Založ si blog

3 tipy, ako podnietiť kreativitu a využiť ju na maximum

S kreativitou je to niekedy poriadne ťažké a potvrdí vám to každý, kto vo svojej práci potrebuje prísun nových nápadov a nápaditých riešení. Niekedy len sedíte a bezradne čakáte, kedy vás „kopne múza“ a podarí sa vám zo seba vydolovať výsledok, s ktorým budete spokojný.

Ak si neviete dať rady a čakáte na svoju kreatívnu chvíľku, vyskúšajte tieto tri tipy, ako ju podnietiť. 

Absorbujte a spájajte súvislosti 

Dobrou správou je, že aj kreativita, resp. kreatívne rozmýšľanie sa dá natrénovať. Na druhej strane, je to podobné ako v športe. Niekomu to pôjde ľahšie a teda toľko tréningu potrebovať nebude, iný sa zas na dosiahnutie rovnakých výsledkov poriadne natrápi. Aby ste svoju kreativitu mohli podnietiť, potrebujete v prvom rade poznať samého seba. Sú ľudia, ktorí na kreatívne premýšľanie potrebujú úplné ticho, kým predstavivosť iných sa rozbieha pri naplno pustenej hi-end audio sústave.

AQUA FORMULA XHD OPTOLOGIC DAC (dreamaudio.sk)

Pomôže tiež, ak si uvedomíte, ako to s kreatívnym myslením vlastne je. Živnou pôdou pre kreativitu je absorbovanie nových podnetov, doslova by ste nimi mali svoju myseľ pravidelne zásobovať. Pomôžu zážitky, veľa čítania či riešenie rôznych hlavolamov. Otvorte svoju myseľ a prijímajte všetky znalosti, aké len môžete. Nebojte sa tiež zachádzať do hĺbky a hľadať medzi prijímanými myšlienkami súvislosti. 

Trénujte svoju predstavivosť

Kreatívni ľudia obvykle nemajú problém so svojou predstavivosťou. Oplatí sa ju však pravidelne trénovať či už aktívnym vyhľadávaním nových zážitkov, precvičovaním komunikačných zručností alebo dokonca aj hraním hier. Predstavivosti tiež pomáha, ak budete vyjadrovať svoje názory a vnútorné pocity.

Zdroj: elements.envato (seo-optimalizacia.eu)

Pozná to zrejme aj každý, koho náplňou práce je copywriting, že tie najlepšie nápady často prichádzajú celkom znenazdajky a v momentoch, kedy myseľ nie je úplne sústredená. Takže ak túžite po kreatívnej chvíľke, nebojte sa predtým trochu zasniť.

Nepodceňujte oddychNa to, aby vaša myseľ mohla byť kreatívna, potrebuje nielen pravidelný tréning, ale aj dostatok oddychu. Neznamená to však, že by ste teraz mali pol dňa prespať, kvalitný spánok odporúčame kombinovať s aktívnym odpočinkom.

Zdroj: elements.envato.com (okasine.sk)

Môžete skúsiť napríklad raz denne hodinovú prechádzku vypnutým telefónom, vďaka čomu budete iba sami so svojimi myšlienkami. Oddychom pre vašu myseľ ale môže byť aj tipos casino, objavovanie nových miest či učenie sa znalostí, ktoré sú úplne mimo vášho zamerania.

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 730793x
Priemerná čítanosť článkov: 1403x

Autor blogu