Založ si blog

Vydržia garážové brány navždy alebo ich treba časom vymeniť?

moderna garazova brana

Priemerná garážová brána sa otvára a zatvára aspoň 700-krát ročne. Postupom času môže bežné používanie viesť k poškodeniu farby, prasknutiu panelov a opotrebovaniu dielov. Nie vždy je jasné, kedy je potrebné bránu opraviť alebo jednoducho vymeniť. Nasledovné body vám môžu s rozhodovaním pomôcť.

Životnosť garážovej brány

Určite si viete domyslieť, že garážové brány netreba vymieňať často. Ak ste dbali na kvalitnú inštaláciu a pravidelnú údržbu, môže vydržať až 30 rokov. Napriek tomu by ste mali pravidelne vykonať niekoľko krokov, aby ste skontrolovali svoju bránu a uistili sa, že je stále v správnom funkčnom stave: 

Kontrola: Dôležité je z času na čas skontrolovať garážovú bránu jej ručným a automatickým otváraním a zatváraním. Každoročne by ste mali vizuálne skontrolovať aj mechanické časti. 

Bezpečnostná kontrola: Pravidelne vykonávajte testy automatického spätného chodu. Pred narazením na prekážku by sa mala počas zatvárania automaticky vrátiť, aby sa zabránilo úrazu.

Údržba: Je nevyhnutné pravidelne naniesť mazivo na pohyblivé časti, vyčistiť koľaje od nečistôt a utiahnuť ich. Ak ste údržbu už dlho nevykonali, pustite sa do toho. Chýba vám pracovné oblečenie? Akciové pracovné odevy nájdete na odevypracovne.sk.

cistenie garazovej brany

Kedy treba vymeniť garážovú bránu?

Pri rozhodovaní, či je čas na výmenu garážovej brány, venujte pozornosť týmto kľúčovým oblastiam: 

Hluk: Keď sa garážová brána stane hlučnou alebo počas prevádzky vibruje, mali by ste sa obrátiť na odborníka, aby ju skontroloval. 

Pohyb: Ak sa brána prestane otvárať alebo zatvárať, môže ísť o problém s batériou, ktorý si vyžaduje opravu alebo výmenu.

Panely: Poškodené panely môžu časom spôsobiť ďalšie problémy. 

Spotreba energie: Možno nastal čas na výmenu garážovej brány, ak ste si všimli, že sa zvýšila spotreba energie. Novšie brány s pokročilou izoláciou môžu pomôcť regulovať teploty a znižovať vaše účty za energie.

Na opravy a výmenu oslovte odborníka. Nájdite firmu, ktorá sa venuje garážovým bránam vo vašom okolí. Stačí ak do vyhľadávača napíšete napríklad „garážové brány Prešov“ a Google spraví prácu za vás.

Niekedy môže byť ťažké rozhodnúť sa, či by ste mali garážovú bránu vymeniť alebo opraviť. Dlhodobé používanie garáže nepochybne spôsobí jej opotrebovanie a celkové opravy počas rokov môžu byť nakoniec drahšie ako investícia do kúpy a inštalácie novej garážovej brány. Niektoré bežné opravy garáže zvládnete sami, ale úplne nová garážová brána vám môže z dlhodobého hľadiska ušetriť veľa času a peňazí.

instalacia garazovej brany novej

Naskytol sa nečakaný problém s vodovodným potrubím a potrebujete kontaktovať nonstop krtkovanie Trnava? Navštívte ich webstránku a dozviete sa všetky potrebné informácie.


Foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 726431x
Priemerná čítanosť článkov: 1394x

Autor blogu