Založ si blog

6 najlepších tipov na fotografovanie pre influencerov

influencer pravidla fotografovania

Pre influencera je vizuálna stránka všetkým. Celá ich práca sa sústreďuje na fotografie a videá. Samozrejme, v zákulisí prebieha mnoho ďalších úkonov, no v prvom rade musia predať vizuál. Ste aj vy nádejným influencerom? Prečítajte si nasledovné rady a vylepšite svoje fotografické schopnosti.

1. VENUJTE POZORNOSŤ OSVETLENIU

Dobré osvetlenie je základom fotografie. Špičkové prirodzené svetlo zachytíte tesne pred západom a tesne po východe slnka (zlatá hodina a modrá hodina). Treba myslieť aj na atmosféru, ktorú chcete záberom navodiť. Ak napríklad robíte záber produktu pre čistú kozmetickú líniu, možno budete chcieť jasné, ostré osvetlenie. Vtedy je výhodné nájsť ateliér na prenájom, kde si osvetlenie môžete regulovať podľa seba.

2. VYHNITE SA FOTOGRAFOVANIU POČAS ZAMRAČENÝCH DNÍ

Pokiaľ nie je vašim cieľom zachytiť pochmúrnu náladu tmavého dňa, vyhnite sa fotografovaniu počas zamračených dní. Ak však nemáte inú možnosť, nezabudnite fotografovať v čo najvyššej kvalite, aby ste mohli upraviť všetky chyby osvetlenia.

3. DODRŽIAVAJTE PRAVIDLO TRETÍN

Pravidlo tretín je je jedným z hlavných pravidiel fotografovania. Bez ohľadu na to, či používate zrkadlovku, analógový fotoaparát alebo smartfón, vždy by ste mali svoje zábery zarámovať do mriežky 3×3. Zarovnajte body záujmu na snímke s líniami mriežky. Vytvorí sa tak oveľa vizuálne pôsobivejší záber. Väčšina fotoaparátov a telefónov má funkciu mriežky zabudovanú.

influencer marketing

4. VYNECHAJTE FILTRE A RETUŠ

Či už fotíte selfie, úžasné fotografie z ciest alebo zábery značkových produktov, musíte dbať na to, aby boli vaše zábery výnimočné, pútavé a hlavne kvalitné. Trendy na Instagrame sa dnes prikláňajú viac k nefiltrovaným a prirodzeným fotografiám bez zbytočnej retuše. Ak chcete vyzerať výborne aj bez filtrov, starajte sa o svoje zdravie a krásu. Zvoľte domáce bielenie zubov, starajte sa o svoju pleť a dávajte si pozor na stres. Prirodzená krása je tým najlepším filtrom.

5. NESPOLIEHAJTE SA LEN NA SELFIE

Selfie je určite jednoduchá fotografia na vytvorenie, najmä ak obsah vytvárate sami. Ale bez ohľadu na to, ako dobre vyzeráte, vaši sledovatelia chcú vidieť viac než len detailné zábery vašej tváre.  Ak teda máte partnera alebo najlepšiu kamarátku, ktorí aspoň trochu rozumejú fotografii, poproste ich o pomoc. Druhou možnosťou je statív a časovač spúšte.

6. ZACHOVAJTE SÚDRŽNOSŤ

Konzistentnosť farebnej palety v instagramových profiloch už nie je taká prísna ako kedysi. Stále je však dobré zachovať určitú podobnosť medzi vašimi príspevkami. Môžete použiť rovnaký filter na všetkých príspevkoch alebo fotografovať v rovnakej farebnej schéme. Súdržnosť však neznamená, že vaše príspevky by mali byť takmer identické. 

Ak dodržíte tieto tipy a vložíte do toho svoje srdce, máte väčšiu šancu uspieť. Možno sa stane Instagram vašim hlavným zdrojom príjmov a budete si môcť dovoliť ten náhrdelník z bieleho zlata, ktorý už mesiace sledujete na internete.

pridavanie prispekov na blog

Foto: elements.envato.com

Čo je parfum na pranie?

29.03.2024

Zaujíma vás, prečo niektoré oblečenie v porovnaní s iným nádherne a sviežo vonia? Takúto úžasnú sviežu vôňu im nedokáže dodať len aviváž. Dokáže to pomerne nový výrobok známy ako parfum na pranie. Je to jedinečný výrobok s upokojujúcou vôňou, ktorý je navrhnutý tak, aby udržal vôňu bielizne až niekoľko týždňov. Na rozdiel od aviváže nemá žiadne [...]

Prečo je prenájom fotoštúdia pre fotografov nevyhnutný?

28.03.2024

Ako fotografi neustále hľadáme nové spôsoby, ako posúvať hranice našej kreativity a zachytávať momenty, ktoré u zákazníkov vyvolajú odozvu. Hoci má fotografovanie v exteriéri svoje čaro, kontrolované prostredie profesionálneho fotoštúdia má v sebe niečo jedinečne podmanivé. Ak ste o tom ešte neuvažovali, tu je dôvod, prečo by prenájom fotoštúdia mohol zmeniť vašu [...]

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

27.03.2024

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou. Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií: Pravidelne si čistite zuby Hneď si to vyjasníme, [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 517
Celková čítanosť: 711147x
Priemerná čítanosť článkov: 1376x

Autor blogu