Založ si blog

Ako vybaviť rodinné prídavky v Rakúsku

Ako získať prídavky na deti v Rakúsku jednoducho a správne? Ako rodičom pracujúcim v Rakúsku vám pomôžu tieto základné informácie a spolupráca s odborným poradcom. Nárok na rodinné prídavky máte totižto 5 rokov dozadu, ako ste v Rakúsku pracovali.

Rodinné prídavky pre Slovákov v Rakúsku

Pracujete aktuálne v Rakúsku? Máte možnosť finančného prilepšenia pre rodinu vo forme rodinných prídavkov na deti.

Pracovali ste v Rakúsku v období medzi rokmi 2018 a 2022? Zistite si, ako spätne vybaviť rodinné prídavky v Rakúsku.

Ľahko, bezpečne a dôveryhodne vám s celým procesom pomôže odborná poradenská spoločnosť, ako je napríklad TJ-Legal s mnohoročnými skúsenosťami v tejto problematike.

financing poradca

Sociálne poistenie ako základ pre rodinné prídavky

Základnou podmienkou pre získanie rodinných prídavkov v Rakúsku je práca na zmluvu alebo živnosť a platenie sociálneho poistenia.

Prídavky na vlastné i nevlastné deti

V Rakúsku môžete poberať prídavky na deti vlastné (biologické) a tiež nevlastné (manžela alebo manželky z predchádzajúceho vzťahu).

Čo potrebujete k vybaveniu prídavkov na deti

K žiadosti o rodinné prídavky si dopredu pripravte rodné listy detí, resp. dieťaťa, na ktoré žiadate o prídavky, a vašu pracovnú zmluvu (aktuálnu alebo z obdobia, keď ste pracovali v Rakúsku).

Určite budete potrebovať aj ďalšie dokumenty, ktoré súvisia s vašou aktuálnou životnou situáciou. Aké presne? To vám najlepšie poradí odborný konzultant.

Pomoc expertov z praxe

Rodinné prídavky na deti si môžete vybaviť sami. Skúsenosti mnohých Slovákov, ktorí pracujú v Rakúsku, však hovoria v prospech spolupráce s profesionálmi z praxe.

Pravidelne vybavujú žiadosti o rodinné prídavky v Rakúsku i iných krajinách. Neustále sledujú zmeny v rakúskom daňovom systéme a rýchlo reagujú na požiadavky svojich klientov.

Získanie rakúskych prídavkov na deti trvá aj 6 mesiacov. Keď však nedostane Rakúsky daňový úrad všetky potrebné dokumenty, celý proces býva pozastavený.

Vyhnite sa zbytočným komplikáciám a zverte vybavenie rodinných prídavkov na deti do rúk expertov. Vy si len počkáte na kladnú odpoveď a posilnenie rodinného rozpočtu na vašom účte.

tj legal rodinne pridavky

Foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

maďarská polícia

V Maďarsku zadržali tínedžera, ktorý chcel zabíjať v mešite a vysielať to naživo

02.05.2024 14:37

Kriminalisti identifikovali chlapca v priebehu niekoľkých hodín.

šefčovič maroš

Európa konečne dýcha oboma pľúcami. Veľké rozšírenie EÚ bol koniec bývalého rozdelenia kontinentu, povedal Šefčovič

02.05.2024 14:18

Fakt, že sa spájame do veľkej európskej rodiny, všetci čo sa zúčastnili toho podujatia, boli veľmi dojatí a tešili sa na novú etapu, uviedol, Šefčovič.

SR Bratislava Rada Bezpečnostná Zasadnutie Mimoriadne BAX

Šutaj Eštok odmieta, že by štátne funkcie boli odmenou pre darcov Hlasu

02.05.2024 13:24

Šutaj Eštok nevidí problém v tom, aby funkciu zastával niekto, kto podporil Hlas, ak spĺňa kvalifikačné kritériá.

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

Macron: Keby Rusko prelomilo front, je možné vyslať na Ukrajinu vojakov

02.05.2024 13:01

Štáty NATO podľa neho najprv tiež vylučovali vyslanie tankov a lietadiel na Ukrajinu, neskôr ale zmenili názor.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 734926x
Priemerná čítanosť článkov: 1411x

Autor blogu