Založ si blog

Mikina Patagonia – od gauča až po Everest

Po revolúcii spolu so západnou kultúrou prenikli do bývalého Československa aj módne vychytávky, o ktorých sa nám predtým v Ostbloku mohlo iba snívať. Napríklad taká mikina, ktorú si vďaka jej všestrannosti a pohodliu obľúbili asi úplne všetci a dnes ju už nevlastní možno len pár pamätníkov hlbokých čias studenej vojny. No schválne, koľko mikín máš v skrini? 

Pred pár rokmi vďaka wilderoben prenikla na náš trh spolu s inými značkami aj Patagonia

Mikina od Patagonie je nenahraditeľná pri lezení

Odvtedy sa ešte rozšírili možnosti obohatiť svoj mikinový ansámbel o nielen pohodlné, ale aj funkčné kúsky. Mikina Patagonia už nie je iba niečo, v čom sa váľame doma na gauči, stala sa integrálnou súčasťou outdoorového šatníka. Zoznám sa s niekoľkými reprezentatívnymi príkladmi.

Teplá mikina s kapucňou a potlačou v najklasickejšom štýle sa v Patagonii volá Uprisal Hoody. Nielenže ťa ultrakomfortne zahreje, ale pomôže ti vyjadriť tvoj postoj ku klimatickej kríze – je vyrobená šetrnými metódami z recyklovaných PET fliaš. Model s nápisom „Fed up with melt down“ si môžu vybrať tí, ktorí to majú radi explicitnejšie. 

Keď uvidíš názov Better Sweater, vedz, že ide o jednu z najpredávanejších produktových línií Patagonie

Dlhoročný evergreen podstupuje neustále inovácie smerom ku stále ekologickejšiemu a pohodlnejšiemu materiálu. Better Sweater nájdeš podľa aktuálnej ponuky ako mikinu na zips, s kapucňou alebo bez, vylepšenú rôznymi detailmi. Patagonia v segmente fleecových mikín ponúka aj ultrajemný Synchilla Fleece a hrubý huňatý Retro Pile Fleece.

Fleecová mikina je dosť pohodlná aj na spanie

Bavlnofili musia hľadať v názve slovo „Organic“, ktoré odkazuje k organickej bavlne. Väčšina z nej pochádza z plantáží, ktoré Patagonia podporuje pri prechode na plne organické poľnohospodárstvo v rámci programu Regenerative Organic cotton (ROC). 

Ak hľadáš mikinu ako funkčný diel oblečenia, sen ti splní obľúbená R1

R1 je ľahký technický fleece z dutých vlákien, ktorý sa hodí ako stredná vrstva na aktivity v studenom počasí – je priedušný, rýchlo schne, má antibakteriálnu úpravu a spoľahlivo udrží teplo. 

Funkčná R1 ťa perfektne zohreje pri rannom behu

Medzi funkčne najpokročilejšie Patagonia mikiny patrí Nano-Air® Hoody. Je vymyslená tak, aby ju nebolo treba vyzliekať počas dynamickej aktivity, preto materiál spĺňa prísne kritériá na výhrevnosť a priedušnosť. Pokročilá FullRange ™ izolácia optimalizuje teplotu; bunda je priliehavá a pružný materiál prirodzene kopíruje pohyb tela. S vodoodpudivou úpravou je vhodná na turistiku, lezenie a celú škálu horských aktivít.

Zdroje obr.: brandportal.patagonia.com, lyst.com, kellyinthecity.com

História a dôležitosť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

03.04.2024

Pravidlá bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci prešli dlhú cestu a vyvíjali sa s cieľom zabezpečiť všeobecnú pohodu na pracovisku. Dnes zohráva kľúčovú úlohu pri ochrane zdravia zamestnancov a prevencii nehôd. Pochopenie významu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a pracovných zdravotných služieb (pzs) je mimoriadne dôležité pre zamestnávateľa aj zamestnancov. [...]

Zabezpečenie práce na lyžiarsku sezónu v Rakúsku

02.04.2024

Keď som prišiel do Rakúska dva týždne pred začiatkom decembra, dúfal som, že budem mať veľkú šancu nájsť si prácu a bývanie. Zavítal som do mesta Mayrhofen, ktoré je obľúbenou zimnou destináciou pre ľudí, ktorí si chcú užiť sneh rovnako ako nočný život. Práca v zahraničí Rakúsko: Rýchlo som zistil, že mesto je až do prvého decembrového víkendu takmer mestom [...]

Ako pripraviť záhradu na novú sezónu?

31.03.2024

Sezóna záhradkárčenia už klope na dvere a práve marec je ideálnym mesiacom na niektoré prípravné práce. Tých môže byť nespočetne veľa v závislosti od toho, čo máte v záhrade vysadené a aké máte na nadchádzajúcu sezónu ciele. Samotná príprava záhrady vám môže zabrať veľa času a preto by ste na všetky tieto činnosti mali pripraviť aj [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk overenie-vozidiel.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 521
Celková čítanosť: 729740x
Priemerná čítanosť článkov: 1401x

Autor blogu