Založ si blog

Naučte sa po nemecky – 3 overené metódy

Každá nová zručnosť si vyžaduje čas a energiu, a to platí dvojnásobne pri učení nového jazyka. Je úplne normálne, ak vám to zo začiatku nepôjde ako po masle. Predpokladom pre prácu ako zdravotný asistent – Nemecko – je, že uchádzači musia ovládať nemecký jazyk na úrovni B1. Registrované zdravotné sestry musia ovládať nemecký jazyk na úrovni B2. Ovládanie jazyka krajiny, v ktorej pracujete sa vždy hodí. Poradíte si tak so všetkými úkonmi a nebudete pravdepodobne potrebovať ani poradenstvo pri daniach a iných dôležitých úkonoch.

Väčšina uchádzačov absolvuje skúšku na úrovni B1 vo svojej domovskej krajine a potom v Nemecku získa certifikát na úrovni B2. Ako teda začať?

ucenie sa cudzieho jazyka

 Počúvajte nemeckú hudbu

Počúvanie hudby pomáha uvoľniť myseľ. Prečo ju teda nevyužiť ako spôsob učenia sa nového jazyka? Piesne sú plné slovnej zásoby a gramatiky a vďaka melódii a rýmu si všetko zapamätáte oveľa rýchlejšie. Pokúste sa porozumieť textom piesní a započúvajte sa do nich. Skôr než sa nazdáte, osvojíte si celý súbor nových slovíčok bez toho, aby ste si to uvedomili, a dozviete sa aj niečo o kultúre.

 Seriály a filmy

Kto nemá rád filmové večery s popcornom? Filmy sú skvelým spôsobom, ako sa učiť jazyk a spestriť tradičné študijné metódy, ktoré sa po čase môžu stať trochu monotónnymi až nudnými. Nájdite si filmy alebo seriály, ktoré vás bavia. Tip: začnite s detskými seriálmi! Pomalé a jednoduché štruktúry viet budú pre vás zo začiatku ideálne.

samostudium nemciny

Nájdite si komunikačného partnera

Naučiť sa čítať a písať v novom jazyku je skvelé, ale ak sa chcete zamestnať v novej krajine, budete sa musieť naučiť aktívne komunikovať. Jedným z najlepších spôsobov je nájsť si partnera, ktorý si s vami raz týždenne sadne a bude s vami viesť neformálnu konverzáciu po nemecky. Na začiatku sa môžete cítiť nepríjemne a trápne, no nebude to trvať dlho. Nebojte sa robiť chyby. Lepšie je konverzovať s chybami ako vôbec.


Foto: elements.envato.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

Predseda KDH Milan Majerský

KDH listom žiada eurokomisiu, aby nám nepozastavila čerpanie financií z plánu obnovy

16.04.2024 17:34

"Nechceme, aby za 'prešľapy' vlády bol potrestaný občan," vyhlásil líder hnutia Milan Majerský.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 723046x
Priemerná čítanosť článkov: 1388x

Autor blogu