Založ si blog

Pobyt v prírode a zdravé stravovanie sú perfektnou kombináciou pre lepší život

Nie nadarmo sa hovorí, že príroda lieči telo aj dušu. Turistika a rôzne výlety či stanovačky sú ideálnou formou aktívneho relaxu. Ani počas nich však netreba zabúdať na zdravé stravovanie. Ak navyše chcete nejaké tie kilogramy aj zhodiť, potom je uvážlivé stravovanie spolu s pobytom prírode vynikajúcou kombináciou. Poradíme, čo by vo vašom jedálničku nemalo chýbať, keď sa vyberiete na výlety do prírody. 

Kvalitná výbava do prírody nie je všetko

Ak je reč o turistike, mnohí sústredia svoju pozornosť v prvom rade na výbavu. Tá je samozrejme mimoriadne dôležitá, veď napokon, ísť do hôr s nesprávnou obuvou môže mať doslova fatálne následky. Výber výbavy do prírody, napríklad z https://wilderoben.com/cs/ je vhodné skonzultovať so skúsenejšími, nešetriť za každú cenu a pripraviť sa aj na neočakávané prekážky. Napríklad taká Patagonia bunda s vami hravo prekoná aj poriadnu snehovú fujavicu.

pobyt v prirode
zdroj:elements.envato.com

Kam tým smerujeme?

Ak si plánujete dlhšie alebo častejšie pobyty v prírode, bolo by krátkozraké venovať sa iba výbave. Nemenej dôležité, ako to čo máte obuté či oblečené je aj to, čím sa budete počas vašich dobrodružstiev v prírode živiť. Základom je samozrejme dostatok tekutín a túto zásadu netreba podceňovať. Ako je to ale s jedlom? 

Pri skladbe jedálnička treba vždy zohľadniť priestorové možnosti. Ak idete povedzme na vysokohorskú túru, tak by ste nemali zabudnúť na proteínové tyčinky, ktoré vám dodajú potrebnú energiu. Vyberať by ste si mali produkty, ktoré sú skladné (pretože v batohu spravidla nebýva miesto navyše) a samozrejme trvanlivé.

stanovanie v prirode
zdroj: elements.envato.com

V prípade, že idete stanovať na niekoľko dní, miesta budete mať zrejme viac a tak si môžete so sebou zbaliť napríklad aj instantné polievky či diétne ovsené vločky. Pozor si dávajte na príliš veľa cukru. Zbytočne sa neprejedajte sladkosťami pod heslom „veď v prírode môžem“. Ak držíte diétu, alebo sa iba chcete stravovať zdravšie, oplatí sa vedieť, že mnohé produkty sú svojím balením priamo prispôsobené pre cestovateľov, o čom sa môžete aj sami presvedčiť na nupo.com/sk/.

Prečo je prenájom fotoštúdia pre fotografov nevyhnutný?

28.03.2024

Ako fotografi neustále hľadáme nové spôsoby, ako posúvať hranice našej kreativity a zachytávať momenty, ktoré u zákazníkov vyvolajú odozvu. Hoci má fotografovanie v exteriéri svoje čaro, kontrolované prostredie profesionálneho fotoštúdia má v sebe niečo jedinečne podmanivé. Ak ste o tom ešte neuvažovali, tu je dôvod, prečo by prenájom fotoštúdia mohol zmeniť vašu [...]

6 prírodných spôsobov bielenia zubov

27.03.2024

Ľudia každoročne minú veľké sumy peňazí na liečbu zubného kazu a bielenie zubov. Aké by mohlo byť alternatívne riešenie? Používanie prírodných produktov a spôsobov na bielenie zubov je tou správnou cestou. Tu je šesť spôsobov, ako si môžete vybieliť zuby bez použitia akýchkoľvek škodlivých chemikálií: Pravidelne si čistite zuby Hneď si to vyjasníme, [...]

Dokáže vás (ne)prekvapiť cesta na letisko? Vyskúšajte taxi Vienna Bratislava

26.03.2024

Jarná dovolenka v exotike alebo medzinárodný kongres letecky? Vaše nové dobrodružstvo aj zbieranie podnetných informácií začne v komfortnom a spoľahlivom taxi Vienna Bratislava. Rezervujte si online transferovú taxi službu, ktorá vás odvezie z Bratislavy (letisko alebo centrum mesta) do Viedne (letisko alebo centrum mesta) bezpečne a načas. A prečo práve oni?

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

blogger

SK blog - miesto, kde nájdete tie najlepšie slovenské spoločnosti na Slovensku. Obľúbené odkazy: krtkovanie-dunajska-streda.sk uploading.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 516
Celková čítanosť: 710574x
Priemerná čítanosť článkov: 1377x

Autor blogu