincom elektrina len na pár hodín denne?

17.06.2024 06:25, aktualizované: 08:20

Ak Rusko nebude súhlasiť s podmienkami mierového summitu, prinútime ho, aby sa vzdalo, tvrdí talianska premiérka Georgia Meloniová.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk www.krtkovanie-nitra24.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk www.a-servislipka.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 536
Celková čítanosť: 768405x
Priemerná čítanosť článkov: 1434x

Autor blogu